Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 12 » ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ УКРАЇНИ 10 РОКІВ
15:15
ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ УКРАЇНИ 10 РОКІВ
Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині являється робочим органом виконавчої дирекції Фонду і обслуговує 5 адміністративно - територіальних одиниць, в т.ч. Носівський район. Очолює відділ у Носівському р-ні головний спеціаліст Кладинога Н.Б.
За 10 років існування Фонду в Носівському регіоні взято на облік 656 страхувальників, з них 338 - юридичних осіб, фізичних осіб 318 - підприємців, які використовують найману працю, надходження до Фонду за цей період склали 2,8 млн. грн.
Завданням страхування від нещасного випадку є: - проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, викликаним умовами праці;
відновлення здоров'я та працездатності потерпілих на виробництві; відшкодування шкоди, пов'язаної з втратою застрахованими особами заробітної плати або відповідної її частини під час виконання трудових обов'язків, надання їм соціальних послуг у зв'язку з ушкодженням здоров'я, а також у разі їх смерті здійснення страхових виплат непрацездатним членам їх сімей.
По Носівському району за 10 років існування Фонду зареєстровано 40 страхових випадків, з них 2 випадки із смертельними наслідками. Починаючи з 2006 року загальний рівень травматизму в регіоні скоротився з 13 випадків у 2005 році до 2 випадків у 2010 році.
Вагомий вклад в тенденцію його зменшення разом із спеціалістами з питань охорони праці підприємств, установ та організацій внесли працівники, які виконують обов'язки страхових експертів з охорони праці і здійснюють заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам на виробництві. Проведено більше 10 семінарів та нарад, здійснено біля 20 публікацій в засобах масової інформації, розповсюджено безкоштовно понад 30 тис. екземплярів друкованої продукції з питань охорони праці, попереджувальних знаків, інформаційних листків, пам'яток тощо. З початку існування Фонду проведено біля 200 перевірок стану профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах, під час яких виявлено більше 1,5 тис. порушень законодавства про охорону праці. За кошти Фонду було навчено близько 100 спеціалістів підприємств, які вирішують питання охорони праці. Працівники відділення регулярно виступають на навчаннях керівників та спеціалістів з питань охорони праці, розповсюджуються матеріали з питань охорони праці на підприємствах, надається допомога в опрацюванні нормативних документів та методична допомога роботодавцям з питань охорони праці.
Станом на початок 2011 року по Носівському району в робочому органі виконавчої дирекції Фонду в обліковується 102 особових справ потерпілих на виробництві та осіб, які мають на це право в разі смерті потерпілого. За 10 років особам та членам їх сімей призначено та здійснено страхових виплат на суму 1,84 млн. грн.
По Носівському району середньомісячний розмір страхової виплати на одного потерпілого (члена його сім'ї) зріс в порівнянні з 2001 роком майже в 3.5 рази.
На протязі 10 років в санаторіях оздоровлено інвалідів на суму 33.5 тис. грн. Витрати на стаціонарне лікування та відшкодування за придбані ліки для потерпілих та інвалідів склали - 54.2 тис. грн. Забезпечені автомобілями 3 інвалідів на суму близько 100.0 тис. грн.
У  відділенні створені належні умови праці,  організований та ведеться прийом потерпілих та роботодавців. Працівники відділення забезпечені комп'ютерною технікою,
забезпечено доступ до мережі Інтернету.
На превеликий жаль, в роботі відділення виконавчої дирекції Фонду є багато і не вирішених проблем. В штаті з початку діяльності і до цього часу відсутні посади страхових експертів, тобто тих працівників, які повинні займатися основним завданням Фонду - це профілактикою виробничого травматизму спільно з іншими органами та самими роботодавцями.
Складний фінансовий стан Фонду не дозволяє спрямовувати необхідну кількість коштів на виконання програм забезпечення безпечних умов праці та гігієни виробничого середовища, пропаганду та стимулювання створення безпечних умов праці. Але, незважаючи на це, та розуміючи важливість покладених на відділення функцій його працівники із великою відповідальністю відносяться до виконання завдань загальнообов'язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Н.Б. Кладинога, головний спеціаліст по Носівському району відділення виконавчої  дирекції Фонду в м. Ніжині

«Носівські вісті» №14(9190)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 608 | Додав: Адмін | Теги: соціальне страхування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024