Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2013 » Червень » 23 » Догляд та чистка димоходу
11:16
Догляд та чистка димоходу
Як запобігти загорянню сажі? Потрібно чистити димохід (канали для відведення продуктів згоряння), як мінімум, два рази на рік. Вентиляційні канали - раз на рік, а димові, що виводять продукти згорання, наприклад, з каміна - чотири рази на рік.

Регулярне очищення димохідних, вентиляційних, димових каналів і каналів для відведення продуктів згоряння - це не просто пункт в тих чи інших інструкціях, це елементарна вимога здорового глузду. На жаль, домовласники часто підходять до цього легковажно. Багато хто вважає, що якщо вони користуються сучасними котлами на газовому чи рідкому паливі, димоходи чистити не потрібно. Це велика помилка. Канали відводу продуктів згоряння потрібно чистити, як мінімум, два рази на рік, вентиляційні канали - раз на рік, а димохідні, що виводять продукти згорання, наприклад, з каміна - чотири раз на рік, тобто кожен сезон.
Якщо цього не робити, то на внутрішніх стінках димоходу буде осідати велика кількість сажі, яка за складом близька до чистого вугіллю, а значить, може легко спалахнути. Пожежа в димоході тягне за собою зростання температури до 800-1200°C. Тільки уявіть собі, що палаюче вугілля в димоході відокремлює від приміщень всього лише тонка цегляна стіна, з якої побудований димохід! Не дивно, що пожежа в димарі це одна з найчастіших причин пожежі, що виникає в будинку.

Що робити, якщо сталося загоряння сажі?

Якщо трапиться так, що загориться сажа, найкраще викликати пожежників. Не можна заливати воду в димохід або прикривати вихідний отвір, інакше продукти згорання можуть просто підірвати димохід. Іноді набагато ефективніше засипати в димохід пісок, але і це допоможе тільки на ранніх стадіях пожежі.

Як правильно чистити димохід?

Під час візитів сажотруса, він повинен не тільки почистити димар спеціальною щіткою, але і видалити сажу з самого дна димаря через ревізійні дверцята. Професійний сажотрус знає, що для чищення димохідних каналів, виконаних з кислотостійкої сталі, потрібно використовувати пластикову або кислотостійку щітку. Використовуючи дротяну щітку, можна пошкодити дорогий димар.

Дуже важливий момент - герметичність димохідних каналів. Під час процесів згоряння утворюються шкідливі хімічні сполуки без кольору і без запаху, що представляють небезпеку для людей, наприклад окис вуглецю. Якщо димохідні канали не будуть відповідати будівельним і експлуатаційним вимогам, то в димохідному каналі можуть утворитися щілини і порушитися рух повітря, під дією високої температури, несприятливих атмосферних умов і відсутністю контролю. В результаті токсичні гази потраплять у приміщення, в яких знаходяться люди.
 
Після щорічного проведення технічного контролю димохідних, вентиляційних, димових каналів і каналів для відведення продуктів згоряння, майстер-сажотрус повинен скласти відповідний акт перевірки. Після кожного чищення димохідних каналів потрібно вимагати від сажотруса надати документ, що підтверджує виконання цієї роботи. Якщо трапиться пожежа, власник буде мати доказ пыклування про димохід для страхової компанії.
Переглядів: 1635 | Додав: Адмін | Теги: димохід, чистка, Догляд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024