Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2008 » Грудень » 1 » Малі села газифікуватимуться після 2010-ого
12:09
Малі села газифікуватимуться після 2010-ого

Газопостачання у наших домівках стає таким же звичним, як електроосвітлення. Однак нині газ за вартістю переходить до розряду розкоші. Плюс регулярні газові кризи у стосунках з Росією. Усе це примушує рядового споживача голубого палива задуматись: а чи варто взагалі газифікувати своє житло? Районна влада впевнена, що варто. І тому кількість населених пунктів, де загоряється голубий вогник, стрімко збільшується.

Свою точку зору щодо газифікації району, проблем і перспектив висловив заступник голови райдержадміністрації Анатолій Олійник:

– Проектно-кошторисна документація виготовлена для будівництва підвідних газопроводів до Бірківки, Бігача, Ушні, Блистови, Ленінівки, Майського. По всіх населених пунктах, окрім Майського, за рахунок коштів населення побудовано вуличні газопровідні мережі.

План газифікації згортається, бо держава налаштована на енергозбереження. Щороку район отримував на проведення газу 550 – 600 тисяч гривень, а останнім часом маємо мізер. Наприклад, цього року на Осьмаки виділено 179 тисяч на газифікацію. Є прогноз, що два роки район на цю справу не отримуватиме ні копійки. Причина? На фоні області Менщина має досить високий відсоток газифікації, тому кошти надаються тим районам, де відсоток низький. На мою думку, такий підхід несправедливий і неправильний, треба кошти розділяти на кількість населення і підтримувати опорні райони.

Чи варто газифікуватися у наш непростий час? Так, варто. Тонна вугілля коштує 650 гривень, 400 гривень – машина дров. Але ж ті дрова ще треба попиляти і порубати… А один кубометр газу коштує 49 копійок. Ось і рахуйте. До того ж, відчутну допомогу селянам у газифікації надає Фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, його керівник Петро Марченко розуміє проблеми людей.

Кожна родина сама визначається, проводити у свою оселю газ чи ні. Я б радив газифікуватися, а котел встановити комбінований, щоб і газом можна було опалювати житло і, приміром, пресованою стружкою, яку народ уже назвав «палетами». Цей вид палива екологічно чистий і недорогий.

Черговість газифікації населених пунктів у районі дотримується. Хто хоче швидше мати голубе паливо, сам це організовує. Наприклад, Макошине, Слобідка. А такі малі населені пункти як Домниця, Дубрівка, Комарівка, Лазарівка, Лугове, Мощне, Мурівка, Прогрес, Чорногірці та інші, де живуть від семи до півсотні жителів, газифіковуватися будуть після 2010 року.

 

Автор: Раїса МИХАЙЛЕНКО. http://nslovo.com/

Переглядів: 696 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024