Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Вересень » 30 » БЕРЕГИНІ ЗА ПОКЛИКАННЯМ
16:47
БЕРЕГИНІ ЗА ПОКЛИКАННЯМ
Бібліотеки системи були і залишаються інформаційними носіями джерел книжкової продукції. Одним із пріоритетних напрямків роботи ЦБС є бібліотечне краєзнавство. Бібліотекарі досліджують історію сіл, ведуть літописи, зібрані матеріали про кожне село увійшли до книги "Така земля напоїть щедрим соком."Зібрані на впорядковані матеріали про голодомор на Носівщині 1932--1933 років. Видавництвом "Бібліотека українця" видана книга "Носівці більше 1000 років"
До 105-річниці заснування Носівської бібліотеки спільно з обласною бібліотекою ім.. Короленка був виготовлений інформаційний покажчик "Бібліотеки Носівщини на сторінках преси(1945--2004 рр)" До 850-річчя Носівки був виготовлений покажчик "Носівка і Носівщина" До нинішнього 110 річного ювілею бібліотеки виготовлена брошура "Носівська центральна бібліотека (1900--2010)".
Працюючи над проектом "Формуємо підвалини духовності (до 1020-річчя Хрещення Русі)", бібліотечні працівники зібрали матеріали з історії храмів району, що увійшли до брошури "Храми-обереги духовності.
Пам'ятною була зустріч з народним художником, нашим земляком М. Стратілатом. За цей проект директор ЦБС О.І. Давиденко була нагороджена медаллю Філарета "За збереження духовності".
До 65-річчя Перемоги працює над проектом "І знову пам'ять ожива". Проводиться пошукова робота по збиранню матеріалів про життя учасників бойових дій, ветеранів війни, солдатських вдів, остарбайтерів. Презентації книг земляків, які організовують бібліотекарі, завжди проходять у колі почесних гостей.
Тісні зв'язки бібліотеки з видавництвом "Бібліотека українця". Поповнювати книжкові фонди допомагають спонсори та меценати. Так, народний депутат Іван Куровський щорічно виділяє кошти на оновлення та поповнення книг та передплату періодичних видань для Степово-Хутірської філії, а для центральної бібліотеки подарував ксерокс.Книги про носівський край, його історію, видатних людей районна бібліотека отримує від Є.Товстухи, М.Стратілата, В.Лопати, Г. Власенка.
Серед бібліотекарів району є і Герой Радянського Союзу, бібліотекар за фахом -- наш земляк А.С. Мірошник. Кращій бібліотеці вручається щорічний приз імені цього славного земляка.
Є серед представників цієї професії і багатодітні матері: в Червоних Партизанах завідує бібліотекою Т.В. Вовкогон, жінка, яка народила та виховала восьмеро дітей. Завідуюча Козарською сільською філією в минулому Л.Ф. Харченко присвятила творче і професійне життя книгам і створенню краєзнавчого музею. Колишній директор бібліотеки І.Я. Буняк став автором книги "Сторінки історії Носівщини,", яка побачила світ вже після його смерті завдяки його синові А.І. Буняку.
Височило авторитету районній бібліотеці приніс клуб "Берегиня", який створено завдяки неспокою нинішнього директора О.І. Давиденко і діє вже тринадцять років. Тридцять жінок-пенсіонерок щомісяця збираються у читальному залі. Кожне засідання -- повноцінне тематичне свято, головними героями на якому відомі люди України: В. Лопата, П. Медвідь, Г. Власенко, інші. Саме тут відбувалися презентації книг І. Буняка"Партизанська Носівщина", М. Андрієнка "Лисогори, М. Скрипця "Свічка в житі". Виставки рукоділля, пропаганда і збереження традицій нашого краю,ювілейні вечори з нагоди днів народження, зустрічі з кобзарем-лірником В. Нечепою і художниками Г. Шкребілем та М. Стратілатом, партизанами, -- це все робота клубу.
Разом з тим берегині ведуть активну пошукову роботу. Центральна бібліотека висвітлила роботу берегинь у брошурі "Барви таланту і щедрість життя носівських берегинь".
Кожне засідання клубу -- то окрема історія, не схожа на попередню, по-своєму захоплююча і цікава, незабутня і неповторна. Саме з них, з неспокою і творчого горіння складається робота клубу, натхненником якого залишається 
О.І. Давиденко.

«Носівські вісті» №40(9161)

Переглядів: 942 | Додав: Адмін | Теги: книга, ювілей, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024