Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Шашлик повинен смажити мужик
20:48
Шашлик повинен смажити мужик
Вважають, справа це абсолютно чоловіча – і жінкам до неї зась! Тому наступні рецепти – для сильної статі.

Шашлик "З димком”

Якщо м’ясо - з ошийка свинини, то не маринувати. Цибулю змолоти. Сіль та перець довго втирати руками. М’ясо шар за шаром перекласти спеціями, потім додати трішки гранатового соку або мінеральної води (бульбашки розширюють сировину). Використовувати тільки дрова з дуба. На них можна кинути плодові гілки яблуні, що додає шашликам фруктового аромату.

"Для справжніх чоловіків”

Два кілограми молодої яловичини, свинини чи баранини порізати, залити 0,5 склянки сухого вина, дати приправи «До шашлику», цибулі кружальцями, сіль, перець – і на 2 год. в холод. На шампур – м'ясо, цибулю, грубо нарізані кружальця помідорів. Шашлик вийде смачний, соковитий.

"Шашлик по-українськи”.

Пісну свинину нарізати шматочками,  цибулю змолоти.  Потім усе солити, перчити та перекласти шарами. Додати воду з оцтом і притиснути тягарем. Нехай постоїть майже добу.

Після таких процедур м’ясо для готовності достатньо тільки розігріти на вогні. Проте на шампур варто ще нанизати цибулю, нарізану великими кільцями, та помідори. Цей нежирний шашлик можна смажити на решітці.

Шашлик зі свинини

На базарі купити домашню карковину, нарізати  крупними кавалками. На м’ясорубці перемолоти багато цибулі, помідорів. Додати туди трохи перцю, солі, аджики та залишити маринад на кілька годин.

До шашлика приготувати салат, куди увійдуть баклажани, перець, кабачки, солені огірочки та помідори. Це все варто посипати спеціями для овочів і полити олією.

Після обсмаження м’ясо скласти в миску, щоб не підсихало. До нього відкрити червоне сухе вино. Проте головне, щоб шашлик готував саме чоловік, який вкладає у цю справу душу.

Шашлик для нетерплячих

На дві особи - 600–700 г свинячої вирізки, 1–2 цибулини, томатний сік, сіль, перець, спеції — до смаку. М’ясо порізати шматками, вимішати з нарізаною кільцями цибулею, все залити томатним соком, посолити, поперчити і за бажанням додати спеції. Для маринування достатньо 30–45 хвилин.

Шашлик азербайджанський

Склад: баранина 600 г, цибуля ріпчаста 2 головки, оцет 5 ст. ложок, масло вершкове 25 г, цибуля зелена 100 г, помідори свіжі 4 шт., соус ткемалі 3–4 ст. ложки, барбарис сушений або свіжий 12–16 шт., лимон 1 шт., кріп, зелень петрушки, сіль, перець за смаком. Баранину нарізати кубиками вагою 30–40 г, посолити, поперчити, додати дрібно нарізану цибулю, зелень петрушки, винний оцет або лимонний сік, перемішати, накрити кришкою і поставити на 4–5 год. у холодне місце. Шматки м’яса нанизати на шампури, змазати вершковим маслом і смажити до готовності над розжареним попелом, безперервно повертаючи шампури.

Шашлик з баранини

Склад: 1 кг баранини, 5–6 цибулин, 1 пучок зеленої цибулі, 0,5 склянки оцту, 3–4 помідори, 4 ст. ложки соусу ткемалі, барбарис сушений на кінчику ножа, 1 лимон, 20 г баранячого сала, перець чорний мелений, зелень, сіль до смаку. М’ясо нарізати невеликими шматками, покласти у посуд, посолити, посипати меленим перцем, додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, оцет чи лимонний сік і перемішати. Посуд накрити кришкою і на 2–3 години поставити в холодне місце для маринування. Шматки м’яса нанизати на шампур з ріпчастою цибулею, нарізаною кільцями, змастити їх розтопленим баранячим салом.

Шашлик по-гуцульськи

Склад: 2 кг свинини, 5–6 цибулин, 1 кг картоплі, 1/2 склянки білого сухого вина, перець червоний і чорний мелений, сіль — до смаку. Свинину нарізати однаковими шматочками вагою 30–40 г. Картоплю почистити, нарізати кружальцями, ріпчасту цибулю — кільцями. Потім шматочки свинини, картоплі і цибулі нанизати, чергуючи, на шампур, посипати сіллю, червоним і чорним меленим перцем. Загорнути шашлик у фольгу у вигляді пакета, з одного кінця перев’язати шпагатом, з іншого — влити сухе вино і також зав’язати. Загорнені таким чином шашлики обгорнути цупким папером і перев’язати шпагатом. Папір змочити водою, покласти в розігріте вугілля і накрити ним зверху. Готувати 50–60 хвилин.

Курячий шашлик

750 г курячого філе, 1/4 нашинкованої цибулі, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. тертого свіжого імбиру, 2 ст. л. лимонного соку, 3 ч.л. меленого коріандру, 3 ч.л. меленого кмину, 3 ч.л. гарам масали (індійська приправа), 90 г натурального йогурту, 1/2 ч.л. солі. Грудинку порізати на кубики. 30 дерев’яних паличок вимочити в холодній воді протягом кількох годин. Змолоти цибулю, часник, імбир, лимонний сік і всі приправи. Перекласти цю суміш в іншу посудину, додати йогурт і сіль. На кожну паличку надіти 4 курячих кубики і скласти їх у велику посудину. Залити курятину гострою сумішшю. Накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Смажити на грилі або барбекю, час від часу перевертаючи, доки вони добре не просмажаться. Їх можна тримати в холодильнику не більше 2-х днів.

"Бастурма”

За добу готується бастурма (основа для шашлику) з розрахунку 500 г сирого м'яса на особу (або менше). Нарізаємо шматки м'яса шириною два-три сантиметри - досить великі. Солимо і перчимо до смаку, все акуратно перемішуємо.

В окремому посуді  кільця чи півкільця цибулі з розрахунку 1/3 від ваги м'яса перетираємо із сіллю і чорним перцем. Потім інгредієнти ще раз перемішуємо і перекладаємо у каструлю. До смаження ще кілька разів перемішати.

Коли м'ясо смажиться, поливаємо його м'ясним соусом. Шашлик виходить ніжний, смачний.

Переглядів: 853 | Додав: Адмін | Теги: шашлик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024