Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 12 » БІДА ВІД ВОГНЮ В ЛІСІ
15:22
БІДА ВІД ВОГНЮ В ЛІСІ
Найстрашніший ворог лісу - пожежі, бо у вогні згорає та пошкоджується багато цінної деревини. Навіть від незначної низової пожежі від кинутого недопалка чи сірника гинуть молоді насадження та памолодь деревних порід. Якщо заходи по гасінню пожежі запізнюються, вогонь розповсюджується на великі площі і нищиться не лише ліс, а й розташовані поблизу будівлі, поля.
Третина масивів ДП «Ніжинський лісгосп» -- соснові насадження різного віку, які особливо небезпечні у пожежному відношенні. Щоб заступити шлях вогню, лісівники проводять відповідну профілактичну роботу, створюють мінералізовані полоси, очищують ліс від порубкових залишків, ремонтують лісові дороги, встановлюють попереджувальні шлагбауми, перекривають непланові дороги в лісі. Але всі ці заходи будуть успішними лише тоді, коли всі, хто працює чи відпочиває в лісі, будуть дотримуватися обережності з вогнем. В першу чергу треба пам'ятати, що в пожежонебезпечний період розпалювання вогнищ у лісових масивах категорично забороняється. Особливо небезпечне вогнище в жарку суху погоду. Якщо умови погоди дозволяють розпалювати вогнище, то потрібно робити це на спеціально відведених місцях, або відповідно розчистити місце, обкопати його шириною не менше півметра, на віддалі метра від вогню. Перед тим, як залишити місце відпочинку, вогнище залити водою, засипати ґрунтом.
Не можна залишати просочений маслом, бензином матеріал, заправляти в лісі автомототранспорт при робочому двигуні, користуватись відкритим вогнем поблизу тракторів і автомашин. Також категорично заборонено випалювання трави на луках та полях, які прилягають до лісових масивів, а також на болотах і лісових галявинах. На жаль, дуже часто цими правилами нехтують школярі та молодь. Саме тому керівники шкіл району, міста не повинні допустити неорганізованого перебування дітей в лісі, без нагляду дорослих. Винні особи в порушенні правил пожежної безпеки в лісах можуть бути оштрафовані відповідно до ст..77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а при виникненні пожежі - повністю відшкодувати нанесені лісовому господарству збитки.
О.ОПЄНКО, інженер охорони та захисту лісу Ніжинського лісгоспу.

«Носівські вісті» №14(9190)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 632 | Додав: Адмін | Теги: ліс, Правила, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024