Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Липень » 20 » Стягнення заборгованості по страхових внесках до Пенсійного фонду України
14:52
Стягнення заборгованості по страхових внесках до Пенсійного фонду України
Відділ державної виконавчої служби Носівського районного управління юстиції здійснює примусове виконання рішення судів та інших органів ( посадових осіб ) , що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку. 
Одним із різновидів виконавчих документів , які підлягають виконанню є вимога про  сплату боргу  . Даний виконавчий документ видається органами Пенсійного фонду України на підставі Закону України   «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування ».
У порівнянні з 2010 роком кількість   виконавчих документів вказаної категорії у відділі державної виконавчої служби  Носівського районного управління юстиції   зросла , тому що фізичні та юридичні особи підприємці не сплачують страхові внески до Управління пенсійного фонду у Носівському районі .    
У ВДВС Носівського РУЮ станом на 01.07.2011 року перебувало 359                                                                                             виконавчих документа на суму 1470509 грн. щодо стягнення заборгованості на користь Управління Пенсійного фонду у Носівському районі .З них фактично виконано 215 виконавчих документа на суму 1043646 грн.  Згідно ст.25 Закону України  «Про виконавче провадження » державний виконавець зобов’язаний прийняти до виконання виконавчий документ (вимогу про сплату боргу ) і відкрити виконавче провадження , якщо не закінчився строк пред’явлення такого документа до виконання , а також  він відповідає вимогам передбачені вищевказаним законом.
Протягом трьох робочих днів з дня надходження вимоги про сплату боргу, державний виконавець виносить постанову про відкриття виконавчого провадження . Даною постановою державний виконавець надає боржнику строк для самостійного виконання рішення , що становить  до 7 днів та попереджає боржника,  у разі ухилення боржником від самостійного  виконання  даного рішення державним виконавцем вживаються заходи примусового виконання  із стягнення з боржника виконавчого збору в розмірі 10 % від суми та витрат пов’язаних з організацією та проведенням виконавчих дій . 
При примусовому виконанні державний виконавець звертає стягнення на грошові кошти та майно боржника шляхом накладення арешту , вилученні та примусовій реалізації. Стягнення за виконавчими документами звертається у першу чергу на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, у тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника у банках та інших фінансових установах , на рахунки в цінних паперах у дипозитаріях цінних паперів. Готівкові кошти виявлені у боржника , вилучаються.  На кошти та інші цінності боржника , що знаходяться на рахунках , вкладах та на зберіганні у банках чи інших фінансових установах , накладається арешт . Арешт поширюється також на кошти на рахунках , які будуть відкриті після винесення постанови про накладення арешту.
У разі відсутності у боржника коштів та інших цінностей , достатніх для задоволення вимог стягувача , стягнення звертається також на належне боржнику інше майно, за винятком майна, на яке згідно із законом не може бути накладено стягнення. Звернення стягнення на майно боржника не зупиняє звернення стягнення на кошти боржника. Боржник має право запропонувати ті види майна чи предмети, на які необхідно в першу чергу звернути стягнення .Черговість стягнення на кошти та інше майно боржника остаточно визначається державним виконавцем .
Стягнення на майно боржника звертається у розмірі і обсязі , необхідних для виконання за виконавчим документом , з урахуванням стягнення виконавчого збору , витрат , пов’язаних з організацією та проведенням виконавчих дій , штрафів , накладених на боржника під час виконавчого провадження .
У разі якщо боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку , що визначається судом з поданням державного виконавця . У разі якщо сума  , що підлягає стягненню за виконавчим провадженням , не перевищує десяти розмірів мінімальної заробітної плати , звернення стягнення на єдине житло боржника  та земельну ділянку, на якій розташоване це житло, не здійснюється. 
З метою подальшої реалізації арештованого майна державним виконавцем призначається   експерт , суб’єкт оціночної діяльності  для участі у виконавчому проваджені .
Після визначення вартості арештованого майна  , дане майно  передається  для подальшої реалізації в торгівельну організацію. За рахунок коштів отриманих від реалізації проводиться погашення заборгованості згідно виконавчих документів.
Старший державний виконавець
ВДВС Носівського РУЮ                                                      Н.Г.Тяжченко
Переглядів: 1154 | Додав: Адмін | Теги: страхові внески | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024