Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 15 » ВОГОНЬ - СВЯЩЕННИЙ ДАР. ЗАХИСТИ НАС, БОЖЕ, ВІД ЙОГО НЕМИЛОСТІ
20:42
ВОГОНЬ - СВЯЩЕННИЙ ДАР. ЗАХИСТИ НАС, БОЖЕ, ВІД ЙОГО НЕМИЛОСТІ
З часів сивої давнини подарований, як священний дар, Прометеєм вогонь ніс людям тепло й світло, допомагав готувати їжу, служив у храмі Божому під час проведення релігійних обрядів. Але вогонь - це не лише благо, бо він знає, що завжди можна «завітати» в ту оселю, де на першому місці недбалість, необережність чи байдужість. Й саме від того якраз і виникають пожежі, які приносять людям чимало болю, страждань та матеріальних збитків. 
  Втім, часом страждають від немилості сили вогню не лише приватні оселі, а й громадські заклади, приміщення установ та організацій. Щоб цьому запобігти, фахівці  райвідділу  у плановому порядку проводять рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки. Нещодавно такі перевірки було проведено в культових закладах, розміщених на території нашого району. З огляду на те, що працівниками держпожнагляду вже проводилися перевірки культових споруд, за результатами чого настоятелям було вручено приписи з вказаними недоліками та визначено терміни їх усунення, учасники рейдової сподівалися, що ситуація мала б покращитися. Та, як виявилося, більшість протипожежних заходів, на жаль. Залишилися невиконаними.
  Так, в ході перевірки з’ясувалося, що жоден з культових закладів не забезпечений в достатній кількості вогнегасниками. Практично скрізь на території відсутні пожежні щити. Чим це загрожує у випадку пожежі, здогадатися не важко - швидко загасити вогонь на початковій стадії, враховуючи специфіку даних споруд, буде просто неможливо. Електрогосподарство занедбане й не відповідає вимогам пожежної безпеки. Електромережа проведена по горючим поверхням. Дерев’яні конструкції не оброблені вогнезахисним розчином, а все електрообладнання не перевірялося на відповідність нормам безпечної експлуатації. Бажають бути кращими й шляхи евакуації. Так, скажімо, в приміщенні церкви Святих Петра та Павла в Плоскому розташована опалювальна груба, що категорично заборонено правилами пожежної безпеки. Там же поряд зберігаються дрова, які захаращують шляхи евакуації, електромережа потребує повної заміни, недостатньо первинних засобів пожежогасіння. Не відповідають нормативним документам і шляхи евакуації у Свято-Успенській церкві села Мрин. Ті ж  проблеми з шляхами евакуації, із заміною електромережі, відсутністю засобів пожежогасіння. Постійно перебуває у захаращеному стані пожежний гідрант на території Свято-Троїцької церкви, що унеможливлює забирання води пожежним автомобілем у разі виникнення надзвичайної ситуації. Особливо непокоїть ситуація з новозбудованої церквою в Макіївці, де, не зважаючи на наші неодноразові письмові нагадування настоятелю ще й до цього часу не проведено експертизу проекту.
  Враховуючи такий негативний стан забезпечення пожежної безпеки працівниками державного пожежного нагляду вживаються заходи адміністративного впливу, забороняється експлуатація приміщень, дільниць електромережі, що знаходяться в пожежонебезпечному стані. Можливо, якщо не самосвідомість, то, може, бодай такі непопулярні заходи змусять відповідальних за протипожежний стан культових закладів уважно ставитися до виконання протипожежних заходів.
  За матеріалами рейдової перевірки
 В. ВИХОР,
начальник СНПД Носівського РВ ГУМНС.

          «Носівські вісті» №12(9133)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 536 | Додав: Адмін | Теги: вогонь, захист, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024