Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Квітень » 27 » Безпечність фармринку
12:44
Безпечність фармринку
Взятись за перо мене попрохали працівники підвідомчої мені аптечної мережі, які часто й густо стикаються з підозрілим питанням покупця: «А чи не підробка -- ці ліки?» Слушно, що таке запитання звучить трохи образливо для провізора чи фармацевта, який займається реалізацією медпрепаратів і якому відома вся, так би мовити, «кухня» цієї справи, але цілком можна зрозуміти й пересічного громадянина, який його задає. Адже той потік інформації, що йде по телебаченню з приводу якості ліків, продуктів харчування та інших товарів споживання, наводить на сумні роздуми, як взагалі жити чи, вірніше, виживати в умовах, що склались.
 На захист фармринку можу сказати передусім те, що він регламентується чіткими правилами ліцензійних умов по видах діяльності. Що це таке -- спробую пояснити в доступній формі. Існує певний порядок як виготовлення, так і кінцевої реалізації медикаментів. Всі суб’єкти господарювання, які займаються вищезгаданими видами діяльності, здійснюють у відповідності з жорстко установленими чіткими правилами, які називаються «Ліцензійні умови».
 В нашому випадку ліцензійні умови роздрібної реалізації медичних препаратів та виробів медичного призначення передбачають ряд умов, починаючи з відповідності матеріально-технічної бази, санітарного стану, кваліфікаційного рівня персоналу, умов доставки, прийому та зберігання товару до його реалізації кінцевому споживачу. В кожній аптеці призначається уповноважена особа, яка ідентифікує отриманий від постачальника товар на відповідність даним сертифікату якості по кожній отриманій серії. Це, як правило, завідуючий чи провізор. Він же відповідає й за термін придатності препарату. І лише після цієї ретельної перевірки товар надходить то торговельної зали аптечних закладів. Крім того, в кожному регіоні (області) діє державна лікінспекція, яка систематично повідомляє по електронній пошті про виявлені підозри за певними показниками серії медтовару. Виконання ліцензійних умов контролюється відповідними державними органами, незалежно від форм власності і суб’єкта господарювання: чи то комунальне підприємство «Ліки України», чи приватне, як у нашому випадку. Оптові постачальники також для всіх єдині, так що сумніватись на предмет якості медпрепаратів можна, якщо я вас не зуміла запевнити в їх надійності в кожній аптеці будь-якого суб’єкту господарювання, бо система єдина для всіх. Хочу запевнити наших споживачів, що ми робимо все, що від нас залежить, щоб ліки, які ви придбали, відповідали всім нормам безпеки. А ще хочу порадити, щоб споживачі краще вивчали ціни, бо тут різниця може бути суттєвою. Бажаю всім міцного здоров’я, а коли ви все ж захворіли, ми завжди прийдемо вам на допомогу.
 З повагою -- ФО-П ЛІНА БАЛАЄВА.

«Носівські вісті» №16(9192)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 591 | Додав: Адмін | Теги: підробка, аптека, ліки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024