Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Квітень » 6 » З поклоном Богородиці і шаною до благочинного
11:57
З поклоном Богородиці і шаною до благочинного

 Тривають дні Великого посту, в якому немало днів у дорозі до світлого Великодня пов’язано із Матір’ю Спасителя. Їй було приурочено вшанування ікони Богородиці „Потамуй мою печаль”, яка перебувала на третій седмиці Великого посту у Свято-Троїцькій церкві.

 Легенда родом із ХVІІ століття розповідає, що до жінки, яка втрачала сили, явилась ві сні Мати Сина Божого і порадила знайти в церкві святого Миколая в Москві ікону „Потамуй мою печаль”. Коли хвора знайшла церкву, ікони цієї там не було. Але жінка вірила, що знайде і святий образ неодмінно. І справді незабаром знайшла ветху ікону, яка чомусь опинилася на дзвіниці. Молитва перед іконою відразу повернула сили хворій й відтоді наступні списки з цього образу стали популярними серед православних християн. Ікона Богородиці, яка перебувала в Свято-Троїцькій церкві, особлива ще й тим, що з нею відбувається оновлення. Уклонитися іконі прийшло багато носівчан. Прибули також гості – єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, священики району.

 Владика Іриней відправив урочисту літургію і молебень на честь святого образу й усі присутні за священнослужителями уклонились іконі і Матері, яка наділила свого сина найкращими земними чеснотами і подарувала його людству.

 Цей день був двічі урочистий для благочинного округу і настоятеля храму митрофорного протоієрея о. Михаїла. Виповнилося чверть віку, як він у сані священика та 20-річчя на чолі православного храму і громади. З цієї нагоди настоятеля храму сердечно вітали керівники району О. П. Самокиша та В. П. Острянко, представники громадськості, які щиро поважають і шанують як духовного наставника і депутата районної ради. Добрих справ о. Михаїла за його двадцятиріччя на Носівщині не перелічити. Надзвичайно глибока і щедра борозна доброчинства настоятеля храму і благочинного, який став прикладом для багатьох у подвижництві духовності, мирських буднях. Власне, на неспокійних турботах о. Михаїла розбудований, вважай, до первозданності Свято-Троїцький храм, споруджена недільна школа, дзвіниця. Благочинний бере активну участь у житті Носівщини як депутат районної ради.

 Носівчани і гості щиро і сердечно вітали о. Михаїла з пам’ятною віхою в його житті, зичимо благодаті на довге життя, радості від рідних і друзів.

  «Носівські вісті» №14 (9082)

 
Переглядів: 791 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024