Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Грудень » 18 » Благовісницею добра і щастя відтепер для шляхіллічівців стане великомучениця Катерина
17:24
Благовісницею добра і щастя відтепер для шляхіллічівців стане великомучениця Катерина
У селі Шлях Ілліча, як і в населених пунктах сільради, з часу свого народження не було Божого храму. Не одне покоління місцевих жителів виросло в безвір’ї. Та, що говорити про одне село, якщо в багатьох інших, навіть, там, де були, їх поруйнували в атеїстичному запалі, не поспішали повертати борги. Схаменулися нескоро, збагнувши, що глум над вірою, людськими душами вже дорого обійшовся суспільству, яке дійшло до крайньої межі втрат духовних цінностей, коли разом із християнськими принципами моралі позбулися найзагальніших людських…
 Ми вже кілька десятиліть повертаємо задавнені й сьогочасні борги Святій Церкві. Будуємо храми, освячуючи дорогу до них вірянам. Та чи скоро душі людські засяють собрами, розквітнуть у них любов і доброта, утвердиться відмова від жадібності і лукавства, заздрощів, якими світ наразі переповнений по вінця? 
 Та все ж утішає, що нарешті рушили цією дорогою. Уже в нову добу українського відродження одна за одною відбудовуються, споруджуються й у нас на Носівщині церкви. Щедрим на такі події став нинішній рік, який приніс благовіст у кілька сіл. Ось і щойно, буквально вслід за освяченням престолу церкви в честь ікони Казанської Божої Матері в Коломійцівці, урочисте й пам’ятне свято завітало в Шлях Ілліча. Тут, на подвір’ї колишнього дитсадочка, викупив приміщення, а затим і посприяв коштами на його прекрасне облаштування депутат обласної ради, директор ТОВ «Нива-2008» Григорій Супрун. Він -- людина з щирою вірою в Бога і керівник з талантом від Творця -- і до цього допомагав храмам навколишніх сіл, ділився з громадами добробутом власним і агрофірми, не стояв обіч вирішення соціальних проблем. Справою життя стало для нього відродження духовності в цьому невеличкому селі. 
 І ось милою весняною ластівочкою розкрилилась у злеті ця зовні невеличка скромна обитель, а всередині -- справжнє свято для відпочинку душі, духовної наснаги. Напевне, в цих, нині розписаних під духовні образи стінах залишився й ожив дух дитячих негрішних душ.
 14 листопада, в день пам’яті безсрібників і чудотворців Кузьми і Дем’яна, Преосвященний єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней освятив церкву із іменем святої великомучениці Катерини, попередивши шановане людьми грудневе свято. Владика звершив першу Божественну літургію, благословивши храм на довге життя, висловивши сподівання, що відтепер благовісницею добра і щастя для шляхіллічівців, жителів навколишніх сіл великомучениця Катерина. ПАм’ятна, хвилююча подія зворушила до глибини серця присутніх на святі сільчан і гостей, які одностайно пораділи за високу оцінку заслуг перед церквою і доброчинства перед людьми будівничого храму Григорія Супруна -- нагородження з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира орденом преподобних Антонія і Феодосія Печерськиз ІІ ступеня. Вручаючи нагороду, Владика Іриней щиро подякував йому за благодійництво, яке разом із православною вірою, культурою, шануванням обов’язку і покликання людини в житті відроджується також на нашій землі. Це теж добрий знак часу. Григорію Супруну щиро дякували сільчани, колеги-керівники району Анатолій Красносільський та Микола Васюк, міський голова Іван Пугач, які разом із вірянами й священиками Ніжинської єпархії, Носівського округу на чолі з благочинним митрофорним протоєреєм о. Михаїлом розділили пам’ятне свято шляхіллічівців і вдячну радість мецената. Григорій Супрун зробив подарунок церкві -- ікону Матері Божої, привезену із Святої Землі.
 Іще один храм, двадцятий уже на Носівщині. Сподіваємось, будуть і наступні. Адже не перевелись добротворці на нашій землі. Дякуючи Богові й людям, які будівничими йдуть життям.
О. НЕСТЕРЕНКО.

«Носівські вісті» №50(9226)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 511 | Додав: Адмін | Теги: храм, великомучениця Катерина, Шлях Ілліча | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024