Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Березень » 4 » Іван КУРОВСЬКИЙ: - А ми будуватимем... кризі наперекір
13:15
Іван КУРОВСЬКИЙ: - А ми будуватимем... кризі наперекір

Цієї зустрічі прагнув не тільки І. І. Куровський, а й носівчани, які виявили бажання придбати квартири в споруджуваній столичними житлобудівцями сучасній багатоповерхівці. Вже було й вибрано мальовниче місце, забито фундамент, та ситуація в державі склалася несподівано надзвичайно неприхильною до будівельників і забудовників. І хоч носівчани з розумінням сприйняли затримку з продовженням будівництва, адже банки повністю припинили не тільки кредитування, а й навіть видачу вкладів населенню, все ж, дивись, і виникало в когось ревне питання. Мовляв, у Бобровиці Куровський завершує будівництво, а в нас воно затягується. Щойно переїхав кран – пішли базаром нові балачки на зразок: напевне, будинка не буде.

 Саме розвіяти всілякі чутки, проінформувати про реальний стан справ і прибув народний депутат у Носівку, щоб зустрітись із зацікавленими в отриманні квартир.

 -Рішення про будівництво житла не тільки в Носівці, а й у ряді інших міст Чернігівщини, - сказав він, - було прийнято ще у 2007 році. З різних причин роботи в Носівці таки затягнулися. Але на об’єктах „Житлобуду” вони не припиняються навіть з огляду на таку серйозну кризу, коли інші будівельні організації скорочують чисельність будівельників, заморожують об’єкти. Будинок у Носівці ми будуватимемо неодмінно, - наголосив І. І. Куровський. Вже найближчим часом повернемо на майданчик кран і продовжуватимемо розпочату роботу.

 При цьому, зауважив гість, компанія зовсім не розраховує на якийсь зиск. Замовникам залишається покрити тільки прямі затрати на матеріали, заробітну плату, транспорт – це в межах 70 відсотків загальної кошторисної вартості. Тобто решту витрат бере на себе компанія. Виходячи з цього - й мінімальна вартість споруджуваного житла. Вона значно нижча, ніж визначено офіційно. Скажімо, для Києва квадратний метр коштує 8 тис.грн. Розрахунки ж фахівців вийшли на доступну для замовників вартість у Носівці – 4200 грн. за квадратний метр. За якістю будівництва будинки житлобудівців на периферії не поступаються столичним. В цьому можна переконатися по бобровицькому об’єкту. Красивий, зручний для життя. Вже зрозуміло, що в Носівці підземних паркінгів не буде, але все інше, запевнив Іван Іванович, як і домовлялися. І це при тому, що компанія знайшла можливість ще й значно знизити ціну до 2600 гривень за квадратний метр. Це вже стабільна вартість, вплинути на яку не зможуть ніякі коливання долара. Договори із бажаючими поселитися в новому будинку будуть укладатися по-новому в національній валюті. Компанія йде кожному назустріч в індивідуальному порядку: зможеш відразу розрахуватися – будь ласка, авансуєш 40-10 відсотками – теж приймається. Навіть допускається остаточний розрахунок з відстрочкою, в пропорціях, обумовлених угодою.

 Ось такий крок назустріч Куровського і житлобудівців бажаючим одержати житло носівчанам. Вже перший 25-квартирний будинок може бути зданий до наступного нового року. Але для цього потрібно визначитись швидше самим претендентам. З усім розумінням ситуації того, що в людей немає грошей, в І. І. Куровського настрій один – будувати.

 Для визначення кожному – два тижні, точніше, вже залишився один. Координується збір інформації в районній раді, зокрема, її головою О. П. Самокишею.

 У ПРИСУТНІХ, крім будівельної теми, було чимало інших питань. Скажімо, заступник голови РДА А. Я. Журенко порушив проблему дефіциту виділених у бюджеті коштів на інсулін. Народний депутат запевнив, що необхідні кошти будуть знайдені і поки готувався цей матеріал до друку, Іван Іванович повідомив районну владу про позитивне вирішення інсулінової проблеми. Зокрема, він передав хворим на діабет Носівщини 230 тисяч гривень власних коштів.

 Допомогу пообіцяв і афганцям, наразі спочатку – інвалідам, а затим – і в спорудженні пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Буквально друг одні після зустрічі через голову районної ради О. П. Самокишу грошові допомоги народний депутат уже передав Зокрема, родині Басових на лікування доньки, допомогу від себе особисто трикратній чемпіонці України з важкої атлетики Ользі Голодній з Мрина, афганцям Юрію Кліщі та Григорію Довгополу.

 Надійшла відповідь по ряду інших питань, адресованих депутатові від учасників зустрічі. Зокрема, і по внесенню змін в антикризовий закон, де ущемленими виявилися селяни, позбувшись права стати на облік в центрі зайнятості при наявності городу. Такий проект змін уже підготовлений і запропоновано на розгляд парламенту, - повідомив народний депутат.

 І. І. Куровський взяв до уваги інші питання й зауваження виборців, відмежувавшись від політиканства, якого наразі немало у верхніх ешелонах влади. Наш обов’язок у цьому скрутному становищі бути з людьми, - наголосив насамкінець народний депутат, запевнивши, що в нього достатньо повноважень, аби допомагати своїм виборцям.

Наш кор.

 «Носівські вісті» №9(9077)

Переглядів: 608 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024