Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Вересень » 19 » Готуємо страви з грибів
14:57
Готуємо страви з грибів
Схоже, встановлюється справжня грибна погода: тепло, дощить, а вдосвіта ліси оповиті туманом. "Ой, як же хочеться по гриби!" — зітхають торговці на базарі. А що зітхати?! Трбеа брати в руки корзинку і — вперед! А ми пропонуємо кілька рецептів смачних грибних страв.

Смажені білі гриби
Для приготування потрібно: гриби свіжі - 500г; цибуля ріпчаста - 1 головка; борошно - 1 / 2 склянки; олія рослинна - 1 ст.л.; сметана - 1 / 2 склянки; сіль - за смаком.
Приготування: 
Почищені капелюшки білих грибів промити, крупно нарізати і варити близько 5 хвилин у підсоленій воді. Вибрати гриби шумівкою і дати воді стекти. Потім запанірувати в борошні кожен шматочок гриба і обсмажити на олії до утворення рум'яної скоринки. Цибулю порізати кільцями, обсмажити на маслі і додати гриби. Все залити сметаною і довести до кипіння. При подачі до столу полити розтопленим маслом. Як гарнір подають картопляне пюре або смажену картоплю.

Білі гриби з цибульною підливкою 
Для приготуваня потрібно: 
• гриби свіжі - 5 шт. 
• цибуля ріпчаста - 1 цибулина 
• олія рослинна - 1 ст.л. 
• сметана - 1 склянка 
• сіль - за смаком

Приготування: капелюшки молодих грибів очистити, вимити. Підсушити і обсмажувати, часто перемішуючи, близько 15 хвилин на рослинній олії. Приправити сіллю. Після цього поставити їх у нежару духовку. Цибулю дрібно порізати, покласти в сковороду з розігрітим маслом, посолити і тушкувати до м'якості. Потім влити сметану і прокип'ятити. Отриманою підливою.

Гриби, запечені у сметанному соусі 
Для приготування потрібно: 
• гриби свіжі, сушені (печериці або сморчки) - 100г 
• масло вершкове - 1 ст.л. 
• соус сметанний - 2-3 ст.л. 
• сир - 1 ч.л

Приготування. Гриби почистити, нарізати, обсмажити, заправити сметанним соусом, довести до кипіння, після чого викласти їх на порційні сковорідки, посипати тертим сиром, збризнути олією і запекти до утворення золотистої скоринки. 

Гриби з цибулею і часником
Для приготування потрібно: 
• гриби свіжі - 1 кг 
• цибуля ріпчаста - 1 / 2 головки 
• масло вершкове - 2 ст.л. 
• масло рослинне (краще оливкова) - 3 ст.л. 
• часник - 3 зубчики 
• лимон - 2 шт. 
• сіль, зелень петрушки або кропу - за смаком

Приготування. Гриби почистити, промити й нарізати тонкими скибочками. Цибулю і часник дрібно нарізати і злегка обсмажити на вершковому маслі окремо від грибів. Додати свіжі гриби, влити сік 2-х лимонів, посолити, добре перемішати і смажити на сильному вогні до готовності. До столу подають гриби гарячими, прикрашеними дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Гриби тушковані з яблуками
Для приготування потрібно: 
• гриби свіжі (лисички, рижики) - 500г 
• масло вершкове - 120г 
• яблука кислих сортів - 4-5 шт. середнього розміру 
• борошно - 1-2 ст.л. 
• бульйон грибний - 1/2стакана 
• сметана - 1/2стакана 
• сіль, зелень кропу - за смаком

Приготування. 
Гриби почистити, капелюшки розрізають на 4 частини, ніжки нарізають тонкими кружальцями і опускають в жир. До напівм'який грибів додають нарізані часточками яблука (без насіння) і продовжують тушкувати ще кілька хвилин. Борошно змішують з холодним грибним бульйоном, додають до грибів і як слід проварюють. Потім гриби заливають сметаною, доводять до кипіння і заправляють. На гарнір найкраще подати відварну картоплю і салат з помідорів.

Смажені польові опеньки
Для приготування потрібно: 
• польові опеньки - 800г 
• червоний перець (стручок) - 2 шт. 
• цукіні (малі) - 2 шт. 
• цибуля ріпчаста - 1 шт. 
• оливкова олія - 6 ст.л. 
• вершкове масло - 2 ст.л. 
• овочевий бульйон (з кубиків або концентратів) - 150 мл 
• бальзамічний оцет - 2 ст.л. 
• цукор - 1 щіпка 
• сіль, мелений білий перець - за смаком

Приготування. Гриби очистити і нарізати невеликими шматочками. Стручки червоного перцю розрізати навпіл, вийняти серцевину з зернами, промити й нарізати смужками. Цукіні вимити, зрізати кінці і нарізати кільцями. Цибулину почистити і дрібно нарізати. Розігріти половину масла у великій сковороді. Половину грибів підсмажити на сковороді 3-5 хвилин, потім відставити. Точно так само підсмажити другу половину грибів у відповідній кількості олії. Всі гриби відставити в сковороді в бік. Вершкове масло розтопити в каструлі і тушкувати в ньому цибулю до прозорості. Потім додати овочевий бульйон і червоний стручковий перець і все тушкувати 4-5 хвилин. Додати цукіні і проварити ще 2-3 хвилини. Отриманий відвар змішати з грибами і додати за смаком оцет, цукор, сіль і перець. Якщо Ви хочете, щоб в страві було більше соусу, наприклад, для гарніру з рису або локшини, до грибів слід додати 200 г вершків, закип'ятити і змішати з іншими компонентами.

Джерело: tandir.org.ua
Переглядів: 1025 | Додав: Адмін | Теги: страви, гриби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024