Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Березень » 10 » ТАНЦЮВАЛЬНИЙ ПРОЕКТ ГІМНАЗИСТІВ
18:50
ТАНЦЮВАЛЬНИЙ ПРОЕКТ ГІМНАЗИСТІВ

Пам’ятаєте, який ажіотаж викликали телепроекти "Танці"-- із зірками, на льоду? Щось на кшталт перших "мильних" серіалів, коли кидали все і вмикали телевізор. Саме ці програми розбудили інтерес до танців, здавалось, у всіх, навіть вчорашні скептики розгледіли в них грацію, красу, а ще велику працю.

 Дивлячись, як улюблені пари за тиждень вивчали складні елементи різних танців і на паркеті представляли справжнє видовищне дійство, народилась ідея у гімназистів провести щось схоже у стінах свого навчального закладу.

 Так народився проект "Танці з учителями", який стартував у новорічні свята. Проте то був лише початок, який не залишив байдужими нікого з глядачів і учасників. А ще він спонукав до роботи, творчості, додавав натхнення всім його ініціаторам і виконавцям.

 Ідея найбільше сподобалась учням. Адже цікаво було побачити, яким будуть у танці їхні наставники. І найголовніше, що у гімназисти, -- учасники вокально-хореографічної студії "Кришталевий черевичок" під керівництвом Наталії Євсович самі виконували роль хореографів та режисерів танців. Шість пар готували до виступу Ольга пасіка, Валентина Чуєнко та Ірина Микола. Дівчата протягом місяця ходили на репетиції, підбирали музику, ставили танці. Для кожної пари підготували особливий у своїй неповторності танець. Про кожну пару можна справді розповідати чимало, особливо про підготовку до виступу. Було всього, але бажання довести насамперед собі, що взяти і цю висоту -- можливо, додавало не лише сил, а й натхнення працювати у вільний час, вишуковувати хвилини вдома, щоб потренуватися. Як засвідчив результат, воно було того варте. Адже проект справді вдався, не залишивши байдужими жодного учасника дійства, яке проходило в актовому залі гімназії.

 Лунає запальна музика і на сцені з’являється перша пара: заступник директора з виховної роботи Ю.Колосієць та одинадцятикласник С.Рибачко. "На гостині у Солохи -- так назвали хореографічну композицію, яка дала ефектний початок дійству. Не менш цікавим був поставлений російський танець "Коробушка", де партнером вчителя української словесності Н. Бєлозор був учень 7-Б класу В. Сушко.

 Оригінальним і веселим вийшов танець-джайв у виконання вчителя історії С. Кеб кал та десятикласника С. Хиля. Враховуючи, що обоє учасників до цього взагалі не зналися на танцмайстерності, треба віддати належне і парі, і їхньому хореографу В.Чуєнко, якій довелося починати від азів відразу обох.

 Запальним та емоційним був представлений танець самба у виконанні педагога-організатора Л. Єрьоменкової та восьмикласника О. Горбатенка.

 Вміння не лише танцювати рок-н-рол, а й відчути себе артистом продемонстрували вчителька української мови С. Давиденко та гімназист О. Рибачко

 Особливим у свої неповторності і оригінальності був сюжет вальсу, який готувала пара вчителя образотворчого мистецтва А.Кратко та восьмикласника А.Кушнірова. Алла Михайлівна за сюжетом була музою художника Леонардо да Вінчі, роль якого виконував Андрій. Здається кожне слово прологу до танцю, кожен рух пари доповнював красивий сюжет танцю. Пролог, що надав тон виступу оригінальністю і ліричною загадковістю, був написаний хореографом І.Микулою.

 Майстер-клас демонструвала і королева танцю гімназії Н.Євсович.

 Проект, звісно, пройшов вдало завдячуючи передусім роботі вокально-хореографічної студії , яка працює на базі гімназії. Але разом з тим саме ось таке спільне свято для всіх, яке готували учні з учителями , гуртують учнівський і педагогічний колектив гімназії, надихають на нові творчі проекти. Наступним стало спільне змагання між командами вчителів та учнів. Перемогла дружба, але передати той запал, емоції, які переповнювали всіх учасників і глядачів, просто неможливо: то було свято великої і дружної родини, для кого гімназія стала трішки більшим ніж просто місце роботи і навчання. І без перебільшення можна сказати, що втілення в життя ось таких і багатьох інших ідей знаходить підтримку передусім у дирекції, особисто у Л.І.Сліпченко. А коли відчуваєш, що це потрібно наставникам, це подобається колегам і однокласникам, натхнення і творчий запал народжують нові ідеїі спонукають до ще вищих і красивих звершень.

Л. ЄРЬОМЕНКОВА,

педагог-оргшанізатор районної гімназії

«Носівські вісті» №10(9078)

Переглядів: 526 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024