Меню сайту
Категорії розділу
Архітектура [12]
Житлово-комунальне господарство [9]
Екологія [2]
Політика [7]
Різне [37]
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Каталог статей
Головна » Статті » Статті » Різне

Великодній хліб

Майже по всій Україні Великодній хліб називають "паска", у деяких регіонах побутують ще назви: "баби", "колачі" і "золоті баби". Паски мають різні розміри і форму. Вони бувають круглі, прямокутні, овальні, шестигранні. Давніше випікали паски у печах, — у глиняних пасківниках, "бабинцях", кухликах та металевих формах-"бляхах".

Випікають паски з найкращих сортів пшеничного борошна. До тіста додають масло, олію, молоко, яйця, цукор, різні спеції (гвоздику, імбир). Звичайно, що кожна господиня випікає паску по-своєму. З покоління в покоління сотні років передаються секрети приготування паски. При випіканні її використовують переважно однакові продукти, але в різних пропорціях, кожна господиня має свій спосіб приготування, що робить їх неповторними.

Рецепт самої звичайної паски дуже простий, але вимагає хорошого знання традицій.

Паска звичайна.

Просіяти борошно. 300 г борошна заварити гарячим молоком, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, і поставити у тепле місце, щоб підійшло. Після того, як тісто добре підійде, додати розтерті яйця, решту борошна і продовжувати місити тісто. Під кінець додати розтоплене масло, цукор, ваніль, шафран.

Підготувати форми, змастивши стінки маслом і притрусивши меленими сухарями. Викласти тісто у форми на половину їх висоти. Форми поставити у тепле місце і, як тільки тісто підійде, обережно поставити у гарячу духовку на 1,5 год.

Шоколадно-лимонна

 Для тіста:

· 2,5 стакани борошна

· 1 стакан води

· 2 пакети сухих дріжджів

· 8 яєць

· 1лимон

· 1стакан цукру

· 1стакан подрібленого мигдалю

· 1 плитку гіркого шоколаду

· 0,5 стакана коняку,або рому

· 0,5 стакана сухого червоного вина

· 2 ст.л. вешкового масла

· 0,5 стакана апельцинових цукат

· гвоздика

· 0,5 ч.л. меленої кориці,

 

Для помадки:

- 3ст.л какао

· 3 яєчних білки

· 0,5 стакана цукру

Спосіб приготування:

Готуємо тісто:

Дріджді розвести в теплій воді. Додати муку і замісити тісто. Поставити його на на 2 години в тепле місце. Коли тісто підійде ще раз його ретельно вимісити.

Білки відділити від жовтків. Білки збити міксером, а бажано розтерти з цукром. Шоколад натерти на дрібній терці. Вижати сік з лимону.

В тісто добавити жовтки з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром (коньяк), лимонний сік, цукати, корицю і гвоздику. Перемішати, влити білки і ще раз ретельно перемішати.

Форму для випічки змазати маслом. Викласти тісто (важливо,щоб тісто не доходило до країв посуди,так як буде підніматись).

Пекти в добре розігрітій духовці при температурі 160 С, впродовж 60-90 хвилин.

Приготування помадки:

Білки збиваєм міксером до густої піни. Висипаємо цукор і какао, все перемішуєм.

 

Сирна пасха

 Необхідні продукти:

· 0,8 кг. сиру

· 2 стакани вешкового масла

· 350-400 г густих вершків

· 6 яєчних жовтків

· ваніль

· мигдаль

· цукати

· родзинки

Спосіб приготування:

Сир положити під прес, щоб стекла лишня рідина. Жовтки розтерти з цукром, додоти масла і ваніль. Сир два рази пропустити через мясорубку.

Все зєднати і розтерти. Додати подріблений мигдаль, цукати, родзинки, і ще раз перемішати.

Покласти тісто в форму і поставити в холодне місце на добу.

Готову пасху виложити на тарілку і прикрасити на вламний смак.

Категорія: Різне | Додав: Адмін (13.04.2009)
Переглядів: 1302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024