Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2008 » Грудень » 22 » СЬОГОДЕННЯМ І НА МАЙБУТНЄ
20:07
СЬОГОДЕННЯМ І НА МАЙБУТНЄ

Першою, навіть ніж головна -- у столиці, спалахнула Новорічна ялинка в Мрині. Під її вогні місцеві газовики прийняли в експлуатацію найсучаснішу, за європейськими стандартами, компресорну станцію.

Підстав засмучуватися наразі більше, ніж досить. Зупиняються підприємства, люди залишаються без роботи, заробітків, гостро бракує коштів у Пенсійному Фонді, згорнули роботу будівельники. Фінансово-економічна криза, зірвавшись з американського континенту і, навіть, заможної і завжди передбачувано-розсудливої Європи зимно дихнула за пів кроку до Новоріччя й на Україну. Глобальні катаклізми відбувають в енергетичній галузі. В ній наша держава займає стратегічні позиції як господарка транспортної магістралі, через яку здійснюється забезпечення четвертої частини споживаного Європою голубого палива.

Особливе місце в ній Мринського газосховища -- унікального своїм природнім розташуванням підземних „комір”, а віднині ще й найсучаснішого за європейськими стандартами компресорною станцією, яка щойно стала до ладу.

Поруч із дружним колективом мринських газовиків працювали на стратегічному об’єкті української газової промисловості будівельники, монтажники, програмісти цілого ряду підрядних і субпідрядних колективів НАК „Нафтобаз України”, ДК „Укртрансгаз”, УМГ „Київ трансгаз”, науковці. На новій компресорній встановлено на         йсучасніше обладнання вітчизняних підприємств, ефективність і потужність якого вивищує наразі мринське газосховище поміж інших, навіть нещодавно споруджених на магістралях держави від Тули через Шостку, Київ і далі.

 Непроста істроія об’єкта, підвалини якому було закладено в 1994 році. Благословляв на будівництво газовиків ще П.Д. Шаповал, який керував тоді областю, нелегку ношу будівничого ніс начальник у минулому Червонопартизанського газосховища В.І. Чоба. Вони були в числі почесних гостей на новосіллі. А зібрало воно таке велелюддя, що мринчанам і місцевим газовикам навіть не сподівалося. Вся еліта галузі прибула на мринські урочистості з нагоди передачі будівельниками символічного ключа від компресорної станції. Не передати настрою, який панував на трибуні, підготовленій до події і особливо серед велелюдного загалу, який тепло зустрічав своїх керівників із „Нафтогазу України”, „Укртрансгазу”, „Київтрансгазу” В.П. Чупруна, Я.С.Марчука, М.П.Андріїшина. Вони по праву першими вітали всіх присутніх колег і будівельників, господарів з визначною подією, яка ознаменувала і цьогорічні ювілеї -- 60 років УМГ „Київтрансгазу” та 40-річчя Мринського газосховища і стала щедрим дарунком під новорічну ялинку України та господарів голубих магістралей.

 Загальне визнання: компресорна в Мрині з газотурбінними агрегатами потужністю закачування газу в 12 млн. куб. за добу -- це новий крок в енергозабезпеченні нашої держави і її енергетичної безпеки, утвердження в тому, що Україна була і залишається надійним передбачуваним партнером у поставках газу в Європу. Підтвердженням такої планової, системної роботи по удосконаленню газових мереж, підвищенню ефективної їх експлуатації і це щойно завершене будівництво. Керівники газових підприємств галузі вручили високі нагороди газовикам, будівельникам. Тепло вітали іменинників голова обласної ради Н.А. Романова, заступник голови облдержадміністрації О.М. Шанойло, голова районної ради О.П. Самокиша, які також прибули на свято з нагородами кращим виробничникам, керівникам фахівцем Мринського управління підземного зберігання газу. Вони також висловили найщирішу вдячність будівельникам, колективу газовиків за трудівничий неспокій, в результаті якого споруджено об”єкт, який стане візиткою нашого краю, його гордістю, якщо хочете. Із подальшою експлуатацією станції керівники області й району пов”язують наступний соціально-економічний розвиток регіону. Саме з цього приводу й велися в посвяткових кулуарах перемовини з керівниками НАК „Нафтогаз України”, „Укртрансгазу”, „Київтрансгазу”.

Під оплески присутніх і радісні вигуки відбулися найхвилюючіші новосільні миттєвості — передача будівельниками символічного ключа від новобудовіи, який перейшов, зрештою, за головною адресою — начальнику Мринського управління М.П. Малинському, та перерізування стрічки до об”єкта. Від імені колективу керівник газосховища подякував будівельникам, монтажникам за роботу, а керівництву -- за високе визнання заслуг і нагороди, запевнив, що мринські газовики і надалі гідно примножуватимуть найкращі традиції працівників галузі.

В добру путь і на довге життя, нова компресорна в Мрині. Для нинішнього і майбутнього поколінь українців і в їх власності назавжди!

О. ЛЕСЬ.№51(9067)

Переглядів: 622 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024