Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Грудень » 25 » У новому році - не хворіти!
19:05
У новому році - не хворіти!
Зима -- сезон захворювань на грип. Поширенню хвороби, небезпечної ускладненнями, сприяє послаблений імунітет, перенесення на «ногах», відмова від щеплень. Світ нічого кращого не придумав у боротьбі з важкою недугою, ніж щеплення. Саме завдяки вакцинації не один мільйон людей вбереглись від небезпечної інфекції.
-- Але перед тим, як зробити щеплення, лікар визначає стан хворого. У Носівській ЦРЛ проведена підготовча робота, яка сприяє людям, котрі хочуть застерегтись від грипу. Насамперед, чергова медсестра виміряє тиск і направляє на позачергове обстеження до лікаря. Щеплення роблять у відповідному кабінеті, в окремому -- дітям медсестра Ірина Шуляк. Відповідальна за роботу кабінетів старша медсестра поліклініки Світлана Сизенко. Вакцину можна придбати в аптеці № 99 КП « Ліки України», що поруч. 
 ЦРЛ одержала 230 доз російської вакцини (в Україні зареєстрована і вітчизняна та вироблена у Німеччині і Франції). Оплачена державою, призначена для певних категорій хворих та пріоритетної групи. Це -- медпрацівники, діти до 6-місячного віку і їхні батьки, з високим ризиком захворювань на грип, вагітні жінки, працівники служб, котрі працюють з людьми. Зокрема, в торгівлі, правоохоронних органах, інших організаціях. Частину вакцини передано у Мринську, Червонопартизанську і Рівчак-Степанівську дільничні лікарні, Держанівську та Макіївську амбулаторії.
 Прийом хворих на простудні захворювання здійснюють, виїжджаючи на виклики і обслуговують на семи дільницях лікарі -терапевти Наталія Ященко, Алла Лобода, Надія Ткаченко, Лідія Загорєлік та Надія Загорулько. Вони володіють інформацією про кожного хворого, нагадують про вчасне обстеження і лікування. Ці досвідчені медики, не один десяток років працюють в Носівській ЦРЛ. Кожна з них має багато постійних хворих, які вважають їх сімейними лікарями. Призначають ефективне лікування, враховуючи «букет» недуг.
 Для цього підтримують тісні зв’язки з аптекою « Ліки України», де покращено умови для роботи фармацевтів. Завідуюча Наталія Бабичева дбає, щоб постійно були медикаменти для лікування грипу та гострих распіраторних захворювань. Швидшому відпуску препаратів, які дешевші, ніж у інших аптеках, сприяє те, що збільшили штат на одного фармацевта. Тепер з досвідченими Наталією Миколаївною та Валентиною Тимощук молодий фахівець Катерина Кондюба. Тут, окрім вакцини можна замовити ліки, яких буває немає в інших аптеках. Їх доставляють у короткі строки. Обслуговують інвалідів війни, чорнобильців, онкохворих і дітей з психічними розладами, які мають право на безоплатні ліки.
 Завідуюча бере участь у «п’ятихвилинках», які проводить головний лікар, депутат районної ради Микола Колєсніков. Інформує про нові препарати і їх призначення. Тому медики пропонують хворим звертатися до цієї аптеки, -- говорить завідуючий поліклінічним відділенням ЦРЛ Володимир  Буняк.
 Сезонні захворювання -- відповідальний екзамен і для санітарно -- епідеміологічної служби району, яку очолює досвідчений фахівець Олег Гордін. До наступу на грип у райсанепідстанції готуються завчасно. Керівникам підприємств, установ та організацій були надіслані листи з пропозицією закупити вакцину і зробити щеплення своїм працівникам. Але відгукнувся лише директор Носівського цукрозаводу Валерій Марченко, решта відреагували відпискою - немає бажаючих.
 Валерій Анатолійович -- молодий турботливий керівник переробного підприємства, яке успішно завершило сезон після двохрічної перерви, з державницьким підходом до здоров’я свого численного трудового колективу. Заручився підтримкою народного депутата України Івана Івановича Куровського, який запустив один із старійших цукрозаводів в Україні, за що йому вдячні жителі району. Керівник і засновник добре знають, що лікування простудних захворювань матеріально затратне. 
Олег Гордін зі своєю командою професіоналів, турбуючись про здоров’я жителів району, подбав і про них. Щеплення зроблені всім сорока працівникам свого колективу, як і медикам. Олег Володимирович, як депутат обласної ради, на зустрічах з виборцями в трудових колективах веде роз’яснювальну роботу, переконує про важливість щеплення. Наголошує, що торік на грип захворіло 10700 чоловік, кожен третій житель району. У 9 виявлено каліфорнійський грип, один з них помер. 
-- На сьогодні немає випадків на грізне, якщо не лікуватись, захворювання. Але простудні вже перевищили епідемічний поріг. Щоб діти залишились зі святом і відпочили на канікулах, треба батькам подбати про щеплення дітей і собі зробити. Його вартість окупиться застереженням від інфекції. Тим більше, у складі вакцин, який пройшли державний контроль на безпечність і якість, три речовини проти каліфорнійського та інших видів грипу, що гарантують від зараження. Якщо людина в рідкісних випадках захворіє, то тяжкого перебігу недуги не буде, -- зазначив Олег Гордін. 
  Ніхто не застрахований, щоб не захворіти на грип. Медики ЦРЛ та санітарні лікарі у тісній співпраці атакують важке захворювання, стоять на сторожі здоров’я жителів району.
 

«Носівські вісті» №55(9176)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

 

Переглядів: 560 | Додав: Адмін | Теги: щеплення, лікарня, лікар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024