Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2013 » Червень » 15 » Пам’ятка замовнику індивідуального будівництва
17:17
Пам’ятка замовнику індивідуального будівництва
Перед початком будівництва замовте будівельний паспорт у відділі містобудування, архітектури та ЖКГ Носівської РДА (вул. Центральна, 19, м. Носівка). Будівельний паспорт виготовляється при наявності завіреної в установленому порядку копії документа, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою та відповідності намірів забудовника чинній містобудівній документації. Видача будівельного паспорта проводиться на безоплатній основі.

Після отримання будівельного паспорта і направлення замовником відповідно до статті 34 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" повідомлення про початок виконання будівельних робіт до Чернігівської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю (далі - ДАБК) за адресою Проспект Миру, 21-а, м. Чернігів, 14000, (тел. -0462- 675-277, 678-448), будівельний паспорт є підставою для виконання будівельних робіт.

Замовник відповідно до закону  несе  відповідальність  за повноту і достовірність даних, зазначених у поданому ним повідомленні про початок виконання будівельних робіт.

Замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня набуття права на виконання будівельних робіт,  відповідно  до статті 35 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" письмово поінформувати про це місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування за місцем знаходженням  об'єкта будівництва. 

Будівництво має здійснюватись відповідно до схеми забудови земельної ділянки з урахуванням ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки. Основні положення", ДБН 360-92** "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень".

Після завершення будівництва замовник має звернутися до КП "Бюро технічної інвентаризації" (вул. Центральна, 20, м. Носівка) за технічним паспортом на новобудову.

Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, будівництво  яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта,  відповідно  до статті 39 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" здійснюється шляхом реєстрації інспекцією ДАБК на безоплатній основі поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації. 

Датою  прийняття  в  експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта є дата реєстрації декларації  про  готовність  об'єкта  до експлуатації. 

Зареєстрована  декларація про готовність об'єкта до експлуатації є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних  для його функціонування ресурсів - води,  газу, тепла, електроенергії, включення  даних  про  такий  об'єкт  до  державної   статистичної звітності та оформлення права власності на нього. 

Замовник  відповідно  до  закону несе відповідальність за повноту  та  достовірність  даних,  зазначених   у   поданій   ним декларації   про   готовність   об'єкта  до  експлуатації,  та  за експлуатацію   об'єкта   без зареєстрованої декларації. 

Замовник  зобов'язаний  протягом  семи календарних днів з дня  прийняття  в  експлуатацію  закінченого  будівництвом об'єкта письмово  поінформувати про це місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування за  місцезнаходженням  об'єкта будівництва.

Переглянути інформацію про дозвільні документи можна в Єдиному Реєстрі за адресою: http://asdev.com.ua/dabi/list.php
Переглядів: 6272 | Додав: Адмін | Теги: БУДІВНИЦТВО, пам'ятка, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024