Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Січень » 13 » ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ СЛАВІТЕ!
20:10
ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ СЛАВІТЕ!
Різдвяне послання благочинного Носівського округу митрофорного протоіерея о.Михаїла 
ДОРОГІ НОСІВЧАНИ, БРАТИ І СЕСТРИ!
Ось уже понад двадцять століть у темряві цього світу ясно світить Світло Христової істини, яке прийшло на землю в день Різдва Христового. І з того часу до нині кличе нас Господь від земної суєти до вічного життя з Богом, від землі до неба, від темряви невірства до євангельської істини, від безбожної ненависті до християнської любові. Для тих, хто всім серцем прийняв істину євангельського слова, відкривається невичерпне джерело Божої любові та сили. Нині «возсия мирови свет Разума» — Христос Спаситель, Який освітлює серця всіх тих, хто вірить у Нього — Сина Божого Господа нашого Іісуса Христа. Бо Іісус Христос дає можливість кожному із нас відновити в собі образ і подобу Божу, щоб бути нам досконалими, як «досконалий Отець наш Небесний» (Мф.5, 48). Хіба є ще щось більше за цей дар Божий?! Бог хоче, щоб кожна людина через Іісуса Христа стала досконалою і спаслася. І це велика радість — Бог на землі, а людина на небі, ангели співслужать людині, люди під захистом ангелів звершують добрими ділами і жертовною любов’ю своє спасіння. Святкуючи Різдво Христове, ми усвідомлюємо величне чудо Боговтілення «Це велика тайна: Бог явився у плоті» (1Тим. 3, 16). Син Божий зійшов на землю, щоб удосконалити рід людський Своїм євангелієм та любов’ю. І тому всі наші думки у ці дні звернуті до Богонемовляти Христа, і ми промовляємо словами церковної пісні: «Що тобі принесемо, Христе, Ти явився на землі, як Людина, нас ради?». Небо принесло Йому в дар зірку, земля — вертеп, пустеля — ясла, волхви — дари, пастухи — поклін та чудо віри, Ангели — пісню, а людський рід подарував Творцю Пречисту Діву Марію, руки якої колисали Того, Хто весь світ тримає Своїми руками.І немає слів, щоб описати ту радість і благоговіння, з яким вся Вселенна схиляється нині над яслами, в яких лежить Христос Богонемовля. А тому всі ми у ці святкові та радісні дні Різдва Христового з великою вірою і любов’ю приймімо у ясла наших сердець Вседержителя — Владику Життя в образі Богонемовляти Іісуса. Вдягнімось в любов, яка є сукупністю досконалості, і хай панує в серцях наших мир Божий» (Кол.3, 14-15). 
Дорогі брати і сестри, повертаючи свої духовні очі до священних і дорогих для наших християнських сердець подій Різдвяної ночі, пам’ятаймо, що вже збулась одна обітниця, яку Бог промовив через старозавітного пророка Ісаю: «Ось Діва в утробі зачне, і народить Сина» (Іс. 7, 14). Вже перший прихід Сина Божого був, це сповнилось понад дві тисячі років тому в іудейському місті Віфлеємі. Христос Спаситель прийшов на землю, щоб спасти Своє творіння — людину. Збудеться й інша обітниця, яку Бог сказав через новозавітних пророків — апостолів: «Прийде Син Людський у славі Отця Свого з Ангелами Своїми і тоді воздасть кожному по ділах його» (Мф.16, 27). Отож, не витрачаймо даремно свій час, не марнуймо дорогоцінні дні нашого життя в пошуках тлінних благ, тимчасових скарбів та земного раю, бо немає щастя без Бога! Справжнє щастя — це життя з Богом, життя у створеній Ним Церкві, а істинне та вічне багатство — це любов, добрі діла та справи милосердя. Нам сьогодні не потрібно шукати дороги до Бога, як колись її шукали мудреці зі сходу. Вона нам відома, її вказав Сам Христос Спаситель: «Я є путь і істина і життя» (Ін.14,6). Волхви з далекого сходу йшли за зіркою, і їхній шлях був довгий і трудний, але вони йшли терпеливо, долаючи всілякі перешкоди та негаразди, аж поки знайшли Богодитятко Іісуса. Знайшовши Його, вони вклонилися і принесли дорогоцінні дари. Тому і до нашого спасіння веде та вузька і терниста стежина, якою віруючі люди всього світу ідуть до Бога, долаючи різноманітні перешкоди і труднощі. І по-справжньому щасливі ті християни, які, пройшовши земне життя, можуть принести Христу Спасителю свої дари доброчинності, а у відповідь почути слова: «Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу» (Мф.25, 34). 
Перебуваючи у радості різдвяних свят, вітаю вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом Христовим та Новим роком! Молитовно бажаю усім вам, щоб Христос Спаситель дарував вам і вашим близьким щасливі літа в доброму здоров’ї, мир духовний та злагоду в родинах, спасіння вашим душам та всесильну Божу поміч у добрих справах. Терпінням, любов’ю та добрими ділами допомагаймо один одному та підтримуймо серед нас те благочестя православної віри, яке мали наші діди і прадіди. Хай Ангельська пісня, яку співали у ніч Різдва Христового, проникає всюди, де славиться Ім’я Христове, а голоси віруючих людей хай зливаються в одну могутню молитву християнської любові, миру, братерства та злагоди і хай лине ця священна пісня услід за Ангелами Божими, до Престолу Божого як молитва вдячності Богонемовляті Христу за священну справу дарованого нам спасіння. Веселих і радісних Різдвяних свят усім нам та щасливого Нового року!
ХРИСТОС З НЕБЕС —
 ЗУСТРІЧАЙТЕ! 

«Носівські вісті» №2(9178)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 633 | Додав: Адмін | Теги: привітання, Різдво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024