Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Вертикаль влади уже не на словах…
14:46
Вертикаль влади уже не на словах…
 Тиждень
Нам таки надокучила безвідповідальність у владі, роздрай між головними гравцями на владному олімпі з верхів до низів у виконавчій і представницькій гілках, який масово додавав зневіри в душі людей. До кого звертатися за правдою, в кого шукати захисту від кривди, несправедливості, за соціальним захистом?
 Питання з питань, на яке, нарешті, відповіли нинішні місцеві вибори, допоки, щоправда, своїми попередніми результатами в державі, й на місцях.
 За великим рахунком, Україна успішно склала тест на демократію у народному волевиявленні і при цьому однозначно впевнену підтримку здобула Партія регіонів, яку представляють Президент, Уряд, виконавча влада на місцях. Саме їх ідея відновлення вертикалі сильної влади знайшла прихильність у суспільстві, оскільки певну відповідальність за все в державі, регіоні, на місцях -- до найменшого висілочка бере на себе  єдина команда у владі і політична сила. 
  Уже не «привид», за словами класика, і не декларація політиків, а реальна суспільна ситуація, державна влада віднині -- в Партії регіонів, нового Президента України Віктора Януковича, які за короткий час зуміли помітно вплинути на уподобання виборців і в голосуванні за пропорційною складовою, і в мажоритарних округах.
 Красномовним свідченням цьому -- наш район, в якому на нинішніх виборах партія ВО «Батьківщина», яка до цього потужно контролювала районну й міську ради, не будемо брати до уваги сільські, де всі загалом свої (як не куми, так родичі чи свати й до спільної думки в інтересах громади зазвичай вдавались), здала позиції.
 На цих виборах районна організація Партії регіонів провела в обласну раду двох своїх мажоритарників, до речі,  у конкуренції із досить сильними суперниками в обох, міському й сільському, округах, в багатомандатному, за партійними списками, теж виграла змагання, хоч перемога сприймається переконливо тільки тому, що лідерство в представницькій владі повністю перейшло до регіонів.  А, отже, на рівні районної й міської рад будь-яке протистояння в прийнятті рішень -- виключене: останнє слово в районній раді -- за здобутою більшістю партії  влади, за якою «своїх» 18 голосів із 34 депутатських. Надто в міській, де представники ВО «Батьківщина» здобули лише чотири мандати. 
 Вважаю, некоректно порівнювати нинішні результати виборів із попередніми, коли за спиною бютівців потужно стояв народний депутат України І. І. Куровський, однак, нинішній загальний результат місцевих виборів на Носівщині засвідчує успішну передвиборну діяльність і умілу агітацію виконавчої влади.
 Надзвичайно короткий термін для передвиборних перегонів був відпущений для всіх організаторів і учасників виборчої кампанії. Особливо для нової команди виконавчої влади на чолі з Анатолієм Красносільським. І він із надзвичайно непростим завданням справився якнайспішніше. Хтось це наразі не сприймає, не поділяє, либонь, не розуміє. Не кажу про інші регіони, державу загалом, яку наші горе-політики поділили на Схід--Південь--Захід. Висновок стосується лише Носівщини. У нас окреслилась, нарешті, влада, буде до кого звернутися за допомогою й підтримкою, вирішуватимуться, впевнений, обіцяні програмні гарантії кандидатів, які відбулися, наділені довір’ям виборців, очільниками громад, депутатами. Інакше не може бути і, впевнений, не буде, бо переважним числом у місцевій владі -- люди, у яких за словом -- діло, для котрих виправдати довір’я виборців роботою, наступними результатами -- головне.
 Із 31 жовтня почався новий етап і відлік часу для влади на Носівщині і в Носівці, і в Україні, сподіваймось, -- теж. Запам’ятаймо!
О. НЕСТЕРЕНКО.

 №47(9168)

Переглядів: 445 | Додав: Адмін | Теги: тиждень | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024