Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2008 » Грудень » 8 » Є з кого брати приклад
13:15
Є з кого брати приклад

ТО лише на перший погляд здається, що в органах самоврядування на місцях — робота розмірена і суто документальна. Втім, саме на голову сільських та міської рад та його команду лягає основний тягар проблем самоврядної території, починаючи від організаційно-масової роботи і закінчуючи благоустроєм території.

 Щорічно робота керівників самоврядних територій, депутатського корпусу неодмінно оцінюється. Оргкомітет, куди входять начальники відділів апарату райдержадміністрації та керівники управлінь структурних підрозділів оцінюють роботу сільських рад на самоврядних територіях за десятьма критеріями. Зокрема, організаційно-масовою роботою, веденням діловодства і роботи із зверненнями громадян, виконання бюджету та надходжень коштів по місцевих податках і зборах, роботі закладів соціальної сфери, торговельному та побутовому обслуговуванні, організації закупівлі лишок сільськогосподарської продукції, благоустрої території та раціональному використанні земельних ресурсів, забезпеченні законності та правопорядку, роботі органів самоорганізації населення.

 Протягом 2008 року працюючи над виконанням умов змагання міськсільвиконкомами основна увага зверталась на неухильне дотримання Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні", реалізації Указів Президента України, Постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації, в. о. голови районної державної адміністрації, власних рішень.

 ОСНОВНИМ завданням вбачалося впровадження затверджених Програм економічного та соціального розвитку територій, організація роботи по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", посилення впливу на покращення стану справ на розташованих на території сільської ради підприємствах та організаціях.

Як свідчить аналіз, найбільш вагомих досягнень в розвитку території, стабільності та впевненості в завтрашньому дні досягли виконавчі комітети Степовохутірської, Держанівської, Іржавецької, Калинівської, Лихачівської, Мринської, Плосківської, Хотинівської, Червонопартизанської сільських рад.

Завдячуючи наполегливості Лихачівського та Степовохутірського сільських голів, вмінню організувати дієву роботу виконавчих комітетів, порозуміння з керівниками діючих на території рад підприємств, залучення їх можливостей до покращення життєдіяльності територіальних громад значно покращено благоустрій, стан доріг, утримання об'єктів соціальної сфери. Протягом останнього року покращилися центри сіл, фасади адмінбудинків, прилеглі території.

Приємно вразило відвідування Лихачівської сільської ради. Проведені ремонти об'єктів соціального спрямування, автобусної зупинки, встановлено в'їзний знак, впорядковано меморіал Слави, кладовища, вживаються заходи щодо ремонту доріг з твердим покриттям.

Прикрашають село Степові Хутори новобудови, які виросли за сприяння ПП „Агропрогрес". Спостерігається покращення умов для діяльності медичного закладу, реконструйовано сільський стадіон, замінено аварійні електроопори в селах Відрадне та Карабинівка, проведено ремонт доріг.

Заслуговує на увагу в питаннях покращення розвитку території діяльність виконкому Калинівської сільської ради. За рахунок спонсорських коштів встановлено пластикові вікна та двері, відремонтовано підлогу у фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Калинівка та Коломійцівка. Реконструйовано спортзал Коломійцівської ЗОШ, відремонтовано приміщення Калинівської сільської бібліотеки, автозупинку в с.Калинівка, встановлено огорожу на кладовищі с Коломійцівка.

Вагомим досягненням Держанівської сільської ради в поточному році стало підведення газопроводу до с.Адамівка, що дало можливість виконати певні роботи по газифікації Адамівського ФАПу.

Здійснено поточні ремонти, завершені роботи по газифікації об'єктів соціальної сфери. Залишилось підключення до газової мережі лікарської амбулаторії та ЗОШ І-ІІІст. За рахунок спонсорських коштів встановлено паркан на кладовищі с.Держанівка.

Розвиток території Іржавецької сільської ради відбувався за дієвою участю членів виконавчого комітету. Так, за допомогою правління СЗАТ агрофірми „Іржавецька" завершено газифікацію ФАПу. Проведено поточний ремонт котельні в Іржавецькій ЗОШ І-ІІ ст.

Приведено в належний стан обеліск Слави, пам'ятники загиблим воїнам, облаштовано автобусну зупинку, встановлено в'їзні знаки. В центрі села впорядковане місце для централізованої торгівлі, приведено в порядок шкільні ігрові та спортивні майданчики, сільський стадіон, колодязі, фасади адмінбудинків та територій біля них.

Цікавою була ініціатива сільського голови с. Іржавця Т.О. Тищенко та депутата сільської ради О.В. Контурка. Щоб не допустити утворення стихійних сміттєзвалищ та своєчасного вивезення сміття з присадибних ділянок організовано подвірний об'їзд власним трактором.

Затвердженою Мринською сільською радою Програма економічного та соціального розвитку передбачалося покращення благоустрою населеного пункту, підвищення життєвого рівня, надання різноманітних послуг населенню. Проведені роботи засвідчують, що Програма, в основному виконана. В належному стані утримуються приміщення дільничної лікарні, школи, дитячого садка, будинку культури. Своєчасно проводяться капітальні та поточні ремонти, до яких залучаються як бюджетні, так і спонсорські кошти. В результаті повністю завершено ремонт підлоги в групових кімнатах садка, частково відремонтовано стаціонарне та поліклінічне відділення лікарні. З допомогою Мринського виробничого управління підземного зберігання газу відремонтовано сільський заклад культури.

Виконані роботи з освітлення вулиць Лісова, Пушкіна, Червонопартизанська, Вишнева. Частково проведена підсипка вулиць Лісова та Вишнева. Облаштовані зупинки громадського транспорту.

В ході реалізації заходів, запланованих Програмою економічного та соціального розвитку, значно нового вигляду набуло село Плоске. Спільними зусиллями виконані заплановані роботи по покращенню благоустрою території села, його озелененню, відремонтовані заклади соціальної сфери, облаштовані місця поховання воїнів, проведена розчистка дерев на всіх кладовищах, ліквідовані стихійні сміттєзвалища. Прикрасою села стало оновлене та реконструйоване приміщення колишньої контори агрофірми „Полісся”, розташоване в центрі села.

Незважаючи на всі негаразди, що виникають останнім часом, виконкомом Хотинівської сільської ради досягнуто певних зрушень в економічному та соціальному розвитку.

 Справді титанічна робота проведена хотинівцями у проведенні ремонту в школі, реконструкції їдальні дитячого садка, порядком в центрі села, де з'являються все нові і нові об'єкти торгівлі.

Цілеспрямовано у вирішенні питань розвитку п'яти своїх територій працює виконавчий комітет Червонопартизанської сільської ради. Основним вбачалось проведення робіт по завершенню газифікації населених пунктів. Завдяки спільним зусиллям та підтримки місцевих жителів газифіковано та телефонізовано с.Сулак, підведено газопровід до сіл Ставок, Дослідне, Коробчине.

На жаль, досягнутим в розвитку територій не можуть похвалитися виконкоми ні Ганнівської, де з великим запізненням завершена газифікація школи та ФАПу, не винайдена можливість ремонту фасаду будинку культури, ні Рівчак-Степанівської, де не спромоглася відремонтувати будинок культури, ні Софіївської та Макіївської сільських рад на совісті яких залишились не підключеними до газових мереж фельдшерсько-акушерські пункти.

У ВЕДЕННІ діловодства та роботі зі зверненнями громадян поряд з Лихачівської та Хотинівської сільськими радами, які досягли значних успіхів, засвідчуючи свою високу відповідальність у виконанні службових обов'язків, за що й отримали найвищі оцінки, кращими зарекомендували себе Іржавецька, Мринська, Плосківська, Степовохутірська, Тертишницька, Червонопартизанська, які належним чином організовують виконання документів, забезпечують своєчасне інформування щодо виконання розпоряджень в. о. голови райдержадміністрації, районних програм та заходів, чого не можна сказати за виконкоми Носівської міської, Ганнівської, Софіївської рад, які отримали за роботу в даному напрямок найнижчі бали.

Розділ виконання поповнень до місцевих бюджетів засвідчив, що надходження до зведеного бюджету за 9 місяців виконано лише Держанівською, Іржавецькою, Лихачівською, Мринською, Селищенською, Хотинівської радами, інші ради не виконали заплановані показники.

В цілому, виконавчими комітетами забезпечується належне функціонування закладів культури, освіти, охорони здоров'я. Відмічено недоліки в даному напрямку та оцінено незадовільно роботу виконкомів Ганнівської, Макіївської, Рівчак-Степанівської, Селищенської, Софіївської рад, в яких дані питання не стали предметом обговорення на засіданнях виконкомів, не здійснюється контроль за організацією роботи відповідних закладів, не проявляється турбота за покращення їх матеріально-технічного стану.

Недостатньо здійснюють торговельне та побутове обслуговування виконкоми Ганнівської, Селищенської, Софіївської, Тертишницької рад. Відведені місця для торгівлі привізними товарами не обладнані належним чином, не дотримується встановлений графік роботи підприємств торгівлі, повністю відсутнє забезпечення побутовими послугами.

ВАЖЛИВИМ фактором в умовах змагання є благоустрій населених пунктів. Цьому важливому питанню першочергове значення приділялось виконкомами Лихачівської, Плосківської, Степовохутірської, Хотинівської рад, де постійно підтримується належний санітарний стан, не допускається створення стихійних сміттєзвалищ, постійно приводяться в порядок території біля адмінбудинків, центр села. Активно працюють в цьому напрямку створені при виконкомах адмінкомісії.

 Чимало претензій до роботи органів місцевого самоврядування було в комісії до Ганнівської, Держанівської, Макіївської, Софіївської сільських та міської рад.

 За підсумками роботи нинішнього року, якраз напередодні професійного свята визнано переможцями:

І місце - Лихачівська сільська рада, II місце - Степовохутірська, III місце - Хотинівська.

 Кращі сільські ради нагороджені Почесними грамотою райдержадміністрації.

Подяки голови райдержадміністрації за досягнення вагомих показників у виконанні Програми економічного та соціального розвитку, виконанні делегованих повноважень висловлена також Мринській та Плосківській сільським радам.

Л.КІЗЕНКО, головний спеціаліст організаційно-кадрової роботи РДА.

№49 (9065) 6 грудня 2008 р.

Переглядів: 673 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024