Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Березень » 16 » Як два майори й лейтенант украдену „Ниву” шукають
13:10
Як два майори й лейтенант украдену „Ниву” шукають

Ну таки дивна в нас держава. Тільки й балачок про європейські цінності, американську демократію. Та що балачки, якщо Основний Закон України крім зафіксованого преамбулою прагнення розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, декларує, тобто утверджує в загальних засадах ці суспільні цінності першою ж статтею. Одна з наступних, третя, як найвищу соціальну цінність проголошує в Україні визнає людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку. Права і свободи людини не лише гарантуються, а й визначають зміст і спрямованість держави. Це, так би мовити, царики лікнеку для тих, хто, напевне, не читав і не хоче читати наш Основний Закон, або використовує, каструючи його по-своєму.

 Прикладів життєвих безліч з цього приводу. Наведемо із однієї найгарячішої теми – ревного виконання службових обов’язків працівниками ДАІ. Про це вже йшлося в „НВ” „Караул! Свавілля на дорогах” (№9, 28.02.2009р.). Та, здається, шановні працівники ДАІ, як напевне, й Конституцію, нашу газету теж не читають. Така собі картинка. На вузькому перехресті біля будинку школярів стає службове без спеціальних опізнавальних знаків і обладнання авто 0526 і починають всім його бойовим складом два майори й лейтенант -- зупиняти автівки, вантажівки, пасажирський транспорт. Якби були фахівці, певна річ, на такому безпечному відрізку шляху не створювали пробки. І, навіщо, запитується, зупиняти всіх підряд, зазирати в багажники, хіба це не принижує честь і гідність, не зневажає право недоторканності громадян демократичної і правової держави?

Один із учасників цього рейду борців за порядок на дорогах, майор, пояснив причину прискіпливо пильної уваги до всіх без винятку за кермом. Мовляв, у Носівці вкрали „Ниву” ось і шукаєм. Хіба ми винні, що ваші водії не знають правил і зупиняються, не від’їхавши на безпечне місце, закриваючи проїзд іншим.

 Словом, вкотре винна невістка. Та загальну думку, напевне, висловив один із водіїв, який тремтячими руками укладав документи після розмови з інспектором.

Чи довго триватиме це свавілля?

Що я мав відповісти доброму чоловікові, який доречі правила знає. Переказати легенду, що хлопці в погонах вкрадену „Ниву” в багажниках чи салонах автівок шукають? Довго так шукатимуть. Та чи побільшає від таких пошуків порядку на дорогах, авторитету в міліцейської служби і, зрештою, в нашої демократичної і правової держави?! За подібну практику бачити в кожному водієві порушника і злочинця нас і на поріг у Європу не пустять.

О.ОЛЕСЬ.

«Носівські вісті» №11(9079)

Переглядів: 742 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024