Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Липень » 29 » Порядок виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
14:44
Порядок виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
9 березня 2011 року набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження» і деяких інших законодавчих актів України відносно вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів і інших органів (посадовців), що докорінно змінив роль боржника у виконавчому провадженні.
Отже, Вас зупинив інспектор ДАІ і виписав протокол на  «мінімум» - 255 грн. штрафу. Упродовж 10 днів ви можете оскаржити його рішення про накладення на вас адміністративного стягнення. Якщо штраф не оскаржили, і не сплатили його упродовж 15 днів, сума автоматично збільшується двоє - 510 грн. А ви не платите.
Строк пред’явлення постанови органами  ДАІ до виконання  три місяці . У заяві про примусове виконання  стягувач, яким стає орган  ДАІ, може може бути зазначено  про накладення арешту на ваші грошові кошти, а у разі їх відсутності - на рухоме та нерухоме  майно. На підставі виконавчого документу та заяви стягувача, державний виконавець відкриває виконавче провадження та встановлює строк для добровольного виконання рішення.
Чи можна сховатися від виконавчої служби? Можна, але не треба, обійдеться дорожче. У разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування або місцезнаходження боржника, державний виконавець звернеться до суду з позовом про розшук боржника. У разі, якщо ДАІ звертається з заявою про арешт  автомобіля  в рахунок забезпечення оплати штрафу, шукати почнуть не лише вас, але і ваш автомобіль. Постанова державного виконавця про розшук транспортного засобу боржника є обов'язковою для виконання органами внутрішніх справ. Витрати органів внутрішніх справ, пов'язані з розшуком боржника або його транспортного засобу, покладаються на боржника. 
Рано чи пізно, удома чи на роботі, але це станеться обов'язково - Ви отримаєте постанову відділу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження. У ній буде зазначено, що Ви, як боржник, зобов'язані упродовж 7 днів (строк на добровільне виконання встановлює державний виконавець який згідно Закону України «Про виконавче провадження» не може перевищувати семи днів) добровільно сплатити 510 грн. Також буде попередження - у разі відсутності документального підтвердження сплати вказаної суми, в зазначений термін, буде розпочата процедура примусового виконання рішення. В результаті чого з  Вас буде стягнутий виконавчий збір та витрати, пов'язані з організацією і проведенням виконавчих дій.
 Після закінчення встановленого терміну починається процедура примусового виконання рішення.  Державним виконавцем виноситься постанова про стягнення з боржника виконавчого збору у   розмірі 10 % від суми, що підлягає стягненню. У разі невиконання вказаних вимог без поважних причин, державний виконавець застосовує до боржника штрафні санкції в порядку передбаченому ст.ст. 188-13, 221, 255 КУпАП розмір якого сягає від двох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (розмір штрафної санкції визначає державний виконавець), і не пізніше п'яти робочих днів з дня його накладення, повторно перевіряє стан виконання рішення. 
 Отже, сума  боргу вже значно перевищує штраф ДАІ, а боржник
наполегливо не бажає платити. І ось, нарешті, на порозі  будинку боржника з'являється державний виконавець. Відмовити йому в гостинності  не можна, тому що це буде перешкода його роботі. А за це законом передбачена кримінальна відповідальність. І він  обов'язково повідомить про це боржника. 
Перше, чим поцікавиться виконавець- це чи є у  боржника грошові кошти або інші цінності, у тому числі засоби на рахунках і вклади у банках для погашення заборгованості? Якщо є, вважайте що пощастило. Можна розраховуватись.  Ні? Стягнення буде звернено на майно. Боржник  тільки має право запропонувати майно або предмети, на які треба в першу чергу звернути  стягнення. Черговість стягнення визначається державним виконавцем. А керуватися він буде лише одним правилом: вартість майна  повинна покривати подвійний штраф ДАІ, виконавчий збір, витрати по організації і проведенню виконавчих дій, штрафи, накладені на боржника в ході виконавчого впровадження і витрати на пошуки боржника або його транспортного засобу.
Якщо сума  боргу перевищить десять розмірів мінімальної заробітної плати (9 410 грн.), стягнення може бути звернено  на  житло або земельну ділянку, на якій розташовано це житло.
Державним виконавцем для визначення вартості арештованого майна боржника буде призначено  експертів, суб’єктів оціночної діяльності , які будуть залучені для участі у виконавчому провадженні.  Після визначення вартості майна , воно буде передано торгівельним організаціям  для подальшої його реалізації у встановленому Законом порядку.
 І все ж, запитаєте ви, а яка ж вірогідність арешту автомобіля у разі несплати штрафу? Усе дуже просто, перерахуйте усі наші формули, виходячи з максимального штрафу, що накладається інспектором ДАІ, - 850 грн. В результаті несвоєчасної оплати штрафу, невиконання вимог державного виконавця, кінцева сума боргу сформується на рубежі 2 499 грн. А якщо до цього у вас вже були неоплачені штрафи, або на ваш розшук або розшук вашого майна були витрачені значні державні кошти, можете не сумніватися, що передусім заарештують автомобіль.
Щоб  цього уникнути ніколи не ігноруйте протоколу складеного  інспектором ДАІ про сплату штрафу за порушення ПДР. Своєчасно оскаржуйте  його в установленому порядку , якщо Ви впевнені про те, що  не порушували правил дорожнього руху  або ж  сплачуйте у встановлені строки ( 15 днів з дня правопорушення ) ! Інакше ви ризикуєте залишитися лише з тим майном, яке не підлягає вилученню : одне пальто, один костюм, один головний убір, одна пара взуття, один стілець, один стіл, одна шафа, один холодильник, два рушники, два комплекти постільної білизни. 
 То ж не порушуйте правил дорожнього руху. Не потрапляйте до широкого кола боржників відділу державної виконавчої служби Носівського районного управління юстиції.


Головний державний виконавець ВДВС Носівського РУЮ
Ю.М.Варламова
Переглядів: 1136 | Додав: Адмін | Теги: виконавча служба, штраф, ДАІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024