Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Листопад » 25 » 1 грудня – День працівників прокуратури
19:30
1 грудня – День працівників прокуратури
УТВЕРДЖУЮЧИ ВЕРХОВЕНСТВО ЗАКОНУ
У вітчизняній правовій системі прокуратура займає особливе місце, як наглядовий орган за додержанням і застосуванням Закону у всіх без винятку галузях життєдіяльності суспільства. Щоденно, почасти без свят і вихідних, і працівники Носівської районної прокуратури несуть свою надзвичайно важливу вахту на невидимих сторонньому оку кордонах законності та правопорядку, захищаючи права, свободи та інтереси кожного громадянина. Їх робота найчастіше непомітна у буднях, проте результати її неможливо переоцінити – вони є незамінною складовою розвитку правової системи в державі, утвердження верховенства Закону, єдиного для всіх.
 Як завжди, непростим був рік, що закінчується, для колективу нашої прокуратури, оскільки складною залишається в районі криміногенна обстановка, вистачає злочинів у бюджетній сфері, зі збереженням комунального та державного майна, з охорони земельних ресурсів, інших. Проте й зроблено не мало, що не може не радувати напередодні професійного свята. Так, протягом 11 місяців 2010 року прокуратурою району було порушено та направлено до суду 10 кримінальних справ, внесено понад 150 актів прокурорського реагування (приписи, подання, протести), за якими до бюджету відшкодовано понад 280 тисяч гривень, а загальна сума відшкодованих коштів становить понад 1 млн.200тис. грн.
 Працівниками прокуратури розглянуто та вирішено близько 120 звернень громадян. За результатами проведених за скаргами перевірок були скасовані незаконні рішення органів влади та місцевого самоврядування та відновлені порушені права громадян. Також активізовано діяльність прокуратури з представництва інтересів громадян та держави у судах. Прокурором в цьому році було заявлено 130 позовів, з яких 89 вже розглянуті та задоволені на загальну суму понад 875 гривень. Державні обвинувачі прокуратури прийняли участь в розгляді понад 50 кримінальних справ, було подано вісім апеляційних скарг, які задоволені апеляційним судом.
 На контролі у прокуратурі й нагляд за додержанням законів органами внутрішніх справ. У цих рамках протягом вказаного періоду було скасовано три незаконні постанови про закриття кримінальних справ та 18 – про зупинення. 
 Особлива увага також приділяється нагляду за додержанням прав неповнолітніх, профілактики злочинності та дитячої безпритульності. Ці проблеми сьогодні надзвичайно гостро стоять у нашому суспільстві, зокрема і в межах Носівщини, тому постійно проводимо перевірки в органах виконавчої влади, освіти, охорони здоров’я, аби максимально попередити ріст подібних негативних явищ. У результаті проведеної роботи цьогоріч за допущені порушення до відповідальності притягнуто 17 осіб та відшкодовано 11 тисяч гривень.
 Усе перераховане, як говориться, лише верхівка айсберга за якою сумління, неспокій і професіоналізм кожного працівника прокуратури і мені, як керівнику, надзвичайно відрадно відмітити: попри те, що колектив прокуратури невеликий, кожен працівник тут справді на своєму місці. Великою мірою, авторитет нашої інституції творять і старший помічник прокурора, радник юстиції Л.І. Сокира, і молоді фахівці, помічники Ю.В. Супрун та Р.А. Єременко, слідчий В.М. Пасіка. Вони достойно перейняли естафету цілої когорти своїх колег-попередників, які протягом багатьох років творили історію прокуратури, по праву заслуживши довір’я громадян, як принципові й відповідальні служителі Закону.
 Тож нехай і надалі буде так, незмінними залишаються наші орієнтири на шляху розбудови правової держави. Найщиріше вітаю з професійним святом усіх своїх колег, ветеранів служби. Хай благополучно і світло буде у ваших оселях, побільше радості, здоров’я й злагоди – на щодень разом з усвідомленням того, що ви залишаєтесь вірними обов’язку перед Батьківщиною. І це – найголовніше.
О. ГЕРАСИМЕНКО,
прокурор Носівського району, старший радник юстиції.

«Носівські вісті» №49(9170)

Переглядів: 504 | Додав: Адмін | Теги: прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024