Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Кінець газифікації - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Поговоримо відверто » Житлово-комунальне господарство » Кінець газифікації
Кінець газифікації
АдмінДата: Четвер, 23.10.2008, 23:12 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
Проаналізувавши перспективу впровадження енергозберігаючих заходів, районна державна адміністрація вважає, що в зв’язку з різким подорожчанням імпортованих вуглеводнів, є два шляхи забезпечення споживачів енергоресурсам:
1. Місцеві види палива.
2. Відновлювані джерела енергії.
Крім того, вкрай важливим є утеплення будівель.
Місцеві види палива.
Для стимулювання запровадження теплогенеруючих установок, що працюють на місцевих видах палива, потрібно виключити з заходів з енергозбереження газифікацію бюджетних установ. Враховуючи, що за прогнозами до 2012 року ціна 1000 м3 газу виросте до 300 доларів США, потрібно уже сьогодні почати фінансування переведення газифікованих об’єктів на місцеві види палива.
Мова йде в першу чергу про торф та Українське вугілля, які дорожчатимуть не так стрімко, як імпортовані ерегоносії.
Відновлювальні джерела енергії
1. Вітроенергетика.
На жаль, Носівський район не має значного природного потенціалу. Хоча, отримання електричної енергії від вітроустановок невеликої потужності для польових таборів сільгосппідприємств, цілком реальне. Доцільно, також, відновлювати вітроустановки для підйому води, які працювали майже в кожному селі в середині минулого сторіччя.
2. Біоетанол (біодизель).
Район багатий сировиною для виробництва біопалива. При відповідному фінансуванні, на території району можливе будівництво заводу по виробництву такого палива. Стрімкий ріст цін на нафту, дасть можливість ефективно функціонувати такому виробництву. Прикладом для використання відновлювальних і екологічно чистих енергоносіїв могло б стати переведення до 2015 року автотранспорту бюджетних установ на біоетанол.
3. Біомаса.
Використання всіх видів біомаси для обігріву житла, особливо в сільській місцевості має значну перспективу. В Носівському районі паливо можна отримувати з відходів сільськогосподарського виробництва а також з горючих твердих побутових відходів, які за приблизною оцінкою складають 80% від загального об’єму. Значний ресурс мають відходи обробки деревини. Для ефективного використання такого палива в районі за відповідного фінансування можливе будівництво цеху по гранулюванню відходів.
Стосовно утеплення будівель, потрібно протягом найближчих років в бюджетних установах, підприємствах та організаціях замінити дерев’яні вікна та двері на металопластикові. Обов’язковим повинно бути улаштування тамбурів на входах до будівель та оснащення зовнішніх дверей пружинами (доводчиками).
Де потрібно, провести утеплення огороджувальних конструкцій будівель та споруд.
Для економії палива на існуючих котельнях необхідно найближчими роками передбачити установку автоматичного погодинного клімат-контролю для регулювання не температури теплоносія, а температури внутрішнього повітря.
Щодо економії електроенергії, то тут необхідно відмовитись від закупівлі ламп розжарювання і перейти на енергозберігаючі лампи. Слід, також, терміново виділити кошти на заміну електрообладнання та електроприладів, які не ефективно використовують електроенергію.
На всіх цих напрямках районна державна адміністрація веде активну роботу. Як і над проведенням енергоаудиту. Але, вважаємо, що роботи з енергоаудиту потрібно проводити фахівцями відповідного напрямку, обладнаними необхідними приладами. Створення такої групи району не під силу, як і переважна більшість згаданих заходів. Енергозбереження дуже дорога справа.
 
Форум » Поговоримо відверто » Житлово-комунальне господарство » Кінець газифікації
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

 
 
Архітектор © 2008-2024