Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Грудень » 18 » Місяці й дні, що міняють Носівку
18:05
Місяці й дні, що міняють Носівку
Тиждень
За часом і справді не встигаєш. Навіть юні, малі школярики, для котрих, здавалось, його стрімкий плин мав би бути не настільки помітний, не встигають розгубити в пам’яті згадки про останні канікули, як на порозі з Добриднем на вустах усміхаються нові, наразі, вже незабаром -- новорічні. Особливий час, період -- завершення року, зрештою, не менше й для дорослих. Адже підсумовуємо зроблене за рік -- довгі дванадцять місяців і такі короткі, якщо озирнутися назад. Скільки було в них сподіваного в напруженому буднями часі! Усіх подій не злічити. Навіть, за великим рахунком, повернувшись тільки в останній місяць осені, який подарував двом сільським громадам і Носівщині  два духовних обереги-храми в Коломійцівці й Шлях Ілліча.
 Увійде в історію 2011-й і непересічною подією минулого тижня -- пуском довгоочікуваного завершення довгобуду, через півтора десятка літ оновлення-реконструкцією моста-шляхопроводу через залізницю Київ—Москва. Здавалось, звичайна подія для кількох сотень центрівських носівчан, які стали учасниками пам’ятної церемонії -- відкриття й освячення коротшого і віднині безпечного шляху на південну частину району, до великої міської виробничої і густонаселеної околиці, однак скільки добрих надій посіяла вона в кожному серці, додала щедрих почуттів і підстав для втіхи, що наше життя міняється на краще. 
  Зміни ці зримі, бачаться щодень. На очах перетворюється в красуню п’ята міська школа, про будівництво якої було стільки розмов і стільки набігів з намірами завершити будівництво. І ось свято для нового покоління носівських школярів, освітян, котрі прийдуть сюди на роботу, вважай, уже на порозі. Вони вчитимуться, працюватимуть у найсучаснішій школі, яка в задумах керівництва області й району на кроки вже бачиться в майбутньому.
 А скільки інших добрих перемін відбулося у нашому місті, про які схвально, із вдячністю говорять носівчани, не розчаровуючись у своєму виборі очільників у міській раді, оновленого депутатського корпусу. Виявляється, не тільки в коштах справа, на відсутність яких роками нарікали попередники, а, насамперед бажання дбати про елементарне -- чистоту, порядок у місті, сучасне його обличчя. Всього рік, і в нас уже запалюються нові лампи на вулицях, до речі, не тільки в Носівці, а й у селах,  в райцентрі будуються тротуари, обладнуються нові автозупинки, з’явилися повсюди урни для сміття й лавочки, де можна відпочити. В здійсненні облаштування побуту й дозвілля носівчан у влади, нарешті, дійшли руки до ремонту будинку культури, парку відпочинку, який через рік-два, либонь, і не пізнаєш. Не розминутися б тільки нам у дорозі з нашими мріями, щирим  бажанням наших дітей і внуків жити в красивому сучасному місті.
 Скажемо відверто, пліч-о-пліч працюють міська і районна влада на ці переміни в житті земляків, й, безперечно, за їх підтримки. Бути заодно владі й громаді -- це більше, ніж кошти і в міській казні, і районній. Їх завжди не вистачало, сутужно й нині. І все ж, будуємось, облаштовуємо своє життя, творимо Носівку, Носівщину, аби не соромно було перед гостями нині і перед нащадками -- в майбутньому. А якими ви б хотіли бачити наше місто, наші вулиці, парки, свої села? Напишіть. Трибуна «Носівських вістей» -- вашої газети, шановні носівчани, завжди для васвільна.
О. НЕСТЕРЕНКО.

Переглядів: 754 | Додав: Адмін | Теги: тиждень | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024