Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Серпень » 12 » СВЯТО ВЕЛИКОЇ РОДИНИ
12:55
СВЯТО ВЕЛИКОЇ РОДИНИ
 Ювілеї
Останній місяць цьогорічного літа  приніс особливий подарунок жителям  Тертишників -- першого серпневого дня їх селу виповнилося щедрих 80 літ.  Справді в унісон  достиглій розкоші природи був цей ювілей, що об’єднав у найкращих почуттях і теплому хвилюванні велику родину сільчан, земляків, гостей з сусідніх сіл та Носівки. У вщерть заповненому віншувальниками  залі нещодавно відремонтованого, завдяки фінансовій підтримці місцевого фермера В.К.Руденка, меценатської підтримки підприємця-земляка В. О. Лисака Тертишницького будинку культури  за кілька годин урочистої частини і яскравого концерту барвисто, пам’ятно, неповторно пройшла в урочистому параді вся історія цього невеликого, проте з багатими трудівничими традиціями оазису мелодійного сільського затишку. Кожен з присутніх долучився душею небайдужою до її сторінок виписаних і світлими барвами трудової звитяги, іменами відомих земляків, і скорботними стрічками випробувань війнами і голодом, непростими часами виживання в бурхливій круговерті економічного зубожіння.
    Для населеного пункту 80-літній ювілей -- атестат зрілості. Тертишникам, як і більшості подібних сіл, він дався непросто, однак від того і цінніший. Попри всі подолані бар’єри, непросте сьогодення і навряд чи легше майбутнє село багате найголовнішим --  своїми людьми, їх душевною щирістю і добром, надійною вартою на хліборобських кордонах своєї малої батьківщини. І на цьому святі вони були найпочеснішими гостями, на честь яких лунали пісенні вітання, у виконанні аматорів місцевої художньої самодіяльності та майстрів сцени районного будинку культури,  звучали сердечні вітання і найкращі побажання  з вуст перших керівників району -- голови районної ради Ольги Самокиші та голови райдержадміністрації Івана Пугача, а також  виконуючої обов’язки сільського голови Ганни Калюжної, присутнього земляка, настоятеля Спасо-Преображенського собору, почесного громадянина міста Кіровоград, протоієрея Петра Сидори, який немало робить для вшанування історії рідного села, примноження джерел духовності для земляків. Цього разу в подарунок сільчанам привіз він щойно видану книжку історико-краєзнавчих нарисів «Тертишники. Спогади про рідне село». 
   Кожен із сільчан був на видноті на цьому родинному вогнику -- ровесниця села Варвара Яківна Сябер і наймолодший його житель Дмитрик Кривенко, старше покоління хліборобів, ветерани і їх сьогоднішні наступники, славні сини своєї землі, які виконували свій обов’язок в Афганістані і на ліквідації Чорнобильської катастрофи. Теплих слів було по вінця на адресу серпневих іменинників і сімей-ювілярів, молодого покоління і фахівців своєї професії, кожного, хто вчора і сьогодні творить історію свого села.
   Словом, Тертишники згадували, вшановували, співали і веселились на повну. Святкування ювілею, головними спонсорами якого виступили керівники ЗАТ агрофірма «Нива» Г.Супрун та «Агрокіровка» О.Сташейко, вдалося на славу. Гуляння тривали до пізньої ночі з традиційними шашликами, польовою кашею під акомпанемент бурхливих  щирих веселощів і неповторного єднання усіх присутніх у вірі і найкращих  надіях, що подоланий селом перший рубіж, довжиною в людське життя, -- лиш початок повноводої ріки достатку і щасливого майбутнього.
Т.ДАНІШ.     

«Носівські вісті» №32(9100)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 917 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024