Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Травень » 12 » Зарплата в конверті - порушення закону
16:59
Зарплата в конверті - порушення закону
       Одним із пріоритетних завдань ДПІ у Носівському районі є легалізація заробітної плати. Щоб уникнути сплати податків, деякі роботодавці вдаються до різних махінацій — виплати «тіньової зарплати», використання фіктивних документів, «відмивання» готівкових коштів.
        Зокрема, задля виплати неофіційної зарплати суб'єкти господарювання використовують, І подвійну бухгалтерію. А при одержанні доходів у значних розмірах не подають декларації до податкових органів.          
         Існують й інші методи приховування доходу. Наприклад, деякі підприємці, що працюють на фіксованому та єдиному податках, не складають з найманими працівниками трудові угоди і, відповідн, не сплачують за них податки. У таких суб'єктів господарювання, як правило, щомісячну заробітну плащі робітники одержують в «конвертах».
      Фахівці ДПІ у Носівському районі постійно проводять роботу щодо перевірки підприємств установ та організацій з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати також осіб, майновий та фінансовий стан яких викликає сумнів.
       За результатами контрольно-перевірочної роботи у 2008 році виявлено 47 суб'єктів господарської діяльності - фізичних та 19 юридичних осіб, які виплачували доходи громадянам з порушенням вимог чинного податкового законодавства протягом року. Додатково донараховано податку | і з доходів фізичних осіб 51,7 тис. грн.
        Носівськими податківцями в результаті контрольно-перевірочної роботи було виявлено 82 найманих працівників, які не були оформлені належним чином згідно діючого законодавства. В ході проведення планових документальних перевірок було встановлено неправомірне надання податкової соціальної пільги, несвоєчасна сплата податку з доходів найманих працівників. Крім того, під час перевірки суб'єкта господарювання - фізичної особи, який здійснює торгівлю підакцизними товарами, було встановлено заниження нарахування ПДВ за період перевірки в зв'язку з чим було донараховано податку в сумі 3,7 тис.грн., в тому числі основного платежу -- 2,5 тис. грн.
        Звертаємо увагу найманих працівників на те, що приховування реальної зарплати або ж виплата її в так званих «конвертах» безпосередньо відобразиться на вашій майбутній пенсії. Задумайтеся над цим.
      В. ІГНАТЧЕНКО, начальник ДПІ у Носівському районі.
      «Носівські вісті» №19(9087)
Переглядів: 789 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024