Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 21 » Щоб був хліб. І до хліба
23:39
Щоб був хліб. І до хліба
На засіданні колегії райдержадміністрації
Як уже повідомляли в попередньому випуску «НВ», тема забезпечення населення регіону в основних продуктах харчування, захисту продовольчого ринку з огляду на світові виклики та ажіотажний попит населення на окремі види продуктів харчування була заголовною на засіданні колегії обласної держадміністрації. Не менш актуально вона була озвучена й на колегії Носівської райдержадміністрації з огляду на готовність району до весняних робіт у полі.
 Відкриваючи засідання, голова РДА Анатолій Красносільський, посилаючись на завдання Уряду вже до середини 2012 року в усіх галузях вийти на до кризовий рівень, а відтак, вже в нинішньому -- закласти надійний фундамент для такого поступу вперед, наголосив, що успішне проведення весняно-польових робіт-2011 мають особливе значення для аграріїв району.
 Як же підготувалися хлібороби Носівщини, виконуючи не лише накази зверху, зокрема, й розпорядження Мінагрополітики та голови ОДА, а й взявши на рівень відповідальності турботи про продовольчий достаток у регіоні й потреби держави. Доповідав по широкому спектру аграрних проблем Носівщини передпосівної заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку Анатолій Журенко. Судячи з аналізу промовця, район готовий на належному рівні провести весняні польові роботи з дотриманням технологічних вимог. За прогнозом, треба посіяти понад 42 тисячі гектарів ярих культур. А всього посівна площа складатиме більше 56 тисяч гектарів, що значно більше минулорічних обсягів. За сформованою структурою посівних площ, майже на 36 тисячах гектарів будуть зернові культури, на 10 з лишком тисячах -- технічні, близько 5 тисяч гектарів займатимуть картопля й овочі, стільки ж -- кормові культури.
 Торік через неврожай було значно менше вирощено озимої пшениці, жита. Тому цьогоріч приділена господарствами велика увага внесенню поживи під озимі по мерзлоталому грунту.
 І хоч площа під зерновими буде вперше меншою в структурі посівних, значно розширюються посіви під бобовими -- горохом, люпином, соєю -- добрими попередниками під всі культури, зокрема, й озимі наступного року.
 Враховуючи потреби, розширено площі під круп’яними культурами, більше минулого року буде посіяно гречки. В зв’язку з відродженням роботи цукрозаводу на 600 гектарів більше зростуть у районі посіви під цукристими. Важлива ставка в нинішній посівній робиться на нові сорти й гібриди насіння. Наші насіннєві господарства -- селекційно-дослідна станція, «Нива-2008», ТОВ «Колорит-Агро» спрямовані забезпечити потреби господарств у нових сортах зернових і зернобобових, а загалом господарства району мають насіння високої якості до потреби півтори норми.
 Для підвищення врожайності добрива вже частково внесено, є певний їх запас і закупівля продовжується. У господарствах достатньо сучасної техніки, аби вчасно провести посівну й розпочати догляд за посівами, фактично близько потреби створено запас пального й мастил.
 Виступаючи в обговоренні, начальник районної насіннєвої інспекції Микола Ігнатченко наголосив на якісному факторі проведення весняних польових робіт, зокрема, стосовно першочергового підживлення насіннєвих площ. В районі достатньо добротного насіння, а ось овес в дефіциті. Намічається дефіцит жита. До відома господарників -- насіння проса є у ФГ «Вікторія».
 Підсумовуючи обговорення аграрної теми, голова РДА дав ряд доручень управлінцям та районному штабу з проведення комплексу весняних робіт, зокрема, й щодо розширення площ під посівами ряду культур -- гречки, цукрових буряків тощо.
О. ГРИЦЕНКО.

«Носівські вісті» №15(9191)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 541 | Додав: Адмін | Теги: Райдержадміністрація, колегія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024