Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Грудень » 25 » РУКИ, ЩО ДАРУЮТЬ СВІТЛО
17:53
РУКИ, ЩО ДАРУЮТЬ СВІТЛО
Їх професія нерозривно пов’язана із найважливішим благом цивілізації, без якого сьогодні не уявити жодної сфери суспільства і навіть жодної оселі. Нормальне функціонування і розвиток в усіх, без винятку, аспектах нашого життя, елементарний комфорт у повсякденні, тощо – все починається з використання електроенергії. Свого часу винайшовши її, людство з часом дедалі більше залежить від цього помічника, вже звичного у буднях. Але, використовуючи його щохвилини і щомиті, зазвичай не обтяжуємо себе усвідомленням того, наскільки довгий і складний шлях проходить електроенергія, перш ніж засвітитися в наших оселях вогником затишку, яку відповідальність і навантаження витримують трудівничі руки, що дарують світло.
   Петро Іванович Бабічев до найменших дрібниць знає це і далеко не з чужого досвіду. За 35 років, відданих роботі у Носівському РЕМ, 25 з яких був головним інженером, електроенергетика стала невід’ємною складовою його життя, в якій для нього давно вже немає секретів. Добре знає Петро Іванович і «похідні» трудові будні виїзних бригад, рядових електромонтерів, які і в дощ, і в хуртовину на своєму почасти справді бойовому посту, і напружені періоди складних погодних умов та щедрого на негоду осінньо-зимового сезону, коли енергетики цілодобово в повній готовності до вирішення аварійних ситуацій. За великим рахунком, це – звичайний виробничий ритм їх служби, яка не має права зупинитися ні на крок і ні за  яких  обставин. Саме тому і на  посаді керівника Носівського РЕМу, яку обіймає лише рік, П.І. Бабічев основну увагу зосереджує не тільки на виробничих питаннях, а й неабияк переймається кадровим питанням, адже Київ і погоня за більшими заробітками  залишаються серйозними конкурентами роботодавцям Носівщини.
-- В усі часи важливою основою безперебійного функціонування нашої служби були і залишаються люди і те, що колектив РЕМ і нині залишається одним із найбільших у Носівці, в тому числі й за кількістю молодих спеціалістів, -- на користь нашого спільного добробуту, адже це означає, що електромережі району під надійним контролем, -- починає передсвяткову розмову з найприємнішого Петро Іванович. – І хоча на сьогодні у нас є вакансії й не без незначної плинності кадрів, як керівник, я почуваюсь надійно у будь-якій критичній виробничій ситуації, маючи поруч таких досвідчених професіоналів, як головний інженер В.М. Самсоненко, майстер Макіївської мережевої дільниці О.А. Антоненко, майстер Лихачіскої дільниці В.М. Круглій, майстер по ремонту підстанцій В.М. Буняк, інспектор Ю.О. Коляда, начальник оперативно–диспетчерської служби А.В. Філь, інженер ВТГ О.О. Ткаліч, електромонтер, відмінник електроенергетики України Л.А. Кебкал, електромонтери М.М. Смичок, М.В. Вакулко, М.О. Запорожець, водій автопідіймача В.О. Касян, а також водій автопідіймача В.Я. Корняш та контролер Н.А. Мазур, які до цьогорічного професійного свята нагороджені грамотами ВАТ «Чернігівобленерго».
   Це їх і в цілому усього колективу заслуга в тому, що  наш район електричних мереж працює стабільно і всі аварійні ситуації, без яких, звичайно, не обходиться жоден рік, мобільно і якісно вирішуються й наші споживачі електроенергії     користуються якісною і безперебійною послугою електропостачання.
-- Коли вже ми торкнулися теми споживачів, не можу обійти питання, яке завжди актуальне наприкінці року – чи очікується підвищення тарифів у новоріччі?
-- Поки що такою інформацією я не володію, а що буде завтра, з початком нового року – надзвичайно важко зпрогнозувати. У будь-якому разі свої обов’язки ми виконуватимемо у повному обсязі, незалежно від їх вартості. Єдине що зміниться: відтепер показники з лічильників зніматимуться раз у два місяці, а плата за непровірений місяць встановлюватиметься на рівні середньої спожитої за попередній. Таким чином споживачі фактично не відчують різниці, адже головний їх обов’язок – платити регулярно за спожиту електроенергію, залишається незмінним. І не може не радувати той факт, що більшість уже не нехтує ним. Сьогодні ми зовсім не маємо боржників серед підприємств, установ та організацій, значно поменшало їх і серед населення. А ось несанкціоноване встановлення електроприборів та крадіжки електроенергії, на жаль, продовжують неабияк турбувати. Лише за 11 місяців цього  року по таких крадіжках складено    32 акти на суму 24572 грн. Ще 18 тисяч за попередні роки залишаються невідшкодованими. Тому, користуючись нагодою, звертаюся до всіх споживачів з проханням утримуватися від порушення, адже оплата при його виявленні досить висока – 1,5-2 тис. грн. і почасти отримане таким чином світло виходить занадто дорогим.
   -- … Причому і платити доведеться двічі: один раз – фінансами сімейного бюджету, а другий – власним комфортом, адже електромережі повсякчас потребують ремонту, а нерідко й заміни, та й елементарне обслуговування усіх електрооб’єктів РЕМу обходиться далеко не задарма…
 -- Звичайно. Недоотримуюючи коштів, ми не маємо змоги і вирішити багато питань, життєво важливих у цій галузі. У нас потребують відновлення старі електромережі по Мрину, Карабинівці, Відрадному, Макіївці, проте поки що у найближчих планах лише виготовлення проектної документації на Мрин. На решту коштів немає, оскільки лише кілометр мережі 0,4 Вт коштує близько 250 тисяч гривень. Потребують оновлення і до 15 підстанцій, а це 70-80 тис. грн. -- кожна. Добре, що діє інвестиційна програма по обновленню обладнання підстанцій, тож в цьому році ми освоїли 122,4 тис. грн.
   Загалом же,  капітальні ремонти електромережі району у році, що минає, нами виконані на 102 відсотки. Це і лінії 10/0,4 Кв загальною протяжністю 107 кілометрів, і 48 трансформаторних підстанцій -- на суму 692  тис. грн.  
   Не менші плани й на рік наступний, бо ж зменшувати темпи просто не маємо права.  У боротьбі із вічним супротивником – примхливою погодою, ми повинні бути завжди на крок попереду, аби максимально попереджувати можливі аварійні ситуації. Слід сказати, що у більшості випадків це цілком можливо, адже, скажімо,  останньої, що виникла цього літа  внаслідок  негоди зі шквальним вітром і дощем, на деякий час залишивши без світла  Козари та Андріївку, цілком могло і б не бути, якби вчасно зрізалися старі дерева та розчищалися молоді обабіч ліній електропередач. І ця проблема повсюдно – господарі не слідкують за своїми насадженнями, а ми просто фізично не в змозі це скрізь зробити. Тому, у передднівок професійного свята собі і колегам хочеться побажати найперше співпраці і взаєморозуміння зі споживачами. Повірте, це – запорука спільного успіху і добробуту. Нехай завжди наші домівки залишаються світлими і затишними, максимально безаварійними будуть будні енергетиків і поціновуваною їх непроста праця. Найщиріше зичу всьому колективу Носівського РЕМ, усім ветеранам галузі міцного здоров’я, злагоди і побільше світла у душі від найкращих почуттів.
Розмовляла Т. ДАНІШ.

«Носівські вісті» №55(9176)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 476 | Додав: Адмін | Теги: свято, енергетики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024