Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 15 » З ЛЮБОВ’Ю ДО БРАТІВ МЕНШИХ
18:37
З ЛЮБОВ’Ю ДО БРАТІВ МЕНШИХ
 Минулої неділі на фізкультмайданчику  дитячо-юнацької спортивної школи проходили показові  виступи учасників дитячої кінологічної спілки з міста Бровари під керівництвом досвідченого кінолога Олександра Деленського.
   Вісімнадцять юних членів кінологічної групи завітали до нас зі своїми четверногими друзями, щоб не лише представити глядачам своїх улюбленців, а й продемонструвати свої дресирувальні здібності, навички та  вміння. Спочатку собаки, а це переважно були німецькі вівчарки, показали присутнім початковий курс підготовки, так зване аджиліті, який полягає в тому, щоб навчити тварину виконувати будь-які команди господаря - «лежати», «стояти», «голос» тощо. Причому всі ці команди  віддаються не голосом, а жестами. Затим гості продемонстрували вміння собак охороняти свого господаря, зупинити нападника, охороняти   чи знаходити потрібну річ тощо. До речі, більшість з представлених у ході показу собак вже мають неабиякий досвід несення служби. Так,  чотирирічний Лорд та трирічний Річард  працюють в міліції, є собаки-поводирі, деякі тварини вже мають певний досвід участі в операціях по порятунку людей. 
На жаль, через низку причин показові виступи проходили з кількагодинним запізненням, відтак багато хто з глядачів так і не дочекався цього без перебільшення красивого видовища. Втім, участь у ньому взяло й п’ять  місцевих вівчарок. Приємно, що в ході  показу кваліфіковані кінологи обмінювалися з початківцями набутим досвідом дресирування собак, умовами догляду та ветеринарного обслуговування тощо. Сподіватимемося, що цей наш перший показ не став тим «глевким млинцем» й у наступному показі участь візьмуть значно більше любителів цих відданих та розумних тварин. А ще хотілося б відзначити, що цей неординарний захід відбувся за підтримки та допомоги директора ДЮСШ Григорія Федосійовича Будлянського, який не відмовив нам у проведенні виступів. Особлива вдячність директору Носівського цукрового заводу Валерія Анатолійовичу Марченку, який виділив транспорт для гостей.
Л.КОЛІСНИЧЕНКО,
кінолог-любитель.

«Носівські вісті» №48(9169)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 508 | Додав: Адмін | Теги: виставка, Собака, кінолог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024