Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 9 » СВОЄЧАСНІСТЬ РОЗРАХУНКІВ З ПЕНСІЙНИМ ФОНДОМ - ВИМОГА ЧАСУ
15:03
СВОЄЧАСНІСТЬ РОЗРАХУНКІВ З ПЕНСІЙНИМ ФОНДОМ - ВИМОГА ЧАСУ
 Питання своєчасної виплати пенсій хвилює практично кожною третьою мешканця Носівського району, оскільки на обліку в управлінні Пенсійною фонду України рахується 11,2 тисячі громадян. Давно минули ті часи, коли затримка у виплаті пенсій складала 5-6 місяців, але як і раніше, чалипіасться болючим питання, як прожити на ту невелику на сьогодні суму, яка лише приблизно враховує потреби більшості пенсіонерів. До речі, розмір середньої пенсії к нашому районі складає 948 гри. Тільки шість сотень пенсіонерів отримують її в розмірі більшому за 1500 ірн., а 40 відсотків - від восьми до дев'яти сотень гривень.
     Але і при такому стані речей щомісяця па виплату пенсій та допомоги перераховується 11 млн. ірн. На протязі десяти місяців поточною року управлінням профінансовано 109,4 млн. ірн., разом з тим, власні надходження за цей період склали 25,9 млн. грн. або 24 відсотки від потреби. Гак. фінансування пенсій ведеться практично без затримки, але ж виникає питання, де взяти решту 76 % на покриття такого значного дефіциту? Зрозуміло, щоб забезпечити своєчасну виплату пенсій, потрібно або включати печатний станок, або ж брати кредити і тим самим накопичувати ще більші борги до міжнародного вапютного фонду. В таких умовах надзвичайно гостро постає питання своєчасних розрахунків, оскільки тільки при належній платіжній дисципліні і постійному підвищенні заробітної плати можливий ріст надходжень до І Іенсійною фонду.
     Ситуація з кожним місяцем ускладнюється , і етапом на 01 листопада цього року заборгованість по платежах до управління ПФУ вже склала 975,6 тис. грн... в тому числі недоїмка по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування - 746.2 тис. грн.. Аналогічна проблема була годі, коли знаходився в стадії банкрутства цукровий завод, та на радість багатьом носівчанам, це підприємство зараз працює і трудяться на ньому майже півтисячі чоловік. Натомісгь, зараз в «передовики» по заборгованості вийшло 'ГОВ «Колорит-аіро», яке наростило борг в розмірі 655 тис. ірн. Справа не тільки в тому, що ця сума досить значна для бюджету управління ПФУ, але ж більше, ніж сотні громадян, які трудяться в згаданому товаристві, не зараховується трудовий стаж вже майже рік. Не так давно перевіркою державної інспекції праці встановлено в цьому товаристві суму невиплаченої заробітної плази 824 тис. грн.., а фінансові ресурси для погашення цих боргів незначні, оскільки земельні площі засівались частково, а худоби в цьому господарстві утримусться незначна кількість. Проблеми в ТОВ «Колорит-arpo» з'явились ще два роки тому , з того часу ситуація тільки погіршувалась, а коли борги до Пенсійного фонду склали більше трьохсот тисяч гривень, було подано заяву про визнання його банкрутом. Як і раніше, керівництво товариства всіляко затягує вирішення питання сплати боргів, подаючи апеляційні скарги до судових органів різних рівнів. Ситуація зайшла в глухий кут, товариство потребує значної фінансової «ін'єкції» . в іншому випадку воно буде визнане банкрутом .
     Взагалі. якщо говорити про своєчасність розрахунків з І ІенеІйним фондом, то інколи вражає менталітет наших платників в тому плані, що частина з них всіляко ухиляється від цього обов'язку - мовляв, це держава повинна думати про потреби пенсіонерів. Тому І приходніься управлінню Пенсійного фонду стягувати з боржників кошти в судовому порядку, подаючи на протязі року десятки адміністративних позовів . Пенсійний фонд функціонує вже без малого двадцять років і його бюджет формується . перш за все, за рахунок сплати страхових внесків та інших платежів, і такою значного дефіциту коштів, який існує зараз, можна було б уникнути, якби внески до Пенсійного фонду сплачувались з фактично нарахованої заробітної плати , а не з мінімальної, яку показує частина платників . Часто приходиться чути нарікання, що нарахування на заробітну плату, і конкретно до Пенсійного фонду, в нашій державі зависокі, але якщо їх знизити, то тоді потрібно буде в терміновому порядку піднімати пенсійний вік. щоб хоч якось вирішити питання своєчасною фінансування пенсій. До речі, оскільки все пізнається в порівнянні, то в такій благополучній країні, як Голландія, на заробітну нараховується 52 відсотки податків , а вік виходу на пенсію - 70 років.
     І наостанок, хочу ще раз підняти питання сплати підприємцями-спрощенцями страхового внеску в розмірі, не меншому за мінімальний, який з 1 липня поточного року став обов'язковим. Не дивлячись на велику роз'яснювальну роботу, проведену спеціалістами управління, сплатили ці кошти тільки близько половини цих платників, решта всіляко ухиляються від його сплати , не бажаючи розуміти, що порушення закону тягне за собою відповідні наслідки. Мабуть, потрібно в черговий раз пояснити, що тільки при умові сплати мінімального страхового внеску стаж рахується в повному розмірі, і що ці кошти ідуть на фінансування поточних потреб Пенсійного фонду - тобто, на фінансування пенсій в районі. Мені згадується випадок, коли до мене на прийом прийшла пенсіонерка, жаліючись на те, що має малий розмір пенсії і стверджуючи, що вона довгий час сплачувала фіксований податок. Але ж , враховуючи, що від сплати цього податку в управління потрапляли буквально копійки, то і страховий стаж зарахувався в мізерному розмірі, то з чого ж взятися нормальній пенсії?
     Питання своєчасного розрахунку з Пенсійним фондом стосується перш за все тих підприємців, які і в наступному році планують отримати патент, бо він видається тільки при умові відсутності заборгованості по обов'язкових платежах (куди входять і платежі до Пенсійного фонду) , а списки боржників передаються до податкової інспекції. Заборгованість обов'язково буде стягнуто в примусовому порядку, але це, знову ж таки, додасть судової тяганини управлінню ПФУ , а боржники додатково змушені будуть сплачувати виконавчий збір.
     
Начальник управління
Пенсійного фонду в Носівському районі О.Дика

«Носівські вісті» №47(9168)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 633 | Додав: Адмін | Теги: Пенсійний фонд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024