Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2008 » Грудень » 22 » Щоб світло і комфортно було в оселях
20:14
Щоб світло і комфортно було в оселях
                                Завтра – День енергетика

З усіх благ цивілізації тепло і світло – це ті атрибути життя, без яких вже не обійтися, причому друге досягнення людства нерідко включає в себе й перше, адже невипадково саме електроенергія від часу свого виникнення надійно закріпилася в кожній оселі на правах першого помічника. З її потужного джерела, приборканого людиною, кожен дім черпає світло, а почасти й обігрівається, функціонують безліч побутових приладів, дедалі більше полегшуючи багаж наших домашніх турбот. Тому, важко переоцінити важливість роботи енергетиків, які за професійним обов’язком і сумлінням повсякчас дбають про те, щоб використання електроенергії було корисним і максимально безпечним для споживачів.

 Для великої когорти професіоналів, в числі яких і колектив з 80 чоловік Носівського РЕМу, завтрашнє свято – не просто дата у календарі, а важлива нагода вкотре усвідомити незамінність праці, що їй присвятили життя, і донести це до населення, в буднях якого служба енергетиків -- непомітна і водночас завжди на рівні першої потреби. У цій сфері немає усталеного поняття нормованого робочого дня і вихідних, а свята, надто новорічні з їх зимовою негодою і холодами -- щораз важливий іспит на професійність. І, напевно, таки багато значить, що команда енергетиків Носівщини його ще жодного разу не провалила, надійно вартуючи, аби святкові вогники загорілися в кожній оселі, де господарі зі свого боку сумлінно виконують взяті зобов’язання -- вчасно сплачують за спожиту електроенергію.

 Не винятком, за всіма прогнозами, стане й нинішнє Новоріччя, до зустрічі якого колектив енергетиків нашого району, за словами начальника Носівського РЕМу В.О. Юрченка, готовий на 99 відсотків. Зрештою, по-іншому й бути не може в службі, на плечах якої обов’язок безперебійного забезпечення суспільства одним із найнеобхідніших елементів життєдіяльності. Про те, якими зусиллями сьогодні це досягається і скільки коштує в еквіваленті трудівничого неспокою працівникам Носівського району електричних мереж, розповідає головний енергетик Носівщини Володимир Олександрович Юрченко в короткому інтерв’ю напередодні професійного свята.

 -- Найперше хочеться відмітити, що цьогорічна осінь стала ювілейною для ВАТ „Чернігівобленерго”, структурним підрозділом якого являється і Носівський РЕМ, -- у жовтні виповнилося десять років з часу створення товариства. За цей час під його керівництвом проведена значна робота по збільшенню фінансувань реконструкцій електромереж, виконання інвестиційної програми, яка з кожним роком нарощує обсяги асигнувань і виконаних робіт. Зокрема, було вкладено значні кошти у розвиток соціальної сфери для поліпшення побутових умов, в сфері охорони праці працюючих, що є основною запорукою збереження їх здоров’я і життя, адже робота з електроенергією передбачає досить високий ступінь ризику. Багато уваги приділяється й питанню літнього оздоровлення дітей працюючих. Тільки в цьому році на морському узбережжі відпочили за кошти підприємства 14 дітей працівників Носівського РЕМу, два працівники оздоровилися по санаторно-курортних путівках і шість мали змогу відпочити біля моря зі своїми родинами.

 Словом, на сьогодні у сфері електрообслуговування, попри все ще недостатній рівень заробітних плат, створені всі умови аби спеціалісти не шукали кращих доріг у столиці, а служили професійно на користь землякам. Ось і святкування ювілею ВАТ „Чернігівобленерго” пройшло пам’ятно, із залученням не тільки колективів енергетиків, а й населення, організацій, підприємств та установ -- користувачів електроенергії. По всіх підрозділах товариства, у тому числі і в нашому районі, були проведені спортивні змагання, конкурси художньої майстерності, дитячого малюнку, професійної майстерності та на кращого платника серед юридичних та фізичних осіб. Підсумки їх підбивалися у фіналі на обласному рівні, за результатами якого голова Коломійцівської ЗАТ агрофірма „Нива” Г.І. Супрун на обласному рівні став одним із трьох номінантів на звання кращого платника серед юридичних осіб, а сільський голова з Плоского С.М. Слісаренко став переможцем серед платників – фізичних осіб, за що нагороджений, зокрема, піврічною 50% пільгою на оплату електроенергії в своїй оселі. Крім цього, до річниці товариства були створені гімн та прапор енергетиків.

-- З огляду на економічну безвихідь, в якій опинилася наша країна нині, ця нота піднесення у вашій галузі на кінець року, напевно, й дещо символічна, адже вкотре доводить, що енергетична галузь за будь-яких часів залишається надійною і затребуваною...

-- Це справді так. Незважаючи на всі фінансово-економічні перипетії у суспільстві, енергетики не мають права здавати свої позиції. І нинішній рік для колективу Носівського РЕМу пройшов більш, ніж плідно. За 11 місяців у повному обсязі виконані плани ремонтних робіт ліній електропередач. Як доказ тому, початок грудня, який приніс негоду, шквальні вітри, що масово пошкодили лінії напругою 0,4 кВт, звалили дев’ять високовольтних опор, зламали багато дерев на лініях. Протягом тижня нашими ремонтними бригадами пошкодження були повністю усунуті. І в цьому велика заслуга, насамперед, наших досвідчених професіоналів, яких не бракує у колективі РЕМу, хоч на сьогодні він фактично на 75 відсотків складається з молодих спеціалістів. З раннього ранку і до пізньої ночі надійно тримають свою варту на дільницях такі енергетики, як кажуть, за покликанням, як машиніст автовишки Віталій Олександрович Касян, контролер Ніна Іванівна Мазур, інженер електрозбуту Лідія Володимирівна Солошенко, електромонтер Макіївської сіткової дільниці Сергій Олексійович Сенченко, який до професійного свята нагороджений Почесною грамотою ВАТ „Чернігівобленерго”, Почесною грамотою районної ради та райдержадміністрації відмічені професійні успіхи і неспокій електромонтера по заміні лічильників Олександра Олександровича Василенка. Справжнім наставником юних Відмінник енергетики України, електромонтер Носівської сіткової дільниці Леонід Антонович Кебкал. Саме стараннями таких майстрів, усього колективу енергетики району повністю готові зустріти будь-яку зимову негоду. Лінії і обладнання хоч здебільшого й застарілі вже, проте знаходяться на контролі. Крім цього 8 електропідстанцій, зокрема в Козарах, Андріївні та Носівці цього річ замінені на сучасні. Ще стільки ж планується оновити в наступному році та капітально відремонтувати 41 кілометр високовольтних і 95 ліній по 0,4кВт, розчистити траси протяжністю 140 км. Слід відзначити, що саме пошкодження ліній зеленими насадженнями „підкидає” нам левову частку турбот. Тому в наступному році будемо зосереджувати увагу на співпраці з громадами, сільськими радами, в інтересах яких слідкувати за тим, аби дерева не заважали лініям електропередач, адже саме вони, як підказує практика, у період негоди становлять найбільшу загрозу безперебійному енергопостачанню осель і населених пунктів.

-- Співпраця населення і енергетиків справді дуже важлива, адже якість надаваних ними послуг напряму залежить від бажання і фінансової спроможності користувачів вчасно сплачувати за спожиту електроенергію. В цьому, напевно, нинішня матеріальна скрута тільки загострила ситуацію, оскільки боржники, на жаль, явище постійне в нашому районі.

-- Станом на 01.12.08р. боржників з числа юридичних осіб у нас немає, а ось серед населення борг за електроенергію складає 29,4 тис.грн. У місяць ми змушені відключати від мережі по 10--15 боржників. Тоді вони здебільшого й отямлюються, але сплачують вже набагато більше за свій борг. Це -- негативне явище і для РЕМу, тому проводимо велику роз’яснювальну роботу серед жителів району, щоб вони не допускали таких ситуацій і вчасно оплачували свої рахунки за електроенергію, бо ж від цього напряму залежить наявність комфорту в їхніх оселях. Цього в передднівок свята усім найщиріше бажаю. Хай і надалі праця енергетиків щедро слугує людям і світло та тепло буде не тільки в будинках, а й душах професіоналів, які приборкують могутню енергію в ім’я спільного блага. Щастя Вам, достатку й усіляких благ.

Розмовляла Т.ДАНІШ.

№51(9067)

Переглядів: 604 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024