Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 31 » Консервуємо перець
18:05
Консервуємо перець
Перець салатний маринований

Стручки відсортувати, промити, вирізати плодоніжки і насіння, потримати 5 хвилин в кип’ятку, обсушити, гарячими скласти в підготовлені банки і залити кип’ячим маринадом (рівень рідини повинен бути нижче країв банки на 3 см). Додати прожарену і охолоджену до 70оС рослинну олію, лавровий лист, духмяний перець. Банку накрити кришкою і стерилізувати: півлітрову – 30, літрову – 40 хвилин, потім відразу закатати і поставити догори дном для охолодження. Маринований перець використовують в якості закуски або гарніру до м’ясних страв. 

На літрову банку: 700 г перцю, 150г води, 20 г оцту, 0,5 ч. ложки солі, 2-3 горошини духмяного перцю, 1 ст. ложка рослинної олії, лавровий лист.

Перець салатний в томатному соку

Солодкий м’ясистий перець без пошкоджень, промити, вирізати насіння, для розм’якшення потримати в кип’ятку 5 хвилин, обсушити, гарячим викласти в банку і залити кип’ячим томатним соком. Для його приготування з томатів за допомогою соковижималки або м’ясорубки отримати сік, влити його в емальований посуд, посолити (на 1 кг томатів додати 10-20 г солі) і прокип’ятити 15 хвилин поки піна повністю не зникне. Можна ще додати часник, лавровий лист, селеру, кріп. Банки з перцем в томаті накрити підготовленими кришками і стерилізувати: півлітрові – 30, літрові - 40 хвилин. Потім відразу закатати і поставити до гори дном для охолодження. Взимку перець використовується для фарширування, а сік – для соусів, борщів, поливок. 

Перець консервований

Стручки солодкого перцю очистити від плодоніжок і насіння, промити холодною водою, занурити на 3 хвилини в кип’ячу підсолену воду (на 4 літра води 1 ст. ложка солі і трохи питної соди), після чого поставити під холодну проточну воду. Охолоджений перець скласти в банки, залити холодним розсолом (20 г солі на 1 л води), стерилізувати в воді близько години і відразу закатати. Взимку можна використовувати для фарширування. 

Ікра із перцю 
М’ясисті стручки солодкого перцю промити, запекти в духовці або обсмажити на олії до м’якого стану; гарячими очистити від шкірки і насіння. Для видалення шматочків підсмаленої шкірки і насіння промити в невеличкій кількості кип’яченій підсоленій воді, а потім пропустити через м’ясорубку з грубими отворами або подрібнити ножем. Моркву і білі коріння (петрушка, пастернак) замочити на декілька хвилин в холодній воді, очистити, нарізати і стушкувати на рослинній олії до напівготовності. Цибулю очистити, нарізати і підсмажити в маслі до золотистого кольору. Кріп промити, дрібно нарізати. Стиглі томати промити, натерти на грубій терці, покласти у емальовану низьку каструлю і уварювати до половини об’єму. Потім додати перець, тушковану з маслом моркву, обсмажену цибулю, зелень, оцет, червоний гіркий і духмяний перець, сіль і тушкувати все разом, помішуючи, 10 хвилин. Отриману масу ще гарячою викрасти в прогріті банки, накрити прокип’яченими бляшаними кришками, поставити в підігріту до 70оС воду і стерилізувати: півлітрові – 30, літрові – 40 хвилин. Після цього банки закатати і перевернути до гори дном для охолодження. 

2,5 кг перцю, 150 г моркви, по 1 кореню петрушки і пастернаку, 200 г рослинної олії, 250 г ріпчастої цибулі, 2 ст. ложки оцту, 200 г томатів, кріп, по 1 ч. ложці червоного гіркого і духмяного перцю, сіль.

Джерело: Огородник

Переглядів: 1241 | Додав: Адмін | Теги: перець, консервація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024