Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Березень » 23 » ОСАННОЮ ПРОФЕСІОНАЛАМ ТА САМОДІЯЛЬНИМ АРТИСТАМ
11:44
ОСАННОЮ ПРОФЕСІОНАЛАМ ТА САМОДІЯЛЬНИМ АРТИСТАМ

Не хлібом єдиним живе людина. Ці слова вже давно стали невід"ємною складовою у визначенні діяльності усього багаточисельного колективу культармійців та аматорів сценічного самодіяльного мистецтва, зокрема, й нашого району. Кажу це з усією повагою до наших виробничників, творців матеріального достатку й водночас від усього серця дякую своїм колегам-однодумцям за їхній творчий неспокій, за їхню нестримну любов до аматорського мистецтва, їхнє бажання й готовність нести їх людям. Адже їхній минулорічний внесок у розвиток культури та сценічного мистецтва й справді важко переоцінити. Так, за підсумками обласного звіту творчих колективів художньої самодіяльності району "Барвисті джерела Чернігівського краю" танцювальний колектив "Пролісок" Козарівського будинку культури, шлях-іллічівські троїсті музики та троє майстрів естрадного співу брали участь у заключному обласному гала-концерті, присвяченому Дню Незалежності України. Чудово виступили, взявши участь у третьому Міжнародному фольклорному фестивалі національних культур "Поліське коло", учасники Степовохутірського центру культури та дозвілля ПП "Агропрогрес", духовий оркестр районного будинку культури та троїсті музики. Порадували своїм солов"їним співом учасників фольклорного фестивалю "Трійця. Зелена неділя", який відбувся у Національному музеї архітектури та побуту України мринський ансамбль "Любавонька". До речі, козарчани нас тогорік особливо порадували - їхній дитячий танцювальний ансамбль "Пролісок" став призером другого Міжнародного фестивалю мистецтв "Зірки Тавриди", а троє солістів взяло участь у відбірковому турі Всеукраїнського телевізійного конкурсу "Крок до зірок".

 Надзвичайно приємно говорити й про досягнення учнів дитячої школи мистецтві. Так, з перемогою в обласному конкурсі "Свято хору" повернувся їхній хоровий ансамбль. Взявши участь у сьомому Всеукраїнському юніорському конкурсі, вихованець школи Денис Кумко зайняв друге місце, виступаючи по класу фортепіано. З почесними третіми місцями повернулися з огляду-конкурсу хореографічних колективів "Надія-2008" хореографічний колектив "Світлячок" та з обласного конкурсу "Струни серця" - тріо скрипалів.

 Чимало нових творчих колективів та самодіяльних митців "засвітилося" й у низці районних культурних заходів, зокрема, четвертому регіональному конкурсі команд з брейк-дансу, районних конкурсах "Жінка року", "Чоловік року", другому районному фестивалі-конкурсі української народної пісні "Роде наш красний" та фестивалі "Перлини душі народної", у ході проведення творчих звітів сільських клубних закладів, участь у яких взяло сімнадцять творчих колективів...

 Не змінилися наші орієнтири та творчі плани й на рік прийдешній. Більше того, плануємо започаткувати ще два районних конкурси - української народної пісні та фестиваль фольклору. Спробуємо вивести на районну сцену конкурс КВК. Крім того, маємо наміри в цьому році поставити на районній сцені бодай одну виставу. Зробивши ставку на молодь, продовжуватимемо розширювати коло молодіжно-розважальних програм. Тим більше, що працювати у цьому напрямку в нас є з ким - останнім часом до нас прийшли нові кваліфіковані кадри.

 Звичайно, хотілося, щоб якщо не всі, так бодай левова частка наших планів втілилися у наше непросте життя. Адже знаючи, в яких непростих умовах часом доводиться виживати нашій сільській культурі, зокрема, і в плані фінансування, матеріального та кадрового забезпечення подібні визнання самодіяльного таланту наших аматорів, зрештою, як і належне, стабільне функціонування мережі бібліотечних закладів, можна вважати мало не олімпійськими перемогами. Сьогодні для нас головне - спробувати утриматися на плаву, "відвоювавши" в оптимізації бодай існуючу мережу закладів культури, не дати "канути в Лету" слідом за третьою міською бібліотекою киселівському, роздольненському, тертишницькому, кіровському, відрадненському, карибинівському, дебревському та жовтневському клубам, котрі сьогодні утримуються за рахунок своїх територіальних громад. Невже пустка та розруха, котрі очевидно запанують у цих закладах культури, можуть стати рівнозначними кільком зекономленим від їх закриття кільком десяткам тисяч бюджетних гривень?!

 Втім, розуміючи складність сьогоднішньої фінансової ситуації працівники культури також вчаться заробляти собі на життя. Так, тільки у минулому році ми виконали платних послуг на суму понад 97 тисяч гривень. Це більше, ніж передбачено на розвиток усієї галузі бюджетом-2009. Тож однозначно, у цьому напрямку доведеться продовжувати працювати й далі. Це й платні дискотеки, тематичні концерти, платні послуги бібліотек, організація кіносеансів, зокрема, й пересувних тощо. Втім, то вже наші, внутрігалузеві проблеми та турботи. Натомість з нагоди нашого професійного свята хочу найщиріше привітати усіх своїх колег-культарміців, бібліотечних працівників, аматорів самодіяльної сцени, усіх наших ветеранів побажати усім міцного здоров"я, родинного благополуччя, невичерпної енергії та творчого горіння, без яких у нашій непростій, але такій прекрасній професії не можна ніяк.

Я. ЧУХЛІБ,

начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації.

Носівські вісті №12 (9080)

Переглядів: 637 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024