Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Завдання, що ставить перед нами життя
20:34
Завдання, що ставить перед нами життя
Для газетярів вже стало доброю традицією брати інтерв’ю у новопризначених та новообраних керівників за підсумками їхніх перших ста днів перебування на новій посаді. Тож цього разу -- розмова з міським головою Іваном ПУГАЧЕМ.
-- Прийшовши на посаду, зазвичай керівник з-поміж інших виділяє для себе якусь головну, першочергову проблему, яка має стати для нього знаковою. На вирішення яких актуальних питань будете спрямовувати свої зусилля Ви?
-- Вже не перший рік поспіль для нашого міста такою знаковою справою є розбудова мережі централізованого водопостачання. На сьогодні по місту прокладено 120 кілометрів діючих мереж централізованого водопостачання. Днями державною комісією прийнято в експлуатацію ще одну глибинну артезіанську свердловину -- в районі цукрового заводу. Тож, вважай, єдиним житловим масивом, ще не охопленим водяними мережами, залишається мікрорайон третьої школи. Тому на січневій сесії ми передбачили кошти для проектування мереж для забезпечення централізованою подачею води саме цього мікрорайону. Паралельно досягнуто домовленості про будівництво ще однієї артезіанської свердловини глибиною 450 метрів за рахунок коштів держбюджету. Таким чином, перші кроки до повного забезпечення міста якісною питною водою вже зроблено. Й нинішній рік, сподіваємося, буде у цій справі вирішальним.
-- Водночас ще чимало важливих проблем життєдіяльності міста залишаються гострими та неврегульованими?
-- Безперечно. На жаль, їх залишається значно більше, ніж позитивних напрацювань. Однією з таких залишається благоустрій міста. Відтак, на останній, бюджетній сесії за одностайної підтримки депутатського корпусу лише на капітальні роботи, по наведенню чистоти та порядку, ми виділили близько 800 тисяч гривень. Ця сума у кілька разів більша за минулорічну і в поєднанні з державними субвенціями та спонсорськими, благодійницькими коштами у нас буде непогана можливість навести лад у нашому місті. У першу чергу ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію восьми кілометрів мереж вуличного освітлення. Також продовжимо прокладання тротуарів та облаштування місць стоянок автотранспорту в центрі міста. Серйозно працюватимемо над облаштуванням автобусних зупинок на міських маршрутах. І, звичайно ж, розпочнемо роботи по благоустрою зеленої паркової зони. Поки що спробуємо облаштувати лише двохсотметрову центральну паркову алею. Може, це й небагато, проте все,починаючи від освітлення, встановлення лавок, твердого покриття алеї тощо будемо робити капітально, аби не повертатися до цієї проблеми ще багато років. Одночасно у центральному парку облаштуємо дитячий ігровий майданчик…
-- Значною мірою чистота та порядок у місті залежить від ефективної роботи комунальних служб, однієї з тих важливих галузей, про реформування якої розмови ведуться вже не перший рік… 
Матеріальна база комунальних служб міста вже давно потребує серйозної модернізації. Саме тому в бюджеті цього року передбачили кошти на придбання спецавтомобіля для обслуговування електромереж та трактора з набором маніпуляторів: екскаватора, відвалу для розчищення снігу, роторної косарки. Це щодо покращення якості надаваних міській громаді послуг. Пріоритетним для себе вважаємо й створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зараз працюємо з жителями будинків, проводимо збори, переконуємо. Зокрема, і в тому, що лише таким чином, залучивши серйозні кошти, які виділяє держава для підтримку ОСББ, нам вдасться провести капітальний ремонт дахів п’ятиповерхових будинків…
-- Плани на поточний рік та перспективу й справді, як бачимо, серйозні. Сподіватимемося, що й депутатський корпус не стоятиме осторонь всіх тих починань та продовження добрих справ, ініційованих міською владою.
-- Волевиявленням носівчан сформовано надзвичайно сильний та дієздатний депутатський корпус. Його основу складають досвідчені господарники, керівники установ соціальної сфери, депутати з чималим стажем роботи. Вже перші сесії засвідчили налаштовність усіх без винятку на плідну, конструктивну співпрацю. Звичайно, були і дискусії, і гострі виступи, але все це відбувалося не заради задоволення власних амбіцій, а для користі спільної справи. Попри партійну різноманітність депутатського загалу ми не ділимося на фракції та групи якщо мова заходить про вирішення нагальних для міста проблем. Всі зауваження та пропозиції, що надходили й продовжують надходити від депутатів, обумовлені єдиним чинником -- захистом інтересів людей. За підтримки такого депутатського корпусу всі намічені нами завдання цілком реальні та здійснимі. Однак зусиль трьох десятків депутатів міської ради надто замало, щоб дійти до проблем кожного мікрорайону, кожної вулиці. Вже тривалий час подвижницькою працею нашого шанованого Олексія Семеновича Фесенка розвивається система вуличних комітетів. Зараз вони створені на 178 вулицях. Ми вбачаємо наше завдання у підтримці цих органів самоорганізації населення. Поповнити їх небайдужими, творчими дієздатними людьми, налагодити постійний обмін інформацією між міською радою та вуличкомами -- саме таким чином можна вирішити безліч невеликих, місцевих, але таких важливих для носівчан проблем. Тому свою роль, як міського голови, в першу чергу вбачаю в тому, щоб згуртувати громадськість міста на вирішення завдань, що ставить перед нами саме життя.
Інтервю взяла К. ГАВРИШ.

«Носівські вісті» №5(9181)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 592 | Додав: Адмін | Теги: Пугач, інтерв'ю, Міська рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024