Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Травень » 19 » ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ— ВЖЕ НЕ АКЦІЯ, А СПОСІБ ЖИТТЯ
22:08
ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ— ВЖЕ НЕ АКЦІЯ, А СПОСІБ ЖИТТЯ
Весна вже в зеніті. Але з її настанням головною турботою всіх нас було наведення ладу всюди: і в оселях, і дворах, на вулицях і кладовищах. Адже весна приносить не лише пробудження природи, а й цілий віночок пам’ятних, дорогих кожному свят, які традиційно відзначаємо не лише із світлими думками, щемом у серці, а й у чистоті.
 Цьогорічна акція «Чисте довкілля», розпочата ще задовго до офіційно проголошеної активістами по всьому району, переросла набагато минулорічну і за масштабами зробленого, і втіленими в життя задумами організаторів, які стали і учасниками, і дійовими особами, і контролерами зробленого. Всі керівники починаючи від районної влади, очільників самоврядних територій міста та сіл району,керівників установ та організацій, навчальних закладів тощо потужно підключилися до участі, намагаючись причепурити закріплені території якнайкраще. Та якщо для більшості колективів це, так би мовити, було звичним, то для багатьох новообраних сільських голів весняне прибирання стало справжнім випробуванням на міцність. Хоча, за словами голови райдержадміністрації Анатолія Красносільського, який вів черговий семінар для міського, сільських голів та секретарів, весняне прибирання—це найлегше у роботі органів виконавчої влади на місцях. Адже передусім це обов’язок кожного свідомого громадянина. Не можна виокремити якийсь один напрямок у благоустрої території. Керівник для того й обраний, щоб вміти знаходити правильні рішення на благо земляків, які висловили йому своє довір’я на виборах. За взірець у цьому стали вже досвідчені організатори життєдіяльності громад Лихачева та Хотинівки, де спостерігається не одноденний, а систематичний порядок всюди. І хоч робота не завершується весняним благоустроєм, а продовжується впродовж року, легше все ж підтримувати чистоту. 
У своїх доповідях перед присутніми заступники голови РДА М.М.Онищик, В.М.Броварець,А.Я.Журенко та заступник голови районної ради М.І.Хахуда наголошували, що зроблено справді багато, задіяно велику кількість людей, втім навіть за таких обставин з найбільшим лихом нашого району—сміттям, впоратись вдалося не всім.
 Серйозні питання виникали у перших керівників району до новообраних голів самоврядних територій. Зокрема, Плоского, Макіївки, Ганнівки, Калинівки, Софіївки, Тертишників. Разом з тим, хоч і важко порівнювати зусилля і об’єми зробленого у найбільших за територіальними межами Носівку, села Червоні Партизани та Мрин з такими населеними пунктами, як Іржавець, Держанівка, Козари, проте в останніх зуміли навести порядок. У місті також всі побачили позитивні зміни. Окрім ліквідації майже трьох десятків сміттєзвалищ, вирубки захаращених територій, місто зустріло Великодньо-травневі свята справді красивим, чистим і…з лавками для відпочинку у центрі міста та біля парку на які носівчани, вже, певно, й не сподівалися. У найбільших же селах зроблено також багато, але ж і роботи тут ще невпрогорт. Хоча лише за останні місяць-два у тих же Червоних Партизанах ліквідували сім сміттєзвалищ, проводиться заміна 500 м огорожі на кладовищі тощо. Мрин—велике і розгалуджене територіально село, проте всюди відчувається порядок. Разом з тим спільною бідою для всіх залишаються приміщення колишніх магазинів райспоживспілки, які на сьогодні залишаються за великим рахунком безгоспними. Та якщо це питання ставитиметься перед правлінням райспоживспілки, то всі решта—на відповідальності очільників сільських громад.
Зрештою, всі присутні винесли з семінару головну думку, що звучала з вуст перших керівників району: благоустрій міста чи села—справа не одноденна, не обмежується рамками акції. Вона є систематичною, важливою і обов’язковою для всіх. Бо для кожного з нас, незалежно від займаної посади і соціального статусу чисте довкілля має стати способом життя.
На семінарі також виступили спеціалісти районних служб,зокрема,О.Тараканова,О.Кононенко,С.Сещенко, О.Романець та А.Ляшенко, зупинившись на змінах та нововведеннях, важливих моментах безпосередньої співпраці з головами та секретарями міської та сільських рад.
Н.КАЛЮЖНА

Переглядів: 501 | Додав: Адмін | Теги: семінар, акція, чисте довкілля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024