Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Листопад » 6 » 6 листопада – Міжнародний день чоловіків.
16:27
6 листопада – Міжнародний день чоловіків.
Якщо уважно придивитися до статистики, виходить, що цей день слід відзначати з більшим розмахом, аніж 8 Березня, оскільки в нашій країні представників сильної статі явно бракує. За даними Держкомстату України, дефіцит чоловіків в Україні становить майже 3,6 млн. осіб.

Керівник і глава сім’ї

З легкої руки Михайла Горбачова було покінчено з чоловічою дискримінацією, і світова громадськість почала відзначати Всесвітній день чоловіків кожної першої суботи листопада. Ініціативу колишнього президента СРСР підтримала низка міжнародних організацій, і ось тепер, як подарунка, чоловіки чекають у цей день, насамперед, жіночої уваги.

І ця увага буде забезпечена. Вже хоча б тому, що з майже 46 млн. постійного населення країни близько 25 млн. осіб – це жінки, і трохи більш як 21 млн. – чоловіки. За даними Держкомстату України, чоловіків віком до 30 років налічується в країні близько 8,6 млн. (жінок – 8,2 млн.), від 30 до 60 років - 9,2 млн. (жінок – 10,4 млн.), від 60 до 99 років – 3,3 млн. (жінок – 6 млн.).

Переважно українські чоловіки проживають у містах (понад 14 млн.). І навіть у благодатному Криму чоловіків набагато менше, ніж жінок: на 1000 кримчанок припадає лише 844 кримчанина. Наймолодші чоловіки живуть у Закарпатській області, де їх середній вік становить 34,3 року (середній вік жінок – 38 років), а в Чернігівській області зафіксований найвищий середній вік чоловіків – 39,2 року (жінок – 45,7 року). У столиці України середній вік чоловіків – 36,5 років, жінок – 40,4 років.

І хоча багатьом жінкам здається, що працюють вони набагато більше за чоловіків, але статистика говорить про інше: у країні працюючих чоловіків більше, ніж працюючих жінок. За даними Держкомстату України на 1 січня 2009 року, кількість працездатних чоловіків в країні налічувалася 14,3 млн. (жінок – 13,5 млн). Середній вік працездатного українця – 37,3 року, жінок – 42,5 року.

Керують у нашій країні в основному теж чоловіки. Згідно з даними досліджень, проведених брюссельським центром Вluesteps, чоловіки приблизно втричі частіше обіймають керівні пости, ніж жінки, і це – світова тенденція. За спостереженнями рекрутингової компанії HRC Talents, серед вітчизняних топ-менеджерів у всіх сферах українського бізнесу – теж суцільно чоловіки.

Як правило, українські чоловіки – люди сімейні. Згідно з опитуванням громадян дітородного віку (до 50 років), проведеним Інститутом демографії і соціальних досліджень ім. М.В. Птухи, 95% українців мають родину. 50% респондентів стверджують, що глава їхньої сім'ї, годувальник – чоловік. Понад 40% опитаних зазначають, що дружина і чоловік усе вирішують разом, вони - два рівноцінні годувальники. Але навіть у тій родині, де глава – чоловік, вже немає жорсткої системи лідерства, патріархальних засад, як це було раніше. Близько 8% респондентів визнають, що глава сім'ї – жінка.

Неспортивне створіння

Українці дуже мало займаються фізкультурою і спортом, натомість сексом – 108 разів на рік, про що свідчать дослідження компанії Durex. Для порівняння: середньосвітовий показник становить 103 рази, а рекордсменами є греки - близько 138 разів на рік. За даними компанії Bayer Scherin Pharma, українські чоловіки, що здолали 30-річний рубіж, кохаються від 4 до 18 годин на рік. Сексологи говорять про те, що тривалість статевого акту українців після 30-ти становить від 2 до 10 хвилин і повторюється в середньому двічі на тиждень. Тож показники українських чоловіків перевищують показники західних ровесників удвічі.

До того ж, за даними Медико-демографічного дослідження України 2007 року, чоловікам більшою мірою властива ризикована сексуальна поведінка. Згідно з дослідженням, протягом року ризикований статевий акт мали 22% жінок і 43% чоловіків репродуктивного віку. Для респондентів 15-24 років ризик виявився ще вищим: у сексуальних стосунках з високим ступенем ризику перебували 46% жінок і 85% чоловіків.

Українські чоловіки в принципі більше ризикують. І в підсумку майже в п'ять разів частіше за своїх ровесників-європейців гинуть унаслідок зловживання алкоголем, травм, нещасних випадків. Зокрема, показник алкогольних отруєнь в Україні відрізняється від показника в ЄС більш ніж у 32 рази. В сукупності з неприродних причин щороку помирає понад 70 тисяч представників сильної статі України.

Вимираючий вид

Загалом українські чоловіки живуть менше за всіх у Європі. Як пояснює Ела Лібанова, директор Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України: «Передчасна смертність серед чоловіків працездатного віку в Україні в 3-4 рази вища, ніж в країнах ЄС». Сумно, але у віці 40 - 60 років помирають 22% українських чоловіків. Сьогодні українці віком 15 - 60 років помирають у 3,3 разу частіше, ніж, наприклад, їхні австрійські ровесники.

У віковій групі від 40 до 49 років чоловіки вмирають у 3,5 разу частіше, ніж жінки. Така надсмертність чоловіків характерна тільки для кількох пострадянських країн. Це і зумовлює більш ніж 10-річну різницю в тривалості життя чоловіків і жінок: середня тривалість життя українських чоловіків становить 62 роки, жінок – 74.

Сильна стать виявляється слабкою з багатьох причин. Одна з них – нездоровий спосіб життя. В Україні палять більше половини дорослих чоловіків, серед ін'єкційних наркоманів і хронічних алкоголіків переважає сильна стать. Понад 30% українських чоловіків мають зайву вагу і ожиріння (проблеми з вагою спостерігаються у 40% жінок).

До того ж чоловіки звертаються по медичну допомогу значно рідше за жінок. Який підсумок? Українські чоловіки майже в п'ять разів частіше передчасно помирають від хвороб системи кровообігу, ніж європейці. У віці від 25 до 64 років чоловіки захворюють на рак удвічі частіше, ніж жінки. Рівні передчасної смертності від усіх інфекційних захворювань в Україні перевищують показники ЄС майже вдесятеро, причому понад 4/5 померлих становлять чоловіки.

Проте є й добра новина. Смертність чоловіків вища протягом усього працездатного віку і починає зменшуватися лише на п'ятому десятку. Чоловіки, що пережили 60-річний рубіж, вже мають практично рівні з ровесницями можливості дожити до похилого віку.

Переглядів: 792 | Додав: Адмін | Теги: свято, чоловіки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024