Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Березень » 11 » Про сплату підприємцями страхових внесків до Пенсійного фонду
15:23
Про сплату підприємцями страхових внесків до Пенсійного фонду
Внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування », які діють з липня минулого року та введення з 1 січня поточного року закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» примусило частину підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування , призупинити свою діяльність. Так, сплата коштів до Пенсійного фонду дійсно зросла, в той же час, якщо врахувати, що від кожного з підприємців на протязі місяця надходило до управління ПФУ тільки кілька десятків гривень як частина сплаченого податку, а пенсія в той же час обраховується в десятки разів більшою сумою, стає зрозумілим, що такі міри стали просто необхідними. Жодних пільг цим законом не передбачено (маються на увазі інваліди чи пенсіонери за віком). Солідарна система пенсійного страхування передбачає участь всіх громадян у сплаті страхових внесків, бо ж усі вони рано чи пізно звернуться за нарахуванням пенсії. За два місяці поточного року кількість підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування , суттєво скоротилась, але в цілому їх кількість в Носівському районі залишається досить значною , як для сільського району - без малого 600 осіб.
Введення вищеназваних законів суттєво додало роботи спеціалістам управління Пенсійного фонду в питанні погашення несвоєчасно сплачених сум страхових внесків. Хоча була проведена відповідна роз'яснювальна робота особисто з платниками і через засоби масової інформації, однак частина підприємців всіляко ухиляються від цього обов'язку. Саме тому вимоги про сплату боргу передаються на виконання до відділу державної виконавчої служби, а це, відповідно, передбачає сплату додаткових коштів. Стягнення несплачених сум в подальшому буде вестись також в судовому порядку, як це робилось в попередні роки з боргами по чистому прибутку. Попереджую, що до 1 квітня поточного року до відділу персоніфікованого обліку управління такими платниками подається звіт за 2010 рік, за неподання його згідно ст. 106 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» передбачено накладення штрафної санкції в розмірі 170 грн.
В поточному році спрощенці повинні сплачувати до Пенсійного фонду єдиний соціальний внесок на нові рахунки , відкриті в держказначействі, в розмірі 34,7 відсотка від суми мінімальної заробітної плати. В той же час суми податку таким особам суттєво зменшено. Звертаю увагу на те, що перш, ніж сплачувати ці кошти, потрібно уточнити клас ризику і в жодному разі не перераховувати єдиний внесок на старі рахунки . Сплачувати ці кошти потрібно до 20 числа кожного місяця.
Що стосується підприємців, які знаходяться на загальній системі оподаткування, то ця категорія платників також подає річний звіт до 1 квітня. За даними податкової інспекції, 56 осіб отримали різні суми чистого прибутку, і
знову ж таки до 1 квітня 33,2 відсотки від зазначених сум потрібно сплатити Пенсійному фонду. Перераховуються ці кошти на старі рахунки управління ПФУ, відкриті у відділенні Ощадбанку.
За роз'ясненнями можна звернутись до відділу надходження платежів за тел.
22057.
О.ДИКА, нНачальник управління ПФУ
в Носівському районі.        

«Носівські вісті» №9(9185)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 586 | Додав: Адмін | Теги: Пенсійний фонд, сплата, підприємці | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024