Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Страхувальникам на замітку
20:14
Страхувальникам на замітку
З набранням чинності з 01.01.2011р. Закону України від 08.07.2010 року № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" основним завданням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності буде забезпечення організаційно-правової складової фінансування та надання соціальних виплат та послуг передбаченних базовим Законом.
Як зазначено вказаним вище законом №2464-ІУ, підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є заявка-розрахунок спеціальної форми, яка повинна містити інформацію про страхувальника (назва, адреса, реєстраційний код страхувальника, код ЄДРПОУ або ДРФО, телефон), про кількість днів непрацездатності та нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами. Разом з заявкою-розрахунком подається додаток, де міститься інформація про застрахованих осіб, стосовно яких прийнято рішення щодо нарахування матеріального. забезпечення у зв"язку з втратою заробітної плати ( доходу) внаслідок непрацездатності та копія протоколу засідання комісії ( уповноваженого) із соціального страхування.
Суб’єкти господарювання зможуть отримати фінансування за новими умовами, а саме в 10-ти денний термін з моменту подачі заявки-розрахунку в разі виплати заробітної плати (наприклад за січень 2011р.) з якої справиться єдиний соціальний внесок. Згідно нового законодавства єдиний внесок з заробітної плати за січень повинен сплатитись у Пенсійний фонд до 20 лютого 2011 року.
Страхувальник-роботодавець відкриває окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів у банках у порядку, встановленому Національним банком України.
Страхувальник-роботодавець, який є бюджетною установою, відкриває окремий рахунок для зарахування страхових коштів у відповідному органі Державного казначейства України в порядку, встановленому Державним казначейством України.
Страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок у банку або окремий рахунок у відповідному органі Державного казначейства України можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.
У разі якщо сума отриманих страхувальником від Фонду страхових коштів перевищує фактичні витрати на надання матеріального забезпечення, невикористані страхові внески повертаються до дирекції Фонду протягом трьох робочих днів.
З огляду на вказані зміни статтею 3.0 Закону № 2240 введено нові види відповідальності страхувальників. Також дирекція звертає увагу на те, що суми заборгованості за страхувальником, які виникли станом на 1 січня 2011 року, в тому числі і строк сплати яких не настав, повинні бути перераховані, як і раніше, на рахунки Фонду соціального страхування з ТВП. Тільки в такому разі заборгованість буде вважатися погашеною.
Принагідно повідомляємо, що страхувальники мають можливість застосовувати спрощену процедуру подання звітності до Фонду в електронному вигляді.
Відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронний цифровий підпис", з метою спрощення для страхувальників процедури подання звітних документів до робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхувальники можуть подавати квартальні звіти Ф-4 ФСС з ТВП за допомогою програмного комплексу "БЕСТ ЗВІТ ПЛЮС" у електронному вигляді.
Електронні звіти з обов'язковими реквізитами, у тому числі з електронним цифровим підписом страхувальника (його посадових осіб), сформовані та подані, згідно з законодавством є оригіналами і мають юридичну силу.
В. ТИТЕНКО,
головний бухгалтер Козелецької міжрайонної виконавчої дирекції ФСС з ТВП.
«Носівські вісті» №5(9181)
Переглядів: 1187 | Додав: Адмін | Теги: соціальне страхування | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024