Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » З ВДАЛИМ СТАРТОМ, ФОРМСТИЛЬ
11:45
З ВДАЛИМ СТАРТОМ, ФОРМСТИЛЬ
Для покоління сучасників, яким випало отримати атестат зрілості вже в незалежній Україні, будівля колишнього побуткомбінату в самісінькому центрі Носівки – всього лише один з безіменних пам’ятників минулого, які повсюдно розкидала перебудова на місцях колишньої промислової міці держави, яка перестала існувати. Звичайно, занадто голослівно було б говорити, що подібне невелике, навіть за радянських часів, підприємство легкої промисловості відігравало настільки важливу роль, щоб, приміром, увійти до підручників з історії. Хоча, мабуть, саме з такого – простого, елементарно побутового, що лежить в основі і складає цеглинку цілої стіни, -- варто починати вивчати будь-які масштабні історичні віхи, аби зрозуміти їх по-справжньому. 
   У потужній і надзвичайно розвиненій свого часу вітчизняній побутовій сфері Носівський райпобуткомбінат, як і десятки, сотні подібних підприємств районного значення, теж був невід’ємним звеном,   яке, випавши, потягнуло за собою закономірну ланцюгову реакцію. Втім, кілька років тому  відбулася спроба відновити його роботу, хоч вже й за іншими стандартами, проте зі збереженням основного  профілю. Відродилася до життя будівля вже   у якості швейного товариства «Мрин-одяг», одним з напрямків  роботи якого ставився курс і на виконання індивідуальних замовлень. На жаль, більшість планів так і залишилися лиш добрими задумками і підприємство, ледь встигнувши заявити про себе, зійшло з дистанції. Проте, слід залишило. Носівчани з неабиякими надіями вкотре звернули погляд на його цехи, де, якщо прислухатися душею і пам’яттю, ще можна було почути діловитий гул швейних машинок і шурхіт тканини, яка під умілими руками набирає форм і довершеного вигляду готового одягу.   
   Втім, коли майже два роки тому будівлю викупила, розширюючи свою мережу, відома столична компанія «Астра-люкс» з тим, аби відкрити тут нове швейне виробництво, більшість повважала це черговим експериментом. Хоча уже той факт, що нові господарі одразу ж розпочали справу з капітального ремонту приміщення, не розмінюючись на пусті обіцянки,  а  змусив багатьох скептиків задуматися.  
   А тим часом двоповерхова будівля змінювалась просто на очах, все більше стаючи справжньою окрасою міста. Приємного кольору фасад з рядом великих металопластикових вікон  став першою візитівкою новоствореного підприємства, яке крок за кроком народжувалося всередині. Маючи солідний 18-річний досвід роботи на вітчизняному ринку швейної індустрії і розвинену мережу власного виробництва не тільки формового одягу, а й оригінальних, індивідуальних моделей, засновниця «Астра-люкс» Ольга Олексіївна Сергєєва і тут розпочала з основного. Внутрішні приміщення повністю перепланували, подекуди демонтувавши стіни, аби створити максимально комфортні умови для праці. Були підготовані три просторі цехи: брючний, швейний, обладнаний 25 сучасними швейними машинками японського та німецького виробництва і чотирма парогенераторами, що  дозволяють проводити найскладніші прасувальні операції легко і надзвичайно швидко; закрійний – з сучасним столом для крою й  електричним пресом для дублювання і підготовки продукції до пошиття. Паралельно були обладнані  побутові приміщення: кухня з усім необхідною технікою, санвузол, побутова кімната, де на кожного працюючого є своя шафка – усе у рівнянні на євростандарти, добротне, зручне, приємних пастельних відтінків, аби надміру не стомлювати очі.
   Загалом же відродилося приміщення фактично за дев’ять місяців і в кінці квітні минулого року ТОВ «Формстиль» під керівництвом Олександра Миколайовича Лупана повноцінно запрацювало. Звідтоді минув рік і нині, напередодні 22 квітня -- свого першого дня народження, формстилівцям є що відзначити, адже найголовніший іспит на становлення вони здали «на відмінно».
   --  Думаю, найкрасномовніше говорить про нашу роботу те, що за рік жодного разу не було повернення через брак пошитої продукції, зокрема і серйозних зауважень – теж, -- не без приємності констатує директор підприємства О.М. Лупан, проводячи міні-екскурсію виробничими приміщеннями. – Щодня, за стандартний восьмигодинний робочий день, ми випускаємо від 90 до 130 виробів. Над цим безпосередньо у цехах трудиться 21 працівник. Поки що, враховуючи об’єми наших замовлень, це оптимальна кількість працюючих. Колектив, до речі, сьогодні повністю укомплектований, нам вдалося позбутися й плинності кадрів, повсякчас співпрацюючи з центром зайнятості у підборі спеціалістів. Більшість з них повністю опанували професію вже в процесі роботи, найсумлінніші працюють з часу відкриття підприємства.
   Є у цьому колективі, здавалося б, суто жіночому за професією і  два чоловіки, зайняті безпосередньо на пошитті виробів, причому  Володимир Бровко та Сергій Дмитрук  -- лідери виробництва, повсякчас перевиконуючи норму. І в цьому якраз нічого дивного, оскільки за плечима обох солідний кількарічний досвід швейної роботи в місцях позбавлення волі. Нині над ними немає конвою і нагляду, проте, працівники вони настільки відповідальні і професійні у своїй справі, що Олександр Миколайович не тільки жодного разу не пошкодував, що свого часу ризикнув взяти їх на роботу,  а й вкотре впевнився, що шанс на виправлення повинен бути в кожної людини. Нерідко він може приємно здивувати своїми результатами, як і в цьому конкретному випадку.
   Загалом же, говорячи про результати слід відмітити, що поєднання досить потужного кадрового потенціалу з високими можливостями сучасного обладнання -- основна складова успішної роботи підприємства, яке виготовляє форму для вітчизняних силових структур. Лише за перший рік роботи ТОВ «Формстиль» виготовило 17 тисяч 92 одиниці готової продукції на суму в 690 тисяч гривень.  Уже серед постійних клієнтів Формстилю Міністерство оборони, юстиція, податкова служба, органи внутрішніх справ. Шили навіть для служби карантину рослин.  Тож нині вироби носівських швей носять люди у формі по всій Україні, мабуть, неодмінно відмічаючи в службових буднях її практичність і комфортність. А ще -- бездоганну офіційну парадність, що створює імідж служби, яку представляє.
    Працює підприємство і на перспективу -- на часі  відкриття цеху по пошиву формових сорочок. Приміщення для цього вже є, а за набором працівників -- справа не стане. Тим більше, що затримуватися довго на зайнятих позиціях власниця підприємства Ольга Олексіївна Сергєєва не налаштована. Адже динаміка розвитку і постійне розширення мережі виробництва -- основний принцип, за яким працює її ЗАТ «Астра-люкс».
   Тож з вдалим стартом, «Формстиль». Попутного вітру твоїм вітрилам у сучасному ринковому морі і неодмінно -- широких його обріїв, без рифів і штормів. Віриться, перша юна річниця -- це лиш початок майбутніх вагомих успіхів і численних ювілеїв, а торговельна марка  ТОВ «Формстиль» стане одним із невід’ємних символів Носівщини промислової.
Т. ДАНІШ.

«Носівські вісті» №41(9162)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 729 | Додав: Адмін | Теги: Формстиль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024