Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2014 » Березень » 6 » Зробимо Україну чистою! Приходь на прибирання країни 12 квітня 2014 року
16:07
Зробимо Україну чистою! Приходь на прибирання країни 12 квітня 2014 року
Всеукраїнська громадська організація «Зробимо Україну чистою» — українська громадська організація, заснована 2012 року та діє на території всієї України. Основна мета діяльності — виховувати у громадян дбайливе ставлення до довкілля.

Організація має активістів у кількох сотнях міст, містечок і сіл. Їхні ряди щодня поповнюються.

Акція «Зробимо Україну чистою» проводиться один раз на рік. В 2014 році таким днем 12 квітня. Чому лише один день?  Взагалі в нашій країні є що прибирати, і робити це можна хоч щодня. Однак головна мета -  не прибирання, а виховання людей! Громадська організація вважає що масова одноденна акція краще впливає на свідомість громадян перш за все своїм масштабом. Окрім того, підготовка до такого великого проекту, як загальнонаціональне прибирання, потребує багато часу на підготовку.

Головне завдання акції - виховати у громадян дбайливе ставлення до життєвого простору. Залучаючи людей до активних дій по прибиранню парків та інших місць відпочинку, активісти таким чином впливають на їх свідомість. Окрім того стає більш наочною різниця між чистим та забрудненим простором. Що ж до сміття, то під час акції зазвичай його сортують: скло, пластик та решту. Таким чином, замість того, щоб засмічувати наші парки, сквери та пляжі, воно стає вторсировиною.

Місця для прибирання обирають учасники акції самостійно. Єдина рекомендація - в першу чергу очищувати ті місця, які часто бачить велика кількість людей і які тривалий час дуже засмічені, які не прибираються комунальниками. Прибирання таких територій покаже людям різницю і стимулюватиме збереження чистоти.

Ці акції організовують: активісти руху "Let's Do It, Ukraine! Зробимо Україну чистою!", громадські організації ВГО "ЗУЧ", JCI, Простір свободи, AIESEC, ФРІ, Біржа соцреклами, Street Workout.

Акції «Зробимо Україну чистою» проводяться вчетверте.У акції 16 квітня 2011 року взяли участь близько 22 000 учасників з 55 міст України. На наступний рік, 28 квітня 2012 року - 51056 учасників зі 110 населених пунктів. А 20 квітня 2013 року в прибиранні країни взяли участь більше 140 тисяч учасників із 374 населених пунктів. Учасники акцій співпрацюють з органами влади і місцевого самоврядування. Адже разом прибирання територій проходить значно ефективніше.

«Зробимо Україну чистою!» – це громадська ініціатива. Організація не підтримує жодну партію і жодного політика. Це добровільне об’єднання зусиль заради здійснення нашої спільної мети – дбайливого ставлення до життєвого простору, очистити його для краси і порядку.

Всі ресурси проекту – це внески людей, партнерів і спонсорів. Таким чином, проект виконується з «нульовим бюджетом», тобто без грошей.

Громадська організація працює над тим, щоб законодавчо змусити несвідомих громадян відповідати за засмічення. У 2012 році був зареєстрований законопроект №9680. У 2013 році до нового складу ВР подамо новий законопроект.

Проводиться виховна та інформативна робота, популяризуючи правильне поводження з відходами. З осені 2012 року по цій тематиці проходять заняття у школах Києва, впроваджується перехід до роздільного збору відходів, підтримуються активні люди, передається отриманий досвід і матеріалами, які допомагають зробити Україну чистою і гарною. 

За більш детальною інформацією заходьте до веб-сайту ВГО «Зробимо Україну чистою»  за адресою http://letsdoit.org.ua/, гаряча лінія:  044 221 38 11, e-mail: info@letsdoit.org.ua

Для координації робіт в день акції 12 квітня звертайтесь до виконавчих комітетів місцевих рад та до райдержадміністрації.  

Переглядів: 760 | Додав: Адмін | Теги: прибирання, акція, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024