Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Вересень » 28 » ЕФЕКТИВНА КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА – ГАРАНТІЯ ПОДАЛЬШОЇ РОЗБУДОВИ ДЕМОКРАТИЧНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ
14:25
ЕФЕКТИВНА КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА – ГАРАНТІЯ ПОДАЛЬШОЇ РОЗБУДОВИ ДЕМОКРАТИЧНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ
На єдиному дні інформування населення
Такою була заголовна тема єдиного дня інформування населення, який відбувся минулої середи в трудових колективах підприємств, установ та організацій області. В ході проведених заходів – семінарів, засідань „круглих” столів, лекцій – його учасники обговорювали запропоновані Президентом України Віктором Ющенком зміни до діючої Конституції України.
   Втім, у ряді трудових колективів нашого району, зокрема, в управлінні праці та соціального розвитку населення, управлінні АПР, відділі освіти, районному будинку культури, ряді територіальних громад обговорення ініціативи Президента України з приводу проекту нової редакції  Конституції України, винесений ним до Верховної Ради України й покликаний усунути проблеми, що виникли у діяльності державного механізму, та створити необхідні умови для його збалансованості й ефективного функціонування змішаної форми державного правління на основі більш чіткого розподілку фукцій і повноважень державних органів, удосконалення системи противаг і стримувань у трикутнику „Президент-Парламент-Уряд”, а також суттєво демократизувати модель здійснення влади на місцях вже відбулося.
  Причому практично скрізь, де подібні заходи вже відбулися, люди були згідні з тим, що наразі внесення змін є надзвичайно своєчасним та актуальним. Причому говорити про Конституцію мають говорити на повний голос. Ця важлива тема має стати  зрозумілою для суспільства, інакше знову ризикуємо отримати таємно зроблений документ, в який незабаром доведеться робити чергові поправки та зміни. Надто зважаючи на суть тих ключових змін, які пропонує Президент у своєму проекті – повна гарантія прав та свобод людини і громадянина, порядок у системі влади, зменшення кількості парламентаріїв та скасування депутатської недоторканості, надання ширших прав регіонам та місцевому самоврядуванню, забезпечення незалежності та ефективності судів та правоохоронців.
Л.ОЛЕКСЕНКО,
начальник відділу внутрішньої політики РДА.
«Носівські вісті» №39(9107)
Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 505 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024