Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2012 » Грудень » 21 » ІВАН КУРОВСЬКИЙ ПРО ЗЛИТТЯ «АГРОПРОГРЕСУ» Й ІМК. «ЗМІНИ БУДУТЬ, І ТІЛЬКИ НА КРАЩЕ…»
22:34
ІВАН КУРОВСЬКИЙ ПРО ЗЛИТТЯ «АГРОПРОГРЕСУ» Й ІМК. «ЗМІНИ БУДУТЬ, І ТІЛЬКИ НА КРАЩЕ…»
Минулого тижня деякі ЗМІ Чернігівщини поширили інформацію про те, що народний депутат України Іван Куровський «залишає» область, якою опікується більше десяти років поспіль. Приводом для подібних чуток стало недавнє злиття заснованого ним підприємства "Агропрогрес” та холдингу «Індустріальна молочна компанія». Для отримання інформації з перших рук щодо цієї важливої для Чернігівщини новиниї ми звернулися безпосередньо до народного депутата. 

-- Іване Івановичу, «Агропрогрес» і самостійно працював непогано, був одним із найпотужніших агропідприємств регіону, так чому виникла потреба в об'єднанні? 

-- Звісно, справи у нас йшли непогано і можна було задовольнятись тим, що є. Але той, хто не розвивається, або розвивається повільно, в наш стрімкий час залишається позаду і зрештою програє. Я ніколи не розумів підприємців, які, приватизувавши якісь «свічні заводики», сидять на своїх майже збанкрутілих підприємствах і не підпускають жодного інвестора. Те, що інвестиції можуть дати незрівнянно більші прибутки, їх не цікавить лише тому, що доведеться ділитися з інвестором. Про такі речі, як збільшення надходжень до бюджету, створення робочих місць, реалізацію соціально-економічних програм у регіоні мало хто думає. Для мене це неприйнятно. 
У розвинених країнах сільське господарство системно підтримується на державному рівні. Ми ж змушені самостійно шукати шляхи для розвитку. Партнерство — один із них. 

-- А чому партнером обрали саме ІМК? 

-- «Агропрогрес» та ІМК мають не тільки дуже подібні бізнеси, в основі яких рослинництво і тваринництво. Наші компанії об'єднуть, можна сказати, базові цінності, зокрема соціальна спрямованість роботи. Хочу наголосити, що наші партнери, як і ми, надають пріоритетного значення вирішенню соціальних проблем регіонів, у яких системно працюють. Ремонти шкіл, дитячих садків, ФАПів, доріг, освітлення населених пунктів, постійна спонсорська допомога школам та дитсадкам – ось лише невеликий перелік зробленого ІМК за п’ять років її існування. 
Ми вже тривалий час успішно працюємо разом з ІМК над багатьма проектами. Зокрема, це агрономічне планування, продаж сільгосппродукції, будівництво потужностей для сушіння та зберігання зерна тощо. А тепер вирішили співпрацювати ще тісніше, з юридичним оформленням. 

-- Що дасть злиття підприємств конкретно для «Агропрогресу»? 

-- Після злиття ми ввійдемо в першу десятку агрохолдингів України із земельним банком близько 120 000 га, в першу п’ятірку найбільших виробників молочної продукції. Це відкриває великі можливості для залучення інвестицій, в тому числі іноземних. Адже сьогодні економіка розвинених країн вибудовується на роботі великих корпорацій — об'єднаннях підприємств. Завдяки масштабності вони знижують витрати як виробництва, так і збуту, відносно легко та на вигідніших умовах отримують кредити, що дає переваги перед конкурентами та підвищує економічну ефективність. Це дозволяє корпораціям працювати стабільно за будь-яких умов. І саме сьогодні, в непрості для української економіки часи, це актуально як ніколи. 

У нас величезні плани. В галузі зерновиробництва будемо оновлювати парк техніки, впроваджувати найновіші технології обробітку землі, нарощувати потужності зі зберігання зерна. У молочному тваринництві будемо реконструювати ферми та збільшувати надої. Плануємо багато іншого, але про це поговоримо пізніше. 

-- Люди остерігаються, що Ви не матимете в новій компанії достатнього впливу, щоб і надалі підтримувати той рівень соціальних стандартів, яким славився "Агропрогрес”. 

-- Я є акціонером і почесним президентом новоствореної компанії і матиму достатньо впливу на її роботу. Для обох компаній, які об'єднуються, соціальна складова, відповідальність перед людьми, які довірили нам свої земельні паї, завжди були дуже важливими. Тому ми не знижуватимемо цю планку і значну частину прибутків продовжуватимемо вкладати у те, щоб села мали лікарні, школи, дитсадочки, дороги, а люди — гідні умови життя. І чим краще працюватиме бізнес, тим більше ми зможемо зробити для людей. 

Також я активно працюватиму на Чернігівщині як народний депутат. І запевняю, що буду уважно слідкувати за ситуацією скрізь по округу та, за необхідності, втручатися, надавати допомогу. Але я думаю, людям цікавіше дізнатися не про мій статус, а про те, як усі ці зміни вплинуть на їхню роботу, на виплати за оренду паїв, загалом на їхнє життя. Тож у першу чергу відповім на питання, яке чую найчастіше — щодо виплат за оренду паїв. Вони однозначно не зменшаться, а залишаться на рівні минулих років. Також запевняю, що не плануємо жодних скорочень, навпаки нові проекти дадуть нові робочі місця. І звичайно ж, будемо продовжувати підтримувати і розвивати соціальну сферу. 

Хочу запевнити наших пайовиків, працівників господарства, жителів населених пунктів, де ми орендуємо землю – вам нічого остерігатися змін. Вони будуть тільки на краще. 

Розмову вела 
Переглядів: 1002 | Додав: Адмін | Теги: ІМК, Іван Куровський, Агропрогрес, злиття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024