Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Травень » 26 » Туризм - свято і відпочинок
18:27
Туризм - свято і відпочинок
   Туристично-краєзнавчий зліт школярів, який проходить традиційно наприкінці травня, присвячений 64 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, цьогоріч став ювілейним.
   Проведення подібних заходів бере свій початок ще з радянських часів піонерської організації, але був час, коли і цю традицію, як і багато чого іншого, було незаслужено відкинуто в період змін. Проте десять років тому знову відродили туристичні зльоти, переконавшись, що, це не лише згуртовує учнівську молодь, але й несе в собі чимало позитиву: розвиває творчі здібності, дає можливість реалізуватися. Та, власне, яка різниця, як назватися, піонерами, козачатами чи просто школярами, коли мова йде про можливість активного відпочинку у колі друзів, цікаве дозвілля, де всі почуваються учасниками великої, дружної родини.
Перша десятирічка з часу відновлення турзльотів була результативною і змістовною. Тому гостей у лісі за Підгайним не бракувало, як, власне, подарунків, цікавих сюрпризів і приємних вражень.
   З цієї нагоди учасників зльоту вітала начальник відділу освіти РДА Н.П. Баришовець, а начальники відділу культури і туризму та молоді і спорту Я.О. Чухліб та В.В. Омельченко відгукнувшись на запрошення, приготували в подарунок колективу будинку творчості дітей та юнацтва, як найбільш активним організаторам заходу, -- сучасний туристичний намет.
   Вісімнадцять навчальних закладів району презентували свої команди, які активно демонстрували свої вміння, знання та спритність у конкурсах та змаганнях.
Незважаючи на ігрову форму проведення заходу, тут все було продумано серйозно, з урахуванням минулорічних прорахунків і непередбачуваних ситуацій, про які згадував і застерігав у вітальному слові головний рятівник району В.В. Проценко.
Серйозними були і підходи в оцінюванні учасників поважними суддями, головним з яких був В.В. Селенко-методист обласного центру дитячого та юнацького туризму та екскурсій.
   Конкурсна програма була насиченою і цікавою. Щоб отримати звання переможця треба було попрацювати. Позмагатися на смузі перешкод і конкурсі в’язання вузлів, зацікавити участю в географічно-краєзнавчій вікторині і зробити туристичний репортаж. Окрім того учасники реалізували свої творчі ідеї у виготовлених емблемах та компасах.
  Переможених у змаганнях не було, оскільки у кожному конкурсі і змаганні хтось неодмінно про себе заявив найкраще, але за загальними очками команда першої міської школи посіла третє місце, другої стала Носівська ЗОШ №2, а перше -- міська школа №4. Всі учасники зльоту отримали пам’ятні призи, посмакували кашею і просто гарно відпочили.
    Н. ВОЙТЕНКО,
    «Носівські вісті» №21(9089)
     Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 594 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024