Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Січень » 23 » Пам’яті М. П. Андрієнка
14:58
Пам’яті М. П. Андрієнка

Андрієнко Микола Петрович

Народився 10 серпня 1948 року на межі двох українських областей – Київської та Житомирської, двох світоглядів – древлянського і полянського, в українському селі Федорівні, де котить свою животворящу воду древня річка Ірпінь.

У дружній родині Петра Сергійовича та Ганни Яківни, де тепло та затишно було сімом дитячим душам, з материнським молоком прививалась дітям любов до України. Ця любов стала наріжним каменем усього світосприймання дитини. Дитяче серце та характер гартувалися від почутого, бо хотілося бути схожим на козака Шматка, на діда Сергія, дядьків Миколу та Василя – командирів УПА. Він саме тоді вчився життю, запам’ятовував, записував, закарбовував усе, щоб через літа розповісти про те у своїх творах. Це буде набагато пізніше. А між тим були роки навчання в університеті, участь у студентських акціях непокори 1967-1970 рр.; буремні 1989-1991 рр., найактивніша участь у помаранчевій революції.

Ось і все. Таке непросте та гідне життя. Здавалося б ніякого геройства. Але нехай той, хто засумнівався, спробує його повторити. І головне: від початку і до сьогодні – чисте, відверте і надзвичайно наше, українське…

Цими словами про Миколу Петровича завершувалась перша книга його психологічного роману «Лисогори» із задуманої ним трилогії з робочою назвою «Карби на серці». Так сталося, що ця книга з трилогії стала першою і останньою. Ми вже ніколи не довідаємося що написав би Микола Петрович про нашу носівську історію останніх десятиріч і наше носівське сьогодення. Адже саме це мало скласти задуману ним трилогію. Не судилося…

У глибокій скорботі схиляємо голови перед поетом і письменником, державним мужем, чудовим і вірним товаришем, яким був Микола Петрович Андрієнко.

Переглядів: 667 | Додав: VasilVas | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 nosovka-nsnu  
Я добре знала Миколу Петровича Андрієнка,Особисто для мене Він був і залишається найкращим другом і наставником! 23 СІЧНЯ 2009 року увійшло в життя чорною міткою кожного,хто знав цю найпрекраснішу Людину.Для Носівки він був батьком, видатним відданим політиком,геніальним письменником , життя якого повністю описано в психологічному романі Миколи Петровича "ЛІСОГОРИ".
Це дійсно дуже велика колосальна втрата як для сімї,близьких друзів так і для району в цілому. Вічна Йому память...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024