Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2008 » Листопад » 13 » Десь загубилася субвенція...
18:07
Десь загубилася субвенція...

Бобровицький район Чернігівщини - єдиний в області, де газифікація населених пунктів підходить до завершення.

Ввести в експлуатацію останній підвідний газопровід Гаврилівка - Українка - Запоріжжя тут планували у поточному році. Труби від села до села і по вулицях проклали, та довести справу до кінця й запалити в оселях блакитний вогник не змогли.

Як пояснив в.о. голови Бобровицької райдержадміністрації Микола Супрун, причиною невиконання наміченого стало виключення, з незрозумілих причин, даного газопроводу з переліку об’єктів фінансування за кошти державної субвенції. Причому в облдержадміністрації цей об’єкт, після проходження всіх необхідних процедур, був погоджений і затверджений.

У Гаврилівській сільраді 540 тис. грн. субвенції чекали у ІІ півріччі зі сподіванням вчасно розплатитися з підрядниками за виконані роботи.

Та не так сталося, як гадалося. І все б нічого - адже субвенцію можуть дати й наступного року, але має місце один прикрий факт.

Частина мешканців 172 будинків у трьох селах - Гаврилівці, Українці та Запоріжжі, які за власні кошти підводили газ до осель, купували й встановлювали котли, зруйнували своє пічне опалення. Штовхнула їх на це упевненість, що до зими газ підключать (адже практично все готове), а тепер вони залишились біля розбитого корита.

Газифікацією сіл Боборовицького району місцеве керівництво посилено зайнялося з 2005 року. Саме тоді тут була прийнята програма "Оздоровлення населених пунктів", розрахована на три роки. Розробляючи її, керівництво виходило з необхідності розв’язання цілого спектру соціально-економічних проблем, що б дозволило підвищити рівень життя людей і зупинити процес виїзду молоді за межі району.

До початку реалізації програми, за словами М. Супруна, в Бобровицькому районі було газифіковано всього 10 населених пунктів і прокладено 262 км газових мереж. За три останніх роки газ провели ще у 30 сіл, кілометраж газопроводів збільшили на 903 км. Левову частку коштів у газифікацію - 80% - інвестувало населення.

Газифікацію житла, шкіл, ФАПів, будинків культури, інших соціальних об’єктів передбачав лише один пункт програми "Оздоровлення населених пунктів". Відповідно до інших, в районі введено в експлуатацію кілька шкіл, відкрито 2 дитсадки і 2 пункти швидкої медичної допомоги в найбільших селах, відремонтовано будинки культури, оновлено покриття 60 із 75 км доріг, які на час прийняття програми потребували капітального ремонту. Також у райцентрі реконструйовано водогін.

Це неповний перелік робіт, виконаних за останні роки у районі. А задуми - іще більші. І пов’язані вони з тим, що 4,5 тисячі працездатного населення Бобровицького району їздить на роботу до Києва. Щоб полегшити людям життя та й збільшити надходження до місцевого бюджету, хочеться керівництву відновити роботу Бобровицького хлібозаводу, збудувати й запустити підприємство з виробництва будматеріалів.

А тут - криза та інші негаразди. Зокрема, ускладнення процедури відведення земельних ділянок під будівництво загнало інвестора, що займається заводом будматеріалів, у глухий кут. Може статися, що земельну ділянку він чекатиме два роки, а грошей у проектування та отримання різних дозволів уже вкладено чимало.

Переноситься з року в рік і здача в експлуатацію 171-квартирного житлового будинку. Його теж будують у Бобровиці для молодих сімей. Нині роботи зупинились на рівні останнього, 5-го поверху, а термін здачі буднику перенесли на І квартал 2009 р.

Втім, усі кризи й неприємності, вважає Микола Супрун, явища тимчасові, і Бобровицький район невдовзі обов’язково розквітне і омолодиться.

 

Наталія ПОТАПЧУК

 

Джерело: http://val.ua/region/194321.html

Переглядів: 751 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024