Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Грудень » 18
Резолюцією, прийнятою економічною  і соціальною радою ООН було проголошено наступний раунд переписів населення і Україна висловили  намір взяти у них участь. Загальна мета проведення переписів населення у будь-якій країні світу однакова і полягає в отриманні даних  про чисельність, склад і розміщення населення.  Метою його проведення є одержання об’єктивної інформації про зміни, що відбулися в соціально-економічному житті та устрої держави з часу попереднього перепису, створення інформаційної бази демографічних та соціально-економічних даних щодо чисельності населення. Його розподілу за статтю та вік5ом, національного, мовного, сімейного складу, громадянства, рівня освіти, джерел засобів існування, зайнятості, міграційної активності, житлових умов населення в країні та її регіонах.
  Носівський район ... Читати далі »
Просмотров: 559 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

На виконання вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про рослинний світ», з метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень у передноворічний період 2012 року, Держекоінспекція в Чернігівській області розпочинає операцію «Новорічна ялинка».
Для попередження порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок в містах і районах області діятимуть створені рейдові групи з державних інспекторів охорони навколишнього природного середовища, представників органів внутрішніх справ, громадських організацій та засобів масової інформації.
У передноворічний період проводитимуться перевірки здійснення лісовою охороною заходів щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, у першу чергу селекц ... Читати далі »
Просмотров: 614 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

Четвертого грудня в Носівському спорткомплексі ДЮСШ відбувся шаховий турнір пам’яті П. С. Кононенка. В турнірі взяли участь шахісти Носівського і Бобровицького районів по п’ять чоловік у команді. 
 Перемогли господарі, шахісти-носівчани з рахунком 17:8. А ось у особистому заліку лідером став шахіст із Бобровиці В’ячеслав Синиця. НА другому-третьому місцях -- Анатолій Медвідь та Анатолій Андрушко. Четвертий успішний результат також за носівчанином Олексієм Ретізником. 
 До речі, Петро Семенович (20.02.1926--19.11.2003) був палким прихильником шахів. Він - учасник Великої вітчизняної війни, талановитий організатор сільськогосподарського виробництва, 30 років очолював лихачівський колгосп «Маяк». За цей час село Лихачів стало одним з найкращих по соціальному розвитку в ... Читати далі »
Просмотров: 502 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

Нотатки з колегії райдержадміністрації
У нашого покоління були таки і справжні вчителі й не менш сприятлива суспільна атмосфера, що фізкультура і спорт займали особливе місце в житті. Ранкова гімнастика в шість п’ятнадцять піднімала з ліжка навіть ледачих, були фізкультпаузи на виробництві, не говорячи про наповнені енергією уроки фізкультури в школі, середніх і вищих навчальних закладах. У масовий похід за фізичним гартом, вважай, здоров’ям, нас таки ставила державна політика, в основі якої, власне, й була ця від середньовіччя виправдана істина: «В здоровому тілі -- здоровий дух».
 Непросто відповісти на питання, чому за короткий час від масового захоплення фізкультурою і спортом суспільство помітно втратило загальний інтерес, а з цим у підсумку невдячні плоди для здоров’я ... Читати далі »
Просмотров: 1001 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

На порозі Новий рік. На святкову вечерю кожна господиня пригодує традиційні та найулюбленіші страви всієї родини. А ще на столі мусять бути й традиційні новорічні напої. А який Новий рік без шампанського! Мало хто знає, про легенду його створення та секрет такого неймовірного успіху серед жителів усього світу.
Слід почати з того, що напої, на етикетках яких написано «шампанське», (найпопулярнішим є «Советское шампанское») і коштують дешевше за півтисячі гривень по правилам називають ігристими винами. А справжнім шампанським є напій, що виготовляють у Франції в долині Шампань.
Для багатьох шампанське — це символ веселощів і життєрадісності, грандіозного урочистого дійства і аристократичності, таємного побачення і любовних утіх. 
Часто можна поч ... Читати далі »
Просмотров: 639 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

Під такою назвою у Всесвітній день толерантності учні-десятикласники Мринської ЗОШ І-ІІІ ступенів зі своїм класним керівником Любов Миколаївною Мироненко та представниками Корпусу Миру провели цікаву годину спілкування з елементами тренінгу. Учні розкрили значення слова «толерантний» теоретично, а найцікавіше було, коли це демонстрували на практиці, виконуючи різні практичні завдання, наприклад: «Чим ми схожі», «Знайди вірне рішення», «Чи завжди я толерантний» та інші. Не були осторонь і представники Корпусу Миру, бо разом зі своїм перекладачем вони розкривали значення цього слова, наводили конкретні приклади з приводу цієї теми. Свої роздуми про толерантність демонстрували і учні дев'ятого та одинадцятого класів , які були запрошені на цю годину спілкування. Учень10 класу Талалаєвський Павло запропонував присутнім «Пам'ятку-пораду», яка допоможе кожному бути тол ... Читати далі »
Просмотров: 1297 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

У селі Шлях Ілліча, як і в населених пунктах сільради, з часу свого народження не було Божого храму. Не одне покоління місцевих жителів виросло в безвір’ї. Та, що говорити про одне село, якщо в багатьох інших, навіть, там, де були, їх поруйнували в атеїстичному запалі, не поспішали повертати борги. Схаменулися нескоро, збагнувши, що глум над вірою, людськими душами вже дорого обійшовся суспільству, яке дійшло до крайньої межі втрат духовних цінностей, коли разом із християнськими принципами моралі позбулися найзагальніших людських…
 Ми вже кілька десятиліть повертаємо задавнені й сьогочасні борги Святій Церкві. Будуємо храми, освячуючи дорогу до них вірянам. Та чи скоро душі людські засяють собрами, розквітнуть у них любов і доброта, утвердиться відмова від жадібності і лукавства, заздрощів, якими світ наразі переповнен ... Читати далі »
Просмотров: 511 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

Мені вже за 70. Самі розумієте, скільки складних випробувань випали на долю нашого покоління. Голод, окупаційні поневіряння. Голод для таких, як я, був не 33-го, голод у війну й після -- у 1947 році. Як хотілось хліба, сидівши за партою без жодної книги й зошита. Старші за таких, як я, були всі на відпрацюванні будівництва народного господарства, своїх населених пунктів. Й завжди з нами поруч крокувала рідна районка, розповідаючи про трудові перемоги та звершення своїх земляків, знайомила з усіма найважливішими подіями, котрі відбувалися на той час в нашій країні.
 Звичайно, життя не стоїть на місці. На зміну нам, ветеранам, приходять молоді, енергійні люди, котрі творять нові матеріальні блага, будують нове прийдешнє. А ось наша рідна районка залишається все такою ж людяною, близькою серцю кожного зі своїх читачів. А щ ... Читати далі »
Просмотров: 581 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

З початку вересня у мешканців області й, зокрема, нашого району є можливість звернутися з питань  діяльності органів місцевої влади, державних установ та організацій у вирішенні проблем, котрі їх найбільше хвилюють на телефонну «гарячу лінію» голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка. Адже оперативне та позитивне вирішення проблемних питань під час звернень громадян є одним з пріоритетних завдань у діяльності органів влади, що сприяє росту довіри  громадян. Так, за цей час на прямому телефонному зв’язку з очільником області побувало й шістнадцять мешканців нашого району. Всі проблемні питання, переважно соціального захисту мешканців району, було розглянуто та по можливості оперативно вирішено, людям надано необхідну консультативну та роз’яснювальну допомогу. Так, телефонний зв’язок відновлено жителю Макіївки Б.Батрак, елек ... Читати далі »
Просмотров: 559 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

І у нас живуть знаменитості
  Непримітному будиночку у Софіївці на Комсомольській вулиці  довелося стати головним епіцентром подій всеукраїнського масштабу. Бо саме сюди уже два роки приїздить на дачу переможець третього сезону шоу «Україна має талант» двадцятичотирирічний  ілюзіоніст Віталій Лузкарь. Цей будинок хлопець купив для своїх батьків. Хоч юний талант і живе в Києві, але раз чи два на місяць він приїздить у Софіївку, щоб відпочити від гастролей, концертів та метушливого міського життя.
   Місцина справді приваблює своєю природою, затишною атмосферою — яка спияє розвитку  справжніх талантів. 
   Всю інтригу позасценічного життя свого сина і те, що ж для нього значить цей будинок, нам відкр ... Читати далі »
Просмотров: 668 | Добавил: Адмін | Дата: 18.12.2011 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024