Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 15 » ПИЙТЕ ПИВО… У СПЕЦІАЛЬНО ВІДВЕДЕНИХ МІСЦЯХ
20:39
ПИЙТЕ ПИВО… У СПЕЦІАЛЬНО ВІДВЕДЕНИХ МІСЦЯХ
З початку року в районі було виявлено 63 факти появи громадян у громадських місцях в стані алкогольного сп’яніння та 6 фактів вчинення дрібного хуліганства. На всіх порушників було складено протоколи про адміністративні правопорушення й вони понесли покарання згідно з чинним законодавством. Разом з тим мусимо визнати, що для багатьох пересічних громадян вже стало звичним бачити на вулиці,  причому не лише вечірньої пори, неповнолітніх з цигарками, а то навіть і з пивом чи іншими, зокрема, слабоалкогольними енергетичними напоями. Що це? Брак виховання з боку батьків та школи? Чи неналежний контроль за ними з боку відповідних  державних служб у справах неповнолітніх та правоохоронних органів? Мабуть, всього потроху. Виховує школи, виховують батьки, близько десяти протоколів, складених нами на неповнолітніх, котрі  «впіймалися» на курінні тютюнових виробів у заборонених місцях - з одного боку, й розмаїття відкритої та прихованої друкованої й телереклами, багатющий асортимент тютюнових й слабо та алкогольних виробів у кіосках та магазинах, кафе й ресторанах. 
Розв’язати проблему підліткового алкоголевживання та тютюнопаління (які є прямим наслідком їх необмеженої доступності та пропаганди) допоможе лише більш жорстке законодавче обмеження продажу, що включає віднесення цих видів продукції до розряду шкідливих. І в першу чергу - для ще несформованого підліткового організму. У зв’язку з цим хочу ще раз наголосити, що з лютого нинішнього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв». Згідно з ним забороняється вживати  пиво (крім слабоалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої  у закладах охорони здоров’, у навчальних та освітньо-виховних, у громадському транспорті, на зупинках, закладах культури, закритих спортивних спорудах, таксофонах, на дитячих та спортивних майданчиках, у приміщеннях державних установ.
  Забороняється продаж пива (крім слабоалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли вісімнадцяти років. Також продаж пива заборонено в приміщеннях та на територіях навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, в приміщеннях організацій, що продають дитячі товари, в приміщеннях закритих спортивних споруд (крім пива у пластиковій тарі) та ігрових автоматів. Ці обмеження також стосуються й тютюнових виробів. Тож хотілося, щоб це застереження кожен з читачів сприйняв як попередження з боку правоохоронних органів, оскільки наступного разу відповідати доведеться з усією суворістю закону.
Г.КОВТУН,
начальник Носівського РВ УМВС України в Чернігівській області.

          «Носівські вісті» №12(9133)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 540 | Додав: Адмін | Теги: порядок, пиво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024