Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Люди довіряють, коли живуть краще
13:45
Люди довіряють, коли живуть краще
Десятий ювілейний рік для ПП «Агропрогрес» видався непростим, як, до речі, і для більшості сільгоспвиробників області. Півтора найважливіших для формування врожаю місяця тутешні ниви не бачили нормального дощу. Та й протягом наступного періоду небувала спека весь час ставила хліборобам підніжки. А як розцінює цьогорічні здобутки «Агропрогресу» його засновник народний депутат України Іван Куровський, який постійно контролює ситуацію в господарстві?
Передусім зазначу, що І сільгосппідприємство протягом року суттєво розширило межі. Укладено договори оренди земельних паїв із багатьма жителями села Данине Ніжинського району. Отже, наступного сільськогосподарського року вони житимуть і працюватимуть у складі «Агропрогресу». 70 відсотків власників паїв із селища Ло-синівка цього ж району вже перебувають під опікою нашого сільгосппідприємства, --наголосив Іван Іванович. -- Таким чином кількість пайовиків з початку року зросла до 6-ти тисяч.
Безперечно, як зазначив Іван Куров-ський, погодні умови весняно-літнього сезону складалися не на користь сільгоспвиробників. Та підсумки жнив показали, що втрати врожаю зведені до мінімуму. Результати мають одні з кращих в області. «Сприятливо для хліборобів складається і нинішня цінова кон'юнктура на зернові культури. З одного боку, -- резюмував Іван Іванович, -- це своєрідна компенсація втрат урожаю від тривалої посухи. Та боюся, що підвищення закупівельних цін автоматично обернеться підвищенням цін на хліб та інші продукти харчування, щоб сьогодні про це не казали».
Знаковою подією року для колективу «Агропрогресу» він вважає і відновлення роботи Носівського цукрозаводу -- його структурного підрозділу. Запрацює завод уже нинішнього вересня. До речі, подбали тут і про сировинну базу, передусім за рахунок власного підприємства. Площу під цукристими розширили до 2-х тисяч гектарів. Наступного року вони ще зростуть, як і під ранніми зерновими. Такі можливості є. Крім того, відновлення роботи цукрового заводу стимулюватиме сільгоспвиробників до відродження важливої аграрної галузі.
«Найближчі завдання, -- констатує Ку-ровський, -- успішно завершити сільськогосподарський рік і закласти надійну основу для наступного врожаю. Маємо достатньо якісного насіння озимих культур, мінеральних добрив, потужну техніку імпортного виробництва для обробітку ґрунту та осінньої сівби, яку днями розпочнемо, аби вкластися в кращі агротехнічні строки».
Загалом у колективі агропрогресівців розуміють, що, якщо матимуть більше коштів за вирощену продукцію, зростатимуть зарплати і виплати за оренду паїв, успішно вирішуватимуться масштабні проекти соціального захисту людей та облаштування населених пунктів «Агропрогресу» у Бобровицькому, Но-сівському і Ніжинському районах. Все це взаємопов'язано. Ось тоді люди справді віритимуть, що завтра вони житимуть краще. І задля цього Іван Куровський не шкодуватиме зусиль.
Олександр ЗАДОРОЖНИЙ. 

        «Носівські вісті» №39(9160)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 530 | Додав: Адмін | Теги: ювілей, Куровський, Агропрогрес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024